LŠ: Ferencvaroš na srpski pogon šampion Evrope!

Evropa ima novog šampiona! Drama u finalu Lige šampiona. Stefan Mitrović postigao tri gola, a branilac titule pao sa penala.

Ostali sportovi 08.06.2019 | 23:29
LŠ: Ferencvaroš na srpski pogon šampion Evrope!
Smena na evropskom vrhu.

Vaterpolisti Olimpijakosa predali su titulu šampiona Starog kontinenta, jer su u Hanoveru izgubili u duelu za pamćenje. Novi osvajač Lige šampiona je mađarski tim sa trojicom srpskih igrača.

Olimpijakos - Ferencvaroš 13:14 (1:3, 4:5, 2:2, 3:0, peterci 3:4)

Istorijskom uspehu zeleno-belih iz Budimpešta doprinela su i trojica naših vaterpolista - Slobodan Nikić, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić, koji je bio strelac u petoj seriji penala.

Atinski crveno-beli su u polufinalu i ove godine šokirali Pro Reko, najvećeg favorita, a u finalu su izborili peterce odlično odigranom poslednjom četvrtinom, u kojoj su se vratili u meč i uveli ga u dramatičan finiš.

Golovima Konstantinosa Genidunijasa (dva), Janisa Funtulisa, branilac titule izbacio je u tim trenucima izazivača iz ritma, iako je Stefan Mitrović do poslednjeg kvartala postigao tri gola.

Posle 10:10 u predviđene četiri četvrtine, Pirejci su u tri od šest serija pogađali okvir gola, a to je u poslednjoj, šestoj seriji kaznio Janšik Silard i pogotkom za konačnih 14:13 doneo Mađarima veliko slavlje i prvu titulu

Strelci:

Olimpijakos: Genidunijas 5, Funtulis 2, Murikis 1, Argiropulos 1, Paulo Obradović 1.

Ferencvaroš: Vamoš 2, Janger 2, Deneš Varga 1, Mitrović 3, Mezei 1, Nikić 1.

Konačan plasman Fajnal ejta Lige šampiona:

1. Ferencvaroš
2. Olimpijakos
3. Pro Reko
4. Barseloneta
5. Jug
6. Breša
7. Sport Menadžment
8. Hanover.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar