"Brutalniji uslovi nego Nadalu i Federeru!"

Kako su teniske legende videle polufinale Đokovića i Tima.

Tenis 09.06.2019 | 10:36
"Brutalniji uslovi nego Nadalu i Federeru!"
Novak Đoković i Dominik Tim borili su se jedan protiv drugog, ali i protiv satnice, nekoliko prekida meča, vremenskih uslova (kiše, jakog vetra, sunca) i na kraju je pobedio Austrijanac.

Šteta, jer je srpski teniser propustio šansu da drugi put u karijeri kompletira "Nole slem", odnosno da istovremeno bude vladar sva četiri najveća turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open). 

Šteta i zato što je polufinale ostavilo i Tima na energetskom minimumu, zbog čega je tražio da finale protiv Rafaela Nadala bude pomereno za dan, ali je bio odbijen.

Nakon dramatičnog meča, "razvučenog" u dva dana uz nekoliko prekida, svoj komentar viđenog dao je i Džon Mekinro, legendarni američki teniser koji je sada komentator "Eurosporta".

"Nadal je dan ranije igrao protiv Federera i obojica su rekli da su to bili brutalni uslovi. Za drugo polufinale je postalo i malo gore od toga", rekao je samozvani "komesar za suđenje".

Kada govori o igri, Mekinro kaže...

"Novak mi je delovao tako kao da nije bio spreman da igra. Ne znam šta je bilo, ali je bilo veoma hladno, pa sunčano, pa se Novak vratio u meč, pa je Tim dobio taj set... Stvarno je bio rolerkoster. Svaki put mi je delovalo da te pauze odgovaraju Novaku, ali bi trebalo odati priznanje Timu. Imao je (na 5:3 u poslednjem setu) četiri poena da dobije tenisku legendu, ali je propustio tu šansu, pa je pokazao mentalnu snagu i pobedio", dodao je Amerikanac.

Kratak komentar meča dao je i njegov bivši i sadašnji kolega, Mats Vilander.

"Bio je to rolerkoster. Delovao mi je da je Tim bio bolji, imao je više varijacija. Bar ih je više pokazao. Postajao je na kraju nervozan, a Novak nije uspeo da nađe svoj bekhend. Uz vetar, to juče nije ni mogao da uradi", izjavio je Šveđanin, pa je komentarisao i nedeljno finale.

"Kada igrate tri ili četiri dana zaredom, onda je dobro to da nemate vremena da provedete dan spremajući se za finale sa Rafom. To nije dobar i prijatan dan i dobro je kada nemate mogućnost da razmišljate o tome, iako možda deluje kao da će Tim izgubiti u tom meču".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar