"Бруталнији услови него Надалу и Федереру!"

Како су тениске легенде виделе полуфинале Ђоковића и Тима.

Тенис 09.06.2019 | 10:36
"Бруталнији услови него Надалу и Федереру!"
Новак Ђоковић и Доминик Тим борили су се један против другог, али и против сатнице, неколико прекида меча, временских услова (кише, јаког ветра, сунца) и на крају је победио Аустријанац.

Штета, јер је српски тенисер пропустио шансу да други пут у каријери комплетира "Ноле слем", односно да истовремено буде владар сва четири највећа турнира (Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон и УС опен). 

Штета и зато што је полуфинале оставило и Тима на енергетском минимуму, због чега је тражио да финале против Рафаела Надала буде померено за дан, али је био одбијен.

Након драматичног меча, "развученог" у два дана уз неколико прекида, свој коментар виђеног дао је и Џон Мекинро, легендарни амерички тенисер који је сада коментатор "Еуроспорта".

"Надал је дан раније играо против Федерера и обојица су рекли да су то били брутални услови. За друго полуфинале је постало и мало горе од тога", рекао је самозвани "комесар за суђење".

Када говори о игри, Мекинро каже...

"Новак ми је деловао тако као да није био спреман да игра. Не знам шта је било, али је било веома хладно, па сунчано, па се Новак вратио у меч, па је Тим добио тај сет... Стварно је био ролеркостер. Сваки пут ми је деловало да те паузе одговарају Новаку, али би требало одати признање Тиму. Имао је (на 5:3 у последњем сету) четири поена да добије тениску легенду, али је пропустио ту шансу, па је показао менталну снагу и победио", додао је Американац.

Кратак коментар меча дао је и његов бивши и садашњи колега, Матс Виландер.

"Био је то ролеркостер. Деловао ми је да је Тим био бољи, имао је више варијација. Бар их је више показао. Постајао је на крају нервозан, а Новак није успео да нађе свој бекхенд. Уз ветар, то јуче није ни могао да уради", изјавио је Швеђанин, па је коментарисао и недељно финале.

"Када играте три или четири дана заредом, онда је добро то да немате времена да проведете дан спремајући се за финале са Рафом. То није добар и пријатан дан и добро је када немате могућност да размишљате о томе, иако можда делује као да ће Тим изгубити у том мечу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар