Ф1: Фетел улетео на "пол", у Канади је то пола побједе!

Немачки возач у екипи Ферарија Себастијан Фетел имао је најбрже време на квалификацијама за Велику награду Канаде и трку почиње са првог стартног места.  Немачки ас кренуће први на стази "Жил Вилнев", где традиционално тријумфују они који почну са челне позиције.

Остали спортови 08.06.2019 | 23:36
Ф1: Фетел улетео на "пол", у Канади је то пола побједе!
Сјајна вожња Себастијана Фетела у Канади и време од 1:10.240 које нико на стази није могао да надмаши.

Ово је прва пол позиција Себастијана Фетела у последњих 17 трка. Последњи пут када је стартовао са прве позиције било је то у Немачкој прошле сезоне, трка, коју Фетел није ни завршио пошто је излетео у једној кривини када је био лидер трке.

Ова вожња је Фетелу много значила на личном плану, а по окончању квалификација Фетел је у свом болиду чак и запевао, што му руку на срце и није био први пут.

Иза себе је оставио возача Мерцедеса Луиса Хамилтона, као и тимског колегу Шарла Леклера. Све похвале заслужио је и нови возач екипе Реноа, Данијел Рикардо, који ће трку у недељу почети са позиције број четири.

Његов прошлогодишњи тимски колега Макс Ферстапен није ни ушао у завршни део квалификација, пошто је због оног инцидента и црвене заставе остао без брзог круга и трку почиње са позиције 11.

Додуше, трку може почети и са позиције 10 уколико Кевин Магнусен буде назадовао неколико позиција због промене одређених компоненти на свом болиду, после горе поменутног инцидента.

Нове сјајне вожње видели смо од Меклареновог дуа, Карлос Сајнц–Ландо Норис, пошто су оба возача квалификације завршили међу 10 најбржих возача.

Трка за Велику награду Канаде возиће се у недељу од 20 часова и 10 минута.

Себастијану Фетелу (31) прија Канада.

Немачки ас био је најбржи на тренингу уочи квалификација, а онда је у последњим секундама борбе за "пол позицију" остварио циљ и "оверио" прво место.

Возач Ферарија возио је перфектно последњи круг и временом од 1:10,240 изборио право да у недељу крене први са стазе "Жил Вилнев". Други ће бити Луис Хамилтон, бранилац титуле из Мерцедеса, који је био спорији за две десетинке, а трећи креће Шарл Леклер, такође из Ферарија.

Фетел ће пети пут кренути први у Канади, јер је исти резултат на квалификацијама остварио и 2011, 2012, 2013. и 2018. На тој стази има две победе (прошле године и 2013. са Ред Булом), а интересантно је да је на последње четири трке на "Вилневу" победио возач који је изборио пол позицију.

Да ли ће тај низ бити настављен и у недељу од 20.10 часова по средњеевропском времену?

Са првих десет позиција кренуће:

1. Себастијан Фетел (Ферари)
2. Луис Хамилтон (Мерцедес)
3. Шарл Леклер (Ферари)
4. Данијел Рикардо (Рено)
5. Пјер Гасли (Ред Бул)
6. Валтери Ботас (Мерцедес)
7. Нико Хулкенберг (Рено)
8. Ландо Норис (Мекларен)
9. Карлос Сајнц (Мекларен)
10. Кевин Магнусен (Хас) - нема време због удеса на квалификацијама.

Генерални пласман возача: Хамилтон 137 бодова, Ботас 120, Фетел 82, Ферстапен 78, Леклер 57, Гасли 32, Сајнц 18, Магнусен 14, Перез 13, Раиконен 13, Норис 12...

Генерални пласман конструктора: Мерцедес 257, Ферари 139, Ред Бул 110, Мекларен 30...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар