Отказани избори у Албанији

Носећи транспаренте с порукама “Рама одлази” неколико хиљада демонстраната радосно је поздравило изјаву челника Демократске странке Лулзима Баше који је рекао да ће локални избори планирани 30. јуна бити отказани предсједничким указом, преноси Хина.

Свијет 09.06.2019 | 11:30
Отказани избори у Албанији
Опозиција већ два мјесеца на протестима тражи оставку Едија Раме, који је на власти од 2013, те одбија учествовати на локалним изборима.

– Наша ће се борба наставити све до одласка Едија Раме – рекао је Баша присталицама на осмом по реду окупљању од фебруара када су заступници његове странке прекинули везе с парламентом.

– О његовој оставци не може се преговарати – рекао је Баша.

Међутим, Рама је на скупу одржаном на југу земље најавио да “ће се избори одржати 30. јуна” и да је “социјалистичка већина одлучна провести до краја правосудну реформу кључну за европску будућност Албаније”, јавља агенција АФП.

Протестни скуп у суботу одржан је неколико дана пошто је њемачки лист објавио дио тајне аудиоснимке која открива да је познати кријумчар дроге из Драча куповао гласове за Рамину странку социјалиста на изборима 2017.

Рама те оптужбе одбацује и тврди да је снимка политичко средство за уцјену владе.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар