London: Divljački napad u autobusu

Britanska policija je uhapsila petoro tinejdžera osumnjičene za napad na dvije žene u autobusu u Londonu.

Svijet 09.06.2019 | 11:26
London: Divljački napad u autobusu
– Dok su sjedile na gornjoj platformi autobusa dvjema ženama je prišla grupa od četvorice muškaraca koji su počeli da čine nepristojne gestove uz homofobne komentare. Žene su potom napadnute i udarane nekoliko puta prije nego što su muškarci pobjegli iz autobusa. Tokom napada su ukradeni mobilni telefon i ženska torba, a obje su žene odvedene u bolnicu zbog povreda lica – navodi se u policijskom zapisniku.

Jedna od žrtava, Melanija Gejmonat, postavila je na svoj “Fejsbuk” profil fotografiju svoje djevojke Kris i sebe s licima i odjećom prekrivenim krvlju uz detaljan opis napada na njih, na engleskom i španskom jeziku.

Gejmonat je napisala kako su najmanje četiri muškarca, kad su vidjeli kako se ljubi s Kris na gornjoj palubi autobusa, počeli s maltretiranjem.

– Počeli su se ponašati kao huligani, zahtijevajući da nastavimo da se ljubimo kako bi oni mogli postići seksualno uzbuđenje gledajući nas – napisala je.

 Gejmonat je rekla da je u pokušaju smirivanja situacije počela da se šali.

– Ali, uznemiravanje je nastavljeno bacanjem novčića uz izraze oduševljenja. Sljedeće čega se sjećam jeste slika kako se Kris tuče s njima na sredini autobusa – napisala je.

Vidjela je da joj je lice krvavo i krenula prema njoj dok su je trojica mlatila, a tada je i ona osjetila udarce. Kada je vidjela da krvari iz glave zavrtilo joj se i pala je na leđa.

Gejmonat je napisala i da se ne sjeća je li izgubila svijest, ali da se sjeća da je autobus stao i da je stigla policija.

– Još ne znam da li mi je nos slomljen i nisam išla na posao, ali najviše me uznemirava to što nasilje postaje uobičajena pojava i da je ponekad potrebno vidjeti ženu kako krvari nakon udaraca da bi došlo do nekakve reakcije okoline. Moramo podnositi verbalno maltretiranje, šovinističko, mizoginističko i homofobno nasilje, jer kad se zauzmeš za sebe, evo što se događa – napisala je.

U međuvremenu je britanska policija uhapsila najprije četiri osobe starosti između 15 i 18 godina, a zatim i jednog 16-godišnjaka u vezi sa ovim napadom.

(Jutarnji list, Independent, CNN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Лука Лабан

09.06.2019 10:28

Љепотице да сте се љубиле са момцима то се неби десило.

ODGOVORITE
Name

za luku

09.06.2019 11:13

Frajeru imas li sestru majku babu cerku----znas si sta govoris idiote jedan

Name

милан

09.06.2019 12:18

Треба их још поломити. А овај што коментарише за сестру или кога већ треба да их васпита и зна да сестра неможеже направити пород са женом. Кретен

ODGOVORITE
Name

Zis

09.06.2019 18:03

Neka svako radi ono sto je dozvoljeno i u skladu sa zakonom te zemlje. Kretene koji napadaju i provociraju slabije od sebe treba batinama naucit pameti.

Name

Xh

10.06.2019 03:28

Sve je za osudit pogotovo nasilje i to strogo osudit a i one javno pokazuju svoju bljutavost fuj

ODGOVORITE