"Иванић и Стојковић урадили што им је срце рекло!"

Тренер и директор Црвене звезде говорили су о ситуацији пред утакмицу Црна Гора - Косово. Терзић пружио подршку репрезентацији до утакмице са Литванијом.

Фудбал 09.06.2019 | 15:23
"Иванић и Стојковић урадили што им је срце рекло!"
Последњих дана много се причало о томе што су играчи Црвене звезде Мирко Иванић и Филип Стојковић донели одлуку да не играју за Црну Гору против Косова.

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић прокоментарисао је да су то су то урадили из патриотских разлога и подржао је њихову одлуку.

"То је њихова одлука, сигурно им није било лако. Урадили су оно што им је срце рекло. И боље што нису играли ако нису били довољно концентрисани. Ако су одлуку донели из срца, ја их подржавам. То су урадили и из патриотских разлога, али морате о томе њих да питате", рекао је Милојевић на окупљању фудбалера Црвене звезде уочи припрема за нову сезону.

ОДЛАСЦИ И ДОЛАСЦИ: ТЕРЗИЋ О ГАЛВЕЗУ, ЈОВЕЉИЋУ, МАРИНУ...

Тренер није желео да шири причу на ту тему и ситуацију са Љубишом Тумбаковићем, који је као селектор Црне Горе донео исту одлуку као и играчи Црвене звезде, због чега је добио и отказ.

"Нисам неко ко воли да прича са стране", закључио је тренер Црвене звезде.

Црногорски медији пренели су да су Стојковић и Иванић трпели велике притиске из Београда да не играју против тзв. Косова, али не и тачно одакле.

И генерални директор шампиона Србије, Звездан Терзић, демантовао је да клуб стоји иза тога.

"Нисмо се чули са њима, њихова је одлука. Генерално, мислим да није добро да се меса спорт и политика, али је ситуација око Косова специфична. Имали су разговор са пријатељима и породицама", рекао је Терзић на почетку припрема црвено-белих и додао:

"Клуб нису консултовани ни када су изабрали да играју за Црну Гору, па ни сада око ове одлуке".

Терзић се осврнуо и на дебакл Србије у Украјини (5:0) и истакао да је "орловима" потребна подршка свих на путу ка првенству Европе. 

"Народ смо склон еуфорији са једне и бацања у блато у другој страни. Све што се радило раније, пласман на Мундијал, победе у Лиги нација, добар старт у Португалији, поништено је и тај пораз је донео негативан став јавности и медија. Сигурно да не прија... Треба дати пуну подршку до меча против Литваније, а потом направити анализу", поручио је Звездин директор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

партизановац

10.06.2019 13:20

Једноставно момци су Срби.

ОДГОВОРИТЕ