Борац пао у Љубушком, Извиђач изборио мајсторицу!

Извиђач побједом 24:21 над Борцем изборио мајсторицу, црвено-плавима није било довољно ни 11 голова Рађеновића.

Остали спортови 08.06.2019 | 23:57
Борац пао у Љубушком, Извиђач изборио мајсторицу!
Одлука о прваку БИХ пашће у уторак у мајсторици, пошто је Борац пропустио прилику да након побједе у Бањалуци стигне до другог тријумфа против Извиђача у Љубушком.

"Скаути" су резултатом 24:21 (11:8) савладали Борац у другом мечу финалне серије плеј-офа ПЛБИХ и изборили још један, одлучујући меч на свом терену у сриједу.

Ношени сјајним голманом Јосипом Квесићем, рукометаши Извиђача су контролисали игру током цијеле утакмице и чували предност стечену у првом полувремену.

Борац је тек у неколико наврата стизао на један или два гола заостатка, али није могао више, првенствено јер није имао рјешења у нападу.

Осим Бојана Рађеновића.

Након што му је Квесић скинуо два покушаја прорадио је Рађеновић и погађао са крила, реализовао седмерце, али ни 11 његових голова није било довољно Борцу за позитиван резултат.

Џоно са шест, Ивановић са пет били су најефикаснији код домаћих који су одиграли тимски, а у одлучујућим тренуцима погађали су Маретић, Вукшић...

Практично већ први минут наговијестио је исход утакмице. Квесић је одбранио седмерац Унчанину и најавио своју маестралну партију., а Алиловић довео домаће у вођство.

Требало је седам минута "скаутима" да дођу до другог поготка, али су након што је Борац смањио, серијом 3:0 одмакли на 4:1 у тренуцима када је Борац имао два играча мање.

Успјели су Бањалучани да смање на 5:4, али врло брзо се Извиђач вратио на три гола предности. У 28. минуту она је износила четири гола, али је Миљковић смањио на 11:8, што је био резултат послије првих 30 минута.

И друго полувријеме почело је одбраном Квесића, а Џоно је са два везана гола одвео домаће на максималних "плус пет".

Стигао је Борац на само гол заостатка када је Рађеновић погодио за 15:14, имао је и напад за изједначење, међутим, Унчанин је шутирао у Квесића и поново су "скаути" преузели иницијативу, а њихову серију 3:0 прекида Њежић за 18:16.

Борац је у неколико наврата био на "минус два", али није имао рјешења у нападу, осим преко лијевог крила, одакле је погађао Рађеновић. једини расположени у редовима црвено-плавих.

Вукшић је постигао гол за 21:18 у једном од најважнијих напада на утакмици, касније и Џоно за 23:20, а Извиђач је исконтролисао завршницу меча и стигао до коначних 24:21.

Извиђач је тако уписао прву побједу против Борца у четири дуела ове сезоне.

У финалним сусретима Купа БиХ Борац је славио побједу у Љубушком 23:22, док је у реваншу у Бањалуци било неријешено 21:21. У првом сусрету финалне серије прије седам дана поновно су били успјешнији Бањалучани 25:23.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар