ЛШ: Ференцварош на српски погон шампион Европе!

Европа има новог шампиона! Драма у финалу Лиге шампиона. Стефан Митровић постигао три гола, а бранилац титуле пао са пенала.

Остали спортови 08.06.2019 | 23:29
ЛШ: Ференцварош на српски погон шампион Европе!
Смена на европском врху.

Ватерполисти Олимпијакоса предали су титулу шампиона Старог континента, јер су у Хановеру изгубили у дуелу за памћење. Нови освајач Лиге шампиона је мађарски тим са тројицом српских играча.

Олимпијакос - Ференцварош 13:14 (1:3, 4:5, 2:2, 3:0, петерци 3:4)

Историјском успеху зелено-белих из Будимпешта допринела су и тројица наших ватерполиста - Слободан Никић, Стефан Митровић и Никола Јакшић, који је био стрелац у петој серији пенала.

Атински црвено-бели су у полуфиналу и ове године шокирали Про Реко, највећег фаворита, а у финалу су изборили петерце одлично одиграном последњом четвртином, у којој су се вратили у меч и увели га у драматичан финиш.

Головима Константиноса Генидунијаса (два), Јаниса Фунтулиса, бранилац титуле избацио је у тим тренуцима изазивача из ритма, иако је Стефан Митровић до последњег квартала постигао три гола.

После 10:10 у предвиђене четири четвртине, Пирејци су у три од шест серија погађали оквир гола, а то је у последњој, шестој серији казнио Јаншик Силард и поготком за коначних 14:13 донео Мађарима велико славље и прву титулу

Стрелци:

Олимпијакос: Генидунијас 5, Фунтулис 2, Мурикис 1, Аргиропулос 1, Пауло Обрадовић 1.

Ференцварош: Вамош 2, Јангер 2, Денеш Варга 1, Митровић 3, Мезеи 1, Никић 1.

Коначан пласман Фајнал ејта Лиге шампиона:

1. Ференцварош
2. Олимпијакос
3. Про Реко
4. Барселонета
5. Југ
6. Бреша
7. Спорт Менаџмент
8. Хановер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар