"Ivanić i Stojković uradili što im je srce reklo!"

Trener i direktor Crvene zvezde govorili su o situaciji pred utakmicu Crna Gora - Kosovo. Terzić pružio podršku reprezentaciji do utakmice sa Litvanijom.

Fudbal 09.06.2019 | 15:23
"Ivanić i Stojković uradili što im je srce reklo!"
Poslednjih dana mnogo se pričalo o tome što su igrači Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković doneli odluku da ne igraju za Crnu Goru protiv Kosova.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević prokomentarisao je da su to su to uradili iz patriotskih razloga i podržao je njihovu odluku.

"To je njihova odluka, sigurno im nije bilo lako. Uradili su ono što im je srce reklo. I bolje što nisu igrali ako nisu bili dovoljno koncentrisani. Ako su odluku doneli iz srca, ja ih podržavam. To su uradili i iz patriotskih razloga, ali morate o tome njih da pitate", rekao je Milojević na okupljanju fudbalera Crvene zvezde uoči priprema za novu sezonu.

ODLASCI I DOLASCI: TERZIĆ O GALVEZU, JOVELJIĆU, MARINU...

Trener nije želeo da širi priču na tu temu i situaciju sa Ljubišom Tumbakovićem, koji je kao selektor Crne Gore doneo istu odluku kao i igrači Crvene zvezde, zbog čega je dobio i otkaz.

"Nisam neko ko voli da priča sa strane", zaključio je trener Crvene zvezde.

Crnogorski mediji preneli su da su Stojković i Ivanić trpeli velike pritiske iz Beograda da ne igraju protiv tzv. Kosova, ali ne i tačno odakle.

I generalni direktor šampiona Srbije, Zvezdan Terzić, demantovao je da klub stoji iza toga.

"Nismo se čuli sa njima, njihova je odluka. Generalno, mislim da nije dobro da se mesa sport i politika, ali je situacija oko Kosova specifična. Imali su razgovor sa prijateljima i porodicama", rekao je Terzić na početku priprema crveno-belih i dodao:

"Klub nisu konsultovani ni kada su izabrali da igraju za Crnu Goru, pa ni sada oko ove odluke".

Terzić se osvrnuo i na debakl Srbije u Ukrajini (5:0) i istakao da je "orlovima" potrebna podrška svih na putu ka prvenstvu Evrope. 

"Narod smo sklon euforiji sa jedne i bacanja u blato u drugoj strani. Sve što se radilo ranije, plasman na Mundijal, pobede u Ligi nacija, dobar start u Portugaliji, poništeno je i taj poraz je doneo negativan stav javnosti i medija. Sigurno da ne prija... Treba dati punu podršku do meča protiv Litvanije, a potom napraviti analizu", poručio je Zvezdin direktor.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

partizanovac

10.06.2019 13:20

Jednostavno momci su Srbi.

ODGOVORITE