Нејмар не мора на операцију!

Неће моћи да игра фудбал четири седмице!

Фудбал 09.06.2019 | 16:01
Нејмар не мора на операцију!
Догодило се Нејмару доста лоших ствари у последње време, од оптужби за силовање до повреде скончног зглоба на пријатељском мечу против Катара због чега неће моћи да наступи на предстојећем турниру Копа Америка. Међутим, добра вест за Нејмара је да неће морати на операцију.

Наиме, јуће је први доктор Пари Сен Жермена заједно са медицинским бордом и једном од водећих личности у спортског медицини, професором Жераром Салоном, прегледао Нејмара. Доктори су утврдили да постоји истегнуће латералних лигамената скочног зглоба на десног нози. Али, без потребе за оперативним захватом.

Нејмар ће иначе бити лечен на "конзервативан" начин, а процењује се да ће бити опет спреман да игра за месец дана, односно четири недеље, међутим, сада када пропушта Копа Америка турнир, то је мање битно.

Он је био стартер против Катара, али је у 19. минуту тог пријатељског дуела замењен. Био је то релативно оштар старт Салема Ал Хаџрија, Бразилац је незгодно доскочио и ту је био крај. Морао је напоље где су га изнели људи са клупе Бразила док је носио кесу са ледом.

Било је јасно да је повреда озбиљније природе, али је најважније за Нејмара да неће морати на операцију. Иначе, Нејмар је пропустио већи део ове сезоне у Пари Сен Жермену због повреде метатарзалне кости, а сада је повредио поново исту ногу.

Нејмар, дакле неће бити у саставу Кариока у вечерашњем пријатељском двобоју у Порто Алегреу са Хондурасом, који ће да послужи као генерална проба за Копа Америка. Гости су једна од најбољих екипа Средње Америке, и баш као Бразил припрема се за своје континентално првенство, Голд куп. Бразилци су непоражени још од Светског првенства и Белгије, али су им планови доста нарушени повредом најбољег играча, поменутог Нејмара.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар