Otkazani izbori u Albaniji

Noseći transparente s porukama “Rama odlazi” nekoliko hiljada demonstranata radosno je pozdravilo izjavu čelnika Demokratske stranke Lulzima Baše koji je rekao da će lokalni izbori planirani 30. juna biti otkazani predsjedničkim ukazom, prenosi Hina.

Svijet 09.06.2019 | 11:30
Otkazani izbori u Albaniji
Opozicija već dva mjeseca na protestima traži ostavku Edija Rame, koji je na vlasti od 2013, te odbija učestvovati na lokalnim izborima.

– Naša će se borba nastaviti sve do odlaska Edija Rame – rekao je Baša pristalicama na osmom po redu okupljanju od februara kada su zastupnici njegove stranke prekinuli veze s parlamentom.

– O njegovoj ostavci ne može se pregovarati – rekao je Baša.

Međutim, Rama je na skupu održanom na jugu zemlje najavio da “će se izbori održati 30. juna” i da je “socijalistička većina odlučna provesti do kraja pravosudnu reformu ključnu za evropsku budućnost Albanije”, javlja agencija AFP.

Protestni skup u subotu održan je nekoliko dana pošto je njemački list objavio dio tajne audiosnimke koja otkriva da je poznati krijumčar droge iz Drača kupovao glasove za Raminu stranku socijalista na izborima 2017.

Rama te optužbe odbacuje i tvrdi da je snimka političko sredstvo za ucjenu vlade.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar