Звезда почела припреме - правац Златибор!

На списку Владана Милојевића за прву фазу припрема 35 фудбалера.  "Прошла сезона историја, пишемо нову страницу књиге!" "Увек може боље, на нама је да пронађемо мотиве, да вредно радимо и трудимо се да будемо још бољи", поручио тренер Црвене звезде Владан Милојевић по окупљању тима пред почетак припрема за нову сезону.

Фудбал 09.06.2019 | 13:29
Звезда почела припреме - правац Златибор!
Тек нешто више од две недеље имали су фудбалери Црвене звезде за одмор од најуспешније постбаријевске сезоне, у којој су одиграли чак 57 утакмица.

Ново учешће у квалификацијама за Лигу шампиона почиње већ 9. или 10. јула, па је Владан Милојевић одлучио да екипу окупи тачно месец дана раније и одмах је одведе на Златибор, где ће наредних шест дана радити на физичкој спреми и загревању за оно што следи у Аустрији (рад на тактичким детаљима, уз пријатељске утакмице).

Зато је ово окупљање српског шампиона било нешто другачије него иначе. Уместо на терен, фудбалери су из свлачионице ушли право у аутобус, а тренинг ће имати поподне на Златибору.

Међу староседеоцима нашло се неколико повратника са позајмица, додуше неки зимус и нису долазили на "Маракану" већ су сезону привели крају у својим доскорашњим клубовима, а једини који је досад доведен у актуелном прелазном року је Радован Панков, минуле сезоне стандардан првотимац другопласираног Радничког из Ниша.

Због учешћа на Европском првенству за младе део припрема пропустиће Дејан Јовељић, Срђан Бабић и Милан Гајић, Никола Крстовић је са младом селекцијом Црне Горе, Милан Борјан са Канадом на Голд купу, а Бен стиже током дана.

На Милојевићевом списку има и омладинаца који су ту да стичу искуство кроз рад са првим тимом. Укупно се налази 35 имена.



Фудбалери Црвене звезде нису имали много времена за одмор. После успешно завршене сезоне, о којој су тек сумирали утиске, почеле су припреме за нову.

Владан Милојевић окупио је тим у Београду, који ће одмах отпутовати на Златибор.

"Имали смо кратку паузу али мислим да су се играчи одморили, видећемо резултате лекарских прегледа али мислим да су сви физички у добром стању", поручио је тренер Звезде по окупљању.

Иако су ван терена били тек нешто више од две недеље, спремни су за "нове победе".

"Орни крећемо са радом пред нову сезону. Надам се да ћемо направити добре ствари. Све што смо урадили прошле сезоне је историја, сада окрећемо нову страницу књиге", навео је Милојевић.

"Имамо донекле формиран тим, доста играча смо довели зимус, неки ће и отићи, имамо и још неке које бисмо довели. Као што увек кажем, прелазни рок је жива ствар и бићу најсрећнији када се заврши".

Међу онима који се помињу као потенцијално појачање Звезде је Карим Хафез, којег Милојевић познаје из екипе Омоније.

"Карим је добар играч, игра на нашој дефицитираној позицији, али не бих да причам унапред. Доста имена се помиње, али није све до мене и причаћу тек када неко дође".

Иако су црвено-бели имали веома успешну сезону, тренер напомиње да је треба архивирати и фокусирати се на оно што долази.

"Увек може боље, на нама је да пронађемо мотиве, да вредно радимо и трудимо се да будемо још бољи. Ја не волим да живим у прошлости, верујем да можемо увек бити бољи", напоменуо је Милојевић.

Црвено-бели одмах крећу на Златибор где ће боравити шест дана и радити на физичкој спреми, пре пута за аустријски Виндишгарстен, где је предвиђено завршно брушење форме и четири до пет утакмица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар