F1: Fetel uleteo na "pol", u Kanadi je to pola pobjede!

Nemački vozač u ekipi Ferarija Sebastijan Fetel imao je najbrže vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade i trku počinje sa prvog startnog mesta.  Nemački as krenuće prvi na stazi "Žil Vilnev", gde tradicionalno trijumfuju oni koji počnu sa čelne pozicije.

Ostali sportovi 08.06.2019 | 23:36
F1: Fetel uleteo na "pol", u Kanadi je to pola pobjede!
Sjajna vožnja Sebastijana Fetela u Kanadi i vreme od 1:10.240 koje niko na stazi nije mogao da nadmaši.

Ovo je prva pol pozicija Sebastijana Fetela u poslednjih 17 trka. Poslednji put kada je startovao sa prve pozicije bilo je to u Nemačkoj prošle sezone, trka, koju Fetel nije ni završio pošto je izleteo u jednoj krivini kada je bio lider trke.

Ova vožnja je Fetelu mnogo značila na ličnom planu, a po okončanju kvalifikacija Fetel je u svom bolidu čak i zapevao, što mu ruku na srce i nije bio prvi put.

Iza sebe je ostavio vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, kao i timskog kolegu Šarla Leklera. Sve pohvale zaslužio je i novi vozač ekipe Renoa, Danijel Rikardo, koji će trku u nedelju početi sa pozicije broj četiri.

Njegov prošlogodišnji timski kolega Maks Ferstapen nije ni ušao u završni deo kvalifikacija, pošto je zbog onog incidenta i crvene zastave ostao bez brzog kruga i trku počinje sa pozicije 11.

Doduše, trku može početi i sa pozicije 10 ukoliko Kevin Magnusen bude nazadovao nekoliko pozicija zbog promene određenih komponenti na svom bolidu, posle gore pomenutnog incidenta.

Nove sjajne vožnje videli smo od Meklarenovog dua, Karlos Sajnc–Lando Noris, pošto su oba vozača kvalifikacije završili među 10 najbržih vozača.

Trka za Veliku nagradu Kanade voziće se u nedelju od 20 časova i 10 minuta.

Sebastijanu Fetelu (31) prija Kanada.

Nemački as bio je najbrži na treningu uoči kvalifikacija, a onda je u poslednjim sekundama borbe za "pol poziciju" ostvario cilj i "overio" prvo mesto.

Vozač Ferarija vozio je perfektno poslednji krug i vremenom od 1:10,240 izborio pravo da u nedelju krene prvi sa staze "Žil Vilnev". Drugi će biti Luis Hamilton, branilac titule iz Mercedesa, koji je bio sporiji za dve desetinke, a treći kreće Šarl Lekler, takođe iz Ferarija.

Fetel će peti put krenuti prvi u Kanadi, jer je isti rezultat na kvalifikacijama ostvario i 2011, 2012, 2013. i 2018. Na toj stazi ima dve pobede (prošle godine i 2013. sa Red Bulom), a interesantno je da je na poslednje četiri trke na "Vilnevu" pobedio vozač koji je izborio pol poziciju.

Da li će taj niz biti nastavljen i u nedelju od 20.10 časova po srednjeevropskom vremenu?

Sa prvih deset pozicija krenuće:

1. Sebastijan Fetel (Ferari)
2. Luis Hamilton (Mercedes)
3. Šarl Lekler (Ferari)
4. Danijel Rikardo (Reno)
5. Pjer Gasli (Red Bul)
6. Valteri Botas (Mercedes)
7. Niko Hulkenberg (Reno)
8. Lando Noris (Meklaren)
9. Karlos Sajnc (Meklaren)
10. Kevin Magnusen (Has) - nema vreme zbog udesa na kvalifikacijama.

Generalni plasman vozača: Hamilton 137 bodova, Botas 120, Fetel 82, Ferstapen 78, Lekler 57, Gasli 32, Sajnc 18, Magnusen 14, Perez 13, Raikonen 13, Noris 12...

Generalni plasman konstruktora: Mercedes 257, Ferari 139, Red Bul 110, Meklaren 30...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar