LN: Srbija autsajder, teško do bodova protiv domaćina!

Orlovi tek u petom pokušaju stigli do trijumfa u Ligi nacija, a poslednjeg dana drugog turnira izabranici selektora Nikole Grbića imaće najteži posao protiv Kanađana koji imaju četiri trijumfa u nizu.

Ostali sportovi 09.06.2019 | 15:04
LN: Srbija autsajder, teško do bodova protiv domaćina!
Rezultat je u u drugom planu za odbojkaše Srbije. Liga nacija je žrtvovana radi višeg interesa, odmaranje najboljih za naporno leto i kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo.

Tek u petom pokušaju izabranici selektora Nikole Grbića su stigli do pobede i to protiv Australije posle velikog preokrata. Vodili su Oziji sa 2:0, na kraju je bilo 3:2 Dva boda su osvojena, sada na kontu imamo četiri, a poslednjeg dana drugog vikenda naša reprezentacija igra sa Kanadom u Otavi danas (22.10).

Domaćin je u naletu, ima četiri pobede u nizu, kandidat je za plasman na završni turnir ovog takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije. Prethodne dve godine, Srbija je pobeđivala Kanađane. Prošle godine u premijernom izdanju Lige nacija bilo je 3:0 za našu selekciju. Ipak, s obzirom na to u kom sastavu Srbije igra, domaćin je apsolutni favorit.

Podsetimo, nema u Ligi nacija naših najboljih igrača: Aleksandra Atanasijevića, Uroša Kovačevića, Srećka Lisinca, Marka Podraščanina, Marka Ivovića... U odnosu na Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj tu su samo četvorica – primač servisa Milan Katić, libero Neven Majstorović i srednji blokeri Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić.

Derbi dana igra se u Ufi gde Rusija, branilac trofeja, dočekuje Italiju. Obe reprezentacije nisu još u najjačem sastavu, ali su u naletu, dobro igraju, zabeležili su pobede protiv SAD i Portugalije prethodna dva dana.

Za Zbornaju i dalje u timu nema odbojkaša Zenita iz Kazanja Maksima Mihajlova, Aleksandra Butka, Artjema Volviča i Alekseja Verbova. Nema ni gorostosnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog, ali pred domaćom publikom Rusi su u jakom sastavu sa dvojicom primača servisa Fakela iz Novog Urengoja Dmitijem Volkovim i Jegorom Kljukom. Tu je i korektor senzacionalnog šampiona Kuzbasa iz Kemerova Viktor Poletaev. Italijanu su bez prvih zvezda Ivana Zajceva i Osmanija Huantorene, a Azure predvodi tehničar Trentina Simone Đaneli. Rusi zbog domaćeg terena su bliži pobedi.

Favoriti ne bi trebalo da imaju težak zadatak u nedelju. Francuzi imaju svih pet pobeda. Na papiru imaju lak zadatak protiv Bugara za koje ne igra njihiv najbolji odbojkaš Cvetan Sokolov. Iranci koje sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković igraju odlično ove godine. U najjačem su sastavu od starta takmičenja i ne bi trebalo da imaju težak posao protiv skromnih Japanaca.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda.



Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press / FIVB

Komentari / 0

Ostavite komentar