Zvezda počela pripreme - pravac Zlatibor!

Na spisku Vladana Milojevića za prvu fazu priprema 35 fudbalera.  "Prošla sezona istorija, pišemo novu stranicu knjige!" "Uvek može bolje, na nama je da pronađemo motive, da vredno radimo i trudimo se da budemo još bolji", poručio trener Crvene zvezde Vladan Milojević po okupljanju tima pred početak priprema za novu sezonu.

Fudbal 09.06.2019 | 13:29
Zvezda počela pripreme - pravac Zlatibor!
Tek nešto više od dve nedelje imali su fudbaleri Crvene zvezde za odmor od najuspešnije postbarijevske sezone, u kojoj su odigrali čak 57 utakmica.

Novo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona počinje već 9. ili 10. jula, pa je Vladan Milojević odlučio da ekipu okupi tačno mesec dana ranije i odmah je odvede na Zlatibor, gde će narednih šest dana raditi na fizičkoj spremi i zagrevanju za ono što sledi u Austriji (rad na taktičkim detaljima, uz prijateljske utakmice).

Zato je ovo okupljanje srpskog šampiona bilo nešto drugačije nego inače. Umesto na teren, fudbaleri su iz svlačionice ušli pravo u autobus, a trening će imati popodne na Zlatiboru.

Među starosedeocima našlo se nekoliko povratnika sa pozajmica, doduše neki zimus i nisu dolazili na "Marakanu" već su sezonu priveli kraju u svojim doskorašnjim klubovima, a jedini koji je dosad doveden u aktuelnom prelaznom roku je Radovan Pankov, minule sezone standardan prvotimac drugoplasiranog Radničkog iz Niša.

Zbog učešća na Evropskom prvenstvu za mlade deo priprema propustiće Dejan Joveljić, Srđan Babić i Milan Gajić, Nikola Krstović je sa mladom selekcijom Crne Gore, Milan Borjan sa Kanadom na Gold kupu, a Ben stiže tokom dana.

Na Milojevićevom spisku ima i omladinaca koji su tu da stiču iskustvo kroz rad sa prvim timom. Ukupno se nalazi 35 imena.



Fudbaleri Crvene zvezde nisu imali mnogo vremena za odmor. Posle uspešno završene sezone, o kojoj su tek sumirali utiske, počele su pripreme za novu.

Vladan Milojević okupio je tim u Beogradu, koji će odmah otputovati na Zlatibor.

"Imali smo kratku pauzu ali mislim da su se igrači odmorili, videćemo rezultate lekarskih pregleda ali mislim da su svi fizički u dobrom stanju", poručio je trener Zvezde po okupljanju.

Iako su van terena bili tek nešto više od dve nedelje, spremni su za "nove pobede".

"Orni krećemo sa radom pred novu sezonu. Nadam se da ćemo napraviti dobre stvari. Sve što smo uradili prošle sezone je istorija, sada okrećemo novu stranicu knjige", naveo je Milojević.

"Imamo donekle formiran tim, dosta igrača smo doveli zimus, neki će i otići, imamo i još neke koje bismo doveli. Kao što uvek kažem, prelazni rok je živa stvar i biću najsrećniji kada se završi".

Među onima koji se pominju kao potencijalno pojačanje Zvezde je Karim Hafez, kojeg Milojević poznaje iz ekipe Omonije.

"Karim je dobar igrač, igra na našoj deficitiranoj poziciji, ali ne bih da pričam unapred. Dosta imena se pominje, ali nije sve do mene i pričaću tek kada neko dođe".

Iako su crveno-beli imali veoma uspešnu sezonu, trener napominje da je treba arhivirati i fokusirati se na ono što dolazi.

"Uvek može bolje, na nama je da pronađemo motive, da vredno radimo i trudimo se da budemo još bolji. Ja ne volim da živim u prošlosti, verujem da možemo uvek biti bolji", napomenuo je Milojević.

Crveno-beli odmah kreću na Zlatibor gde će boraviti šest dana i raditi na fizičkoj spremi, pre puta za austrijski Vindišgarsten, gde je predviđeno završno brušenje forme i četiri do pet utakmica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar