Ле Пен: Поштовати интегритет Србије

Предсједник Националног скупа Марин ле Пен изјавила је да се покрет којим предсједава одувијек противио независности самопроглашеног Косова, водећи рачуна о томе да се поштује Резолуција 1244 Савјета безбједности УН.

Свијет 09.06.2019 | 11:20
Ле Пен: Поштовати интегритет Србије
Ле Пенова је за београдске “Вечерње новости” истакла да се њена странка, која је на изборима за Европски парламент освојила највише гласова у Француској, радикално противи подршци ЕУ иредентизму, који има за циљ да ослаби нације тако што ће их растурити.

На питање да ли мисли да Србија треба да уђе у ЕУ и да ли је 2025. година реалан датум, Ле Пенова је подсјетила да се њена странка бори против политичког система који представља ЕУ и да је због тога против принципа проширења. 

– Не вјерујем да Србија има интерес да се интегрише у овај систем. Политика уцјена и пријетњи против Мађарске због тога што са правом одбија да буде подложна мигрантским квотама и учесталој политици уплитања Европске комисије у политички живот држава чланица, сигнали су упозорења које не треба занемаривати – рекла је Ле Пенова.

Говорећи о односима Француске и Србије, она је истакла да су у питању веома стари пријатељски односи које вријеме није промијенило.

– Ови односи, наравно, морају да буду очувани и обогаћени ојачаним партнерством у оквиру билатералних веза – рекла је Ле Пенова.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Реално

09.06.2019 10:18

Ако десно орјентисане странке и покрети не дођу уско на власт, Европа ће отићи у три лијепе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

09.06.2019 17:10

А тебе толико брине Европа ста це бити са њом.Е јадо брини се ти ста це бити са нама.Ми 20 година прицамо пропаде Европа Америка Нато а нико висе од нас не мозе да пропадне.Нека Европа стопира један кредит или да дијаспора остане без посла има да нестанемо за 24 сата.

Name

Поп јовица

09.06.2019 10:57

Мигрантска криза ће довести на власт у Европи десно оријентисане странке! Европа за 20-30 година неће бити иста! Мигранти А-А(Африка и Азија) поријекла не прихватају цивилно друштво и демократски систем и нису спремни за мулти-културализам већ за доминацију! Како број миграната буде растао тако ће доћи у Европи до великих немира! Ми морамо бити спремни за то вријеме које долази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој попе

09.06.2019 15:04

До јуцер си писо да се европа распала,а сад јој дајес 30 година мора да си ријесијо одказат мајцицу Русију па набрат у Европу.

Name

Ре

09.06.2019 20:14

Попе ватај се ти вере. Док се Европа трансформише ми цемо огладнети. Док се распадну нас неце ни бити. Тако да ми то нећемо дочекати.