Nejmar ne mora na operaciju!

Neće moći da igra fudbal četiri sedmice!

Fudbal 09.06.2019 | 16:01
Nejmar ne mora na operaciju!
Dogodilo se Nejmaru dosta loših stvari u poslednje vreme, od optužbi za silovanje do povrede skončnog zgloba na prijateljskom meču protiv Katara zbog čega neće moći da nastupi na predstojećem turniru Kopa Amerika. Međutim, dobra vest za Nejmara je da neće morati na operaciju.

Naime, juće je prvi doktor Pari Sen Žermena zajedno sa medicinskim bordom i jednom od vodećih ličnosti u sportskog medicini, profesorom Žerarom Salonom, pregledao Nejmara. Doktori su utvrdili da postoji istegnuće lateralnih ligamenata skočnog zgloba na desnog nozi. Ali, bez potrebe za operativnim zahvatom.

Nejmar će inače biti lečen na "konzervativan" način, a procenjuje se da će biti opet spreman da igra za mesec dana, odnosno četiri nedelje, međutim, sada kada propušta Kopa Amerika turnir, to je manje bitno.

On je bio starter protiv Katara, ali je u 19. minutu tog prijateljskog duela zamenjen. Bio je to relativno oštar start Salema Al Hadžrija, Brazilac je nezgodno doskočio i tu je bio kraj. Morao je napolje gde su ga izneli ljudi sa klupe Brazila dok je nosio kesu sa ledom.

Bilo je jasno da je povreda ozbiljnije prirode, ali je najvažnije za Nejmara da neće morati na operaciju. Inače, Nejmar je propustio veći deo ove sezone u Pari Sen Žermenu zbog povrede metatarzalne kosti, a sada je povredio ponovo istu nogu.

Nejmar, dakle neće biti u sastavu Karioka u večerašnjem prijateljskom dvoboju u Porto Alegreu sa Hondurasom, koji će da posluži kao generalna proba za Kopa Amerika. Gosti su jedna od najboljih ekipa Srednje Amerike, i baš kao Brazil priprema se za svoje kontinentalno prvenstvo, Gold kup. Brazilci su neporaženi još od Svetskog prvenstva i Belgije, ali su im planovi dosta narušeni povredom najboljeg igrača, pomenutog Nejmara.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar