Kolarov pred transferom karijere!

Roma ga poklanja džabe! Kapiten rerezentacije Srbije bi trebalo da bude adut u borbi za titulu.  Kolarov u Interu samo pod jednim uslovom. . .  Jedna od strana će morati da popusti. . .

Fudbal 09.06.2019 | 17:55
Kolarov pred transferom karijere!
Antonio Konte je preuzeo Inter i označio nekoliko meta za letnji prelazni rok, a među njima je i "balkanski" tandem iz Rome oko kog nikako ne mogu da postignu dogovor.

Roma "koči" transfer Edina Džeka, za kog ima interesovanja i iz Engleske, dok u "vučici" nemaju ništa protiv da Aleksandar Kolarov napusti klub, ali u čitavoj priči postoji jedna "začkoljica" koja je otkrivena u današnjem izdanju lista "Korijere delo Sport".

Naime, Inter je ponudio Kolarovu dvogodišnji ugovor, ali ne želi da za njega plati obeštećenje, dok Roma ne želi da pusti levog beka besplatno.

Kolarov je već dve godine fudbaler Rome i prethodnu je obeležio sa čak osam golova, ali sa klubom iz Rima ima ugovor na još godnu dana, pa na "Olimpiku" ne žele da raskidaju ugovor s njim dok god postoji mogućnost i minimalne zarade.

Teško je predvideti kojoj količini novca se nada Roma za fudbalera od 34 godine kom ugovor ističe u junu 2020. godine, ali su uporni u tome da zarade.

Nakon obaveza s reprezentacijom Srbije, za koju je Kolarov odigrao na mestu štopera u debaklu od Ukrajine (5:0), očekuje se da će levi bek sesti sa svojim agentom i predstavnicima Intera i Rome i konačno utvrditi kako da se pregovori okončaju uspešno po njega.

Jedna od dve strane će morati da popusti...

Podsetimo, prethodno je otpala mogućnost da Kolarov pojača Crvenu zvezde.

Bio je Aleksandar Kolarov šampion Engleske sa Mančester Sitijem, igrao za rimske velikane Lacio i Romu, ali sada se nalazi pred najvećim transferom karijere. Nikada u karijeri nije igrao za klub Interove veličine, a sada je na putu da to uradi.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport u jutrošnjem izdanju donosi vest da je Roma možda spremna da za džabe pusti Kolarova u Inter, samo da ga se reši. Kapiten reprezentacije Srbije ima još godinu dana ugovora sa Vučicom, ali rimski klub planira veliku rekonstrukciju i podmlađivanje tima gde nema mesta za veterane poput Kolarova. Takođe, žele da se reše i njegove plate koja godišnje na bruto nivou iznosi oko 5.000.000 evra.  

Inter je zainteresovan za Kolarova otkako je došao Antonio Konte. Nerazuri su sa Romom praktično već dogovorili transfer Edina Džeka za oko 13.000.000 evra, a novi trener insistira i na dovođenju Kolarova. Konte će često igrati sistem sa trojicom štopera u poslednjoj liniji i Kolarov bi kao levi spoljni rešio probleme na toj poziciji. Konte na tom mestu ima svog nekadašnjeg miljenika iz Juventsua, KvadvaAsamou i brazilskog promašaja Dalberta koji će napustiti klub. Kolarov bi došao da pojača konkurenciju Asamoi, a Inter bi njegovim dovođenjem rešio i pitanje izvođača prekida kojeg do sada nisu imali. U minuloj sezoni je Kolarov sa osam golova bio najefikasniji defanzivac Serije A i to je ono što treba Interu od njega. Promenom pozicije u Konteovom sistemu i pomeranjem napred na levog spoljnjeg bi bili amoritozovani i defanzivni propusti kojih je kod Kolarova bilo prilično minule sezone.

Inter čeka jasan signal iz Rome da srpski defanzivac nema cenu i da može kao slobodan igrač da pređe u Lombardiju. Roma se i dalje nada da bi u trampi za Džeka i Kolarova možda mogla da dobije nekog mladog igrača. Želja je Pinamonti, ali je Inter odmah stavio veto na tu opciju i ne pada mu na pamet da menja maldog napadača za Bosanca i Srbina. Druga Romina želja je maldi golman Radu, ali ga je Inter već obećao Đenovi koja želi da ga otkupi...

Epilog oko Kolarova se polako bliži, sve je izvesnije da će u jesen karijere pojačati Inter i zaigrati za najveći klub u karijeri. Antonio Konte u njemu vidi jedno od oružja za napad na Skudeto i prekid Juventusove hegemonije.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar