Лондон: Дивљачки напад у аутобусу

Британска полиција је ухапсила петоро тинејџера осумњичене за напад на двије жене у аутобусу у Лондону.

Свијет 09.06.2019 | 11:26
Лондон: Дивљачки напад у аутобусу
– Док су сједиле на горњој платформи аутобуса двјема женама је пришла група од четворице мушкараца који су почели да чине непристојне гестове уз хомофобне коментаре. Жене су потом нападнуте и ударане неколико пута прије него што су мушкарци побјегли из аутобуса. Током напада су украдени мобилни телефон и женска торба, а обје су жене одведене у болницу због повреда лица – наводи се у полицијском записнику.

Једна од жртава, Меланија Гејмонат, поставила је на свој “Фејсбук” профил фотографију своје дјевојке Крис и себе с лицима и одјећом прекривеним крвљу уз детаљан опис напада на њих, на енглеском и шпанском језику.

Гејмонат је написала како су најмање четири мушкарца, кад су видјели како се љуби с Крис на горњој палуби аутобуса, почели с малтретирањем.

– Почели су се понашати као хулигани, захтијевајући да наставимо да се љубимо како би они могли постићи сексуално узбуђење гледајући нас – написала је.

 Гејмонат је рекла да је у покушају смиривања ситуације почела да се шали.

– Али, узнемиравање је настављено бацањем новчића уз изразе одушевљења. Сљедеће чега се сјећам јесте слика како се Крис туче с њима на средини аутобуса – написала је.

Видјела је да јој је лице крваво и кренула према њој док су је тројица млатила, а тада је и она осјетила ударце. Када је видјела да крвари из главе завртило јој се и пала је на леђа.

Гејмонат је написала и да се не сјећа је ли изгубила свијест, али да се сјећа да је аутобус стао и да је стигла полиција.

– Још не знам да ли ми је нос сломљен и нисам ишла на посао, али највише ме узнемирава то што насиље постаје уобичајена појава и да је понекад потребно видјети жену како крвари након удараца да би дошло до некакве реакције околине. Морамо подносити вербално малтретирање, шовинистичко, мизогинистичко и хомофобно насиље, јер кад се заузмеш за себе, ево што се догађа – написала је.

У међувремену је британска полиција ухапсила најприје четири особе старости између 15 и 18 година, а затим и једног 16-годишњака у вези са овим нападом.

(Јутарњи лист, Индепендент, ЦНН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лука Лабан

09.06.2019 10:28

Љепотице да сте се љубиле са момцима то се неби десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за луку

09.06.2019 11:13

Фрајеру имас ли сестру мајку бабу церку----знас си ста говорис идиоте један

Name

милан

09.06.2019 12:18

Треба их још поломити. А овај што коментарише за сестру или кога већ треба да их васпита и зна да сестра неможеже направити пород са женом. Кретен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зис

09.06.2019 18:03

Нека свако ради оно сто је дозвољено и у складу са законом те земље. Кретене који нападају и провоцирају слабије од себе треба батинама науцит памети.

Name

10.06.2019 03:28

Све је за осудит поготово насиље и то строго осудит а и оне јавно показују своју бљутавост фуј

ОДГОВОРИТЕ