Le Pen: Poštovati integritet Srbije

Predsjednik Nacionalnog skupa Marin le Pen izjavila je da se pokret kojim predsjedava oduvijek protivio nezavisnosti samoproglašenog Kosova, vodeći računa o tome da se poštuje Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Svijet 09.06.2019 | 11:20
Le Pen: Poštovati integritet Srbije
Le Penova je za beogradske “Večernje novosti” istakla da se njena stranka, koja je na izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj, radikalno protivi podršci EU iredentizmu, koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti.

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsjetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja. 

– Ne vjerujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucjena i prijetnji protiv Mađarske zbog toga što sa pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koje ne treba zanemarivati – rekla je Le Penova.

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari prijateljski odnosi koje vrijeme nije promijenilo.

– Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza – rekla je Le Penova.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Realno

09.06.2019 10:18

Ako desno orjentisane stranke i pokreti ne dođu usko na vlast, Evropa će otići u tri lijepe.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

09.06.2019 17:10

A tebe toliko brine Evropa sta ce biti sa njom.E jado brini se ti sta ce biti sa nama.Mi 20 godina pricamo propade Evropa Amerika Nato a niko vise od nas ne moze da propadne.Neka Evropa stopira jedan kredit ili da dijaspora ostane bez posla ima da nestanemo za 24 sata.

Name

Pop jovica

09.06.2019 10:57

Migrantska kriza će dovesti na vlast u Evropi desno orijentisane stranke! Evropa za 20-30 godina neće biti ista! Migranti A-A(Afrika i Azija) porijekla ne prihvataju civilno društvo i demokratski sistem i nisu spremni za multi-kulturalizam već za dominaciju! Kako broj migranata bude rastao tako će doći u Evropi do velikih nemira! Mi moramo biti spremni za to vrijeme koje dolazi!

ODGOVORITE
Name

moj pope

09.06.2019 15:04

Do jucer si piso da se evropa raspala,a sad joj dajes 30 godina mora da si rijesijo odkazat majcicu Rusiju pa nabrat u Evropu.

Name

Re

09.06.2019 20:14

Pope vataj se ti vere. Dok se Evropa transformiše mi cemo ogladneti. Dok se raspadnu nas nece ni biti. Tako da mi to nećemo dočekati.