ЛН: Србија аутсајдер, тешко до бодова против домаћина!

Орлови тек у петом покушају стигли до тријумфа у Лиги нација, а последњег дана другог турнира изабраници селектора Николе Грбића имаће најтежи посао против Канађана који имају четири тријумфа у низу.

Остали спортови 09.06.2019 | 15:04
ЛН: Србија аутсајдер, тешко до бодова против домаћина!
Резултат је у у другом плану за одбојкаше Србије. Лига нација је жртвована ради вишег интереса, одмарање најбољих за напорно лето и квалификације за Олимпијске игре и Европско првенство.

Тек у петом покушају изабраници селектора Николе Грбића су стигли до победе и то против Аустралије после великог преократа. Водили су Озији са 2:0, на крају је било 3:2 Два бода су освојена, сада на конту имамо четири, а последњег дана другог викенда наша репрезентација игра са Канадом у Отави данас (22.10).

Домаћин је у налету, има четири победе у низу, кандидат је за пласман на завршни турнир овог такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације. Претходне две године, Србија је побеђивала Канађане. Прошле године у премијерном издању Лиге нација било је 3:0 за нашу селекцију. Ипак, с обзиром на то у ком саставу Србије игра, домаћин је апсолутни фаворит.

Подсетимо, нема у Лиги нација наших најбољих играча: Александра Атанасијевића, Уроша Ковачевића, Срећка Лисинца, Марка Подрашчанина, Марка Ивовића... У односу на Светско првенство у Италији и Бугарској ту су само четворица – примач сервиса Милан Катић, либеро Невен Мајсторовић и средњи блокери Петар Крсмановић и Александар Околић.

Дерби дана игра се у Уфи где Русија, бранилац трофеја, дочекује Италију. Обе репрезентације нису још у најјачем саставу, али су у налету, добро играју, забележили су победе против САД и Португалије претходна два дана.

За Зборнају и даље у тиму нема одбојкаша Зенита из Казања Максима Михајлова, Александра Бутка, Артјема Волвича и Алексеја Вербова. Нема ни горостосног средњег блокера Дмитрија Мусерског, али пред домаћом публиком Руси су у јаком саставу са двојицом примача сервиса Факела из Новог Уренгоја Дмитијем Волковим и Јегором Кљуком. Ту је и коректор сензационалног шампиона Кузбаса из Кемерова Виктор Полетаев. Италијану су без првих звезда Ивана Зајцева и Османија Хуанторене, а Азуре предводи техничар Трентина Симоне Ђанели. Руси због домаћег терена су ближи победи.

Фаворити не би требало да имају тежак задатак у недељу. Французи имају свих пет победа. На папиру имају лак задатак против Бугара за које не игра њихив најбољи одбојкаш Цветан Соколов. Иранци које са клупе предводи некадашњи селектор Србије Игор Колаковић играју одлично ове године. У најјачем су саставу од старта такмичења и не би требало да имају тежак посао против скромних Јапанаца.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда.



Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс / ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар