ЕП: Руси стали тек на девет голова! И још...

Четири гола Артема Дзјубе! Репрезентативци Босне и Херцеговине са важног гостовања у Финској враћају се празних шака.  Руси решетали до девет, Мађари први у групи.  Сан Марино је дефинитивно најгора европска селекција. . .  Крај неславне традиције: Северна Ирска до јесени испред Немаца и Холанђана! Острвски фудбалери дали голове у гостима после готово две године за тријумф над Естонијом од 2:1.

Фудбал 08.06.2019 | 20:30
ЕП: Руси стали тек на девет голова! И још...
Хвала фудбалерима Сан Марина!

Убедљивим поразом у Саранску од Русије (0:9) учинили су да Србија не буде селекција са највише примљених голова у досад одиграним мечевима јунског термина квалификација за Европско првенство 2020. године.

Пет голова које су "орлови" примили у Украјини сигурно би играчи Сан Марина радо прихватили да су знали колико ће њихов домаћин бити распуцани.

А, није тако деловало у уводним минутима...

Први пут у мечу, голман Новаре Елиа Бенедетини савладан је у 25. минуту и то од саиграча. У намери да блокира центаршут Головина, Ћеволи је лопту скренуо у гол свог тима. Уследио је затим први од четири гола Артема Дзјубе ове суботе.

Нападач Зенита серију је отворио у 31. минуту, из пенала и то је било све што се тиче првог полуврема, после чега је мало ко могао да очекује оно што је уследило.

По повратку са одмора уследио је шутерски тренинг Руса, а још седам лопти завршило је у мрежи слабашног Сан Марина. Успео је Бенедитини чак и да одбрани други пенал Дзјуби, али је искусни центарфор био најбржи да "одбитак" пошаље на жељено место.

Поред њега, у стрелце су се за домаћу селекцију уписали Кудрјашов, Миранчук и Смолов два пута.

Русији је ово друга победа у три утакмице и сада се изједначила по броју бодова са Белгијом, која има меч мање.

На важном гостовању у Тампереу, где је током утакмице била права провала облака, Босна и Херцеговина је доживела пораз од Финске - 0:2.

Без суспендованог везисте Миралема Пјанића селекција Роберта Просинечког није деловала довољно убојито, а грешке везног реда домаћини су умели да казне и остану у игри за једним од прва два места. Стрелац оба поготка био је одлични Тему Пуки, жеља Црвене звезде пре годину дана, који иза себе има одличну сезону у Норичу, у ком је са 29 голова предводио саиграче до првог места у Чемпионшипу и пласмана у Премијер лигу наредне сезоне.

Од осталих мечева играних у овом термину (субота, 18 часова) издваја се преокрет Северне Ирске у Естонији. Гости су на полувремену губили, али су головима Вашингтона у 76. и Маџениса у 78. минуту успели да дођу до победе 2:1, максималне треће у текућим квалификацијама.

Добили су Немци и Холанђани изазов за наредне утакмице у својој групи, а видећемо и колико је озбиљан.

Русија - Сан Марино 9:0! Имамо најубедљивији тријумф у овим квалификацијама! И убеђени смо да није толико до снаге Руса, колико до трагичног тима Сан Марина, који је још једном потврдио да је најгора национална селекција Европе. Чак је и Гибралтар успео да кљуцне понеку победу у Лиги нација. Чета искусног Италијана Франка Вареле не може ни до бода, ево већ пуне четири године три месеца?! Толико дуго траје низ пораза Сан Марина. Пребројали смо - ово им је јубиларни 30. заредом. 

Руси не би требало да имају проблема да заузму друго место у групи И. Белгијанци су их добили у првом колу, показали ко је главни, али екипе попут Шкотске, Кипра или Казахстана заиста не делују као озбиљна претња Зборнаји. Русија из три меча има шест бодова и тренутно је изједначена са Белгијом на прво месту, с тим да бронзани са Мундијала имају утакмицу мање.  

Сулудо је коментарисати данашњи сусрет после оваквог резултата. Можемо само да се чудимо како су гости издржали пуних 25 минута без примљеног гола, на старту сусрета. Артјом Дзјуба истакао се са четири гола, Смолов је погодио два пута, а Кудрјашов и Миранчук по једном. Први гол на мечу дело је штопера гостију Севолија...

Ово је најтежи пораз Сан Марина од 2011. године, када им је такође у квалификацијама за ЕУРО Холандија дали 11. 

У групи Е очекује нас врло узбудљива борба за прва два места јер финалисти Мундијала у Русији - Хрвати, уопште не делују импресивно, Словаци су сазрели и имају јако опасан тим, док су Мађари показали да могу да изненаде савладавши управо Ватрене у прошлој рунди. Па и тај Велс. Са њим се никад не зна. Уме да запрже чорбу фаворитима... Вечерас Мађарска сигурна на гостовању у Азербејџану (3:1), што јој је обезбедило прво место у групи. Блистао је штопер РБ Лајпцига Вили Орбан с два поготка. Његов други гол за 0:2 однео је превагу почетком другог полувремена. Домаћин се вратио на трен у игру, играо се 69. минуту, али већ у наредном нападу Холман је решио све дилеме - 1:3. 

Крај неславне традиције: Северна Ирска до јесени испред Немаца и Холанђана! Острвски фудбалери дали голове у гостима после готово две године за тријумф над Естонијом од 2:1.

Седам утакмица, готово две године, или прецизније 719 минута чекали су навијачи Северне Ирске који путују свуда по свету и прате ову репрезентацију да виде гол свог тима на гостовањима. И коначно су га дочекали и то на другом крају Европе у Естонији где је забележена слатка победа.

Не само што су сјајни фудбалери селектора Мијакла О'Нила скинули проклетство неефикасности на страни, већ су постигли два комада за само три минута у Талину против борбене Естоније и тријумфом од 1:2 (1:0) сачували прво место уз групи испред Немачке и Холандије са максималним учинком из стартне три утакмице.

Није почело добро по Ирце, а растрзану и лошу игру у првом полувремену домаћи фудбалери су искористили да поведу и наговесте можда изненађење. Стрелац лепог гола из слободног ударца у 24. минуту био је домаћи везиста Васиљев који је ухватио на спавању младог голмана Лидса Бејлија Пикок Фарела.

Био је то знак фудбалерима са Острва да се раздрмају после лоших првих 45 минута, а улазак Конора Вашингтона у 46. минуту утицао је знатно на бољу игру гостију у наставку.

Преокрет је, истина, почео тек у 69. након уласка Џоша Магениса који је најпре помогао Вашингтону да у 77. минуту изненади естонског голмана после сјајног продора по левој страни и рутинске егзекуције, а само три минута касније и Магенис је погодио за коначних 2:1 и велико славље бројних навијача Северне Ирске.

Пошто је ривал селекције Северне Ирске у следећем колу репрезентација Белорусије сва је прилика да ће борбена острвска селекција дочекати јесен као прва у групи Ц, можда са свих 12 бодова па ће моћи да ужива у летњој паузи пошто је окршаји с фаворитима Немачком и Холандијом очекују тек почетком септембра.

РЕЗУЛТАТИ:

Група Ц

Естонија - Северна Ирска 1:2 (1:0)
/Васиљев 25 - Вашингтон 76, Маџенис 78/

Белорусија - Немачка 20.45

ТАБЕЛА: Северна Ирска (3) 9, Холандија (2) 3, Немачка (1) 3, Естонија (2) 0, Белорусија (2) 0.
11. јун: Немачка - Естонија, Белорусија - Северна Ирска.

Група Е

Хрватска - Велс 2:1 (1:0)
/Лоренс 17. аг, Перишић 48 - Брукс 77/

Азербејџан - Мађарска 1:3 (0:1)
/Мадатов 70 - Орбан 18, 53, Холман 71/

ТАБЕЛА: Хрватска (3 утакмице) 6 бодова, Мађарска (3) 6, Словачка (2) 3, Велс (2) 3, Азербејџан (2) 0.
11. јун: Азербејџан - Словачка, Мађарска - Велс.

Група Х

Исланд - Албанија 1:0 (1:0)
/Гудмундсон 22/

Молдавија - Андора 1:0 (1:0)
/Армас 8/

Турска - Француска 20:45

ТАБЕЛА: Француска (2 утакмице) 6 бодова, Турска (2) 6, Исланд (3) 6, Албанија (3) 3, Молдавија (3) 3, Андора (3) 0.
11. јун: Исланд - Турска, Андора - Француска, Албанија - Молдавија.

Група И

Русија - Сан Марино 9:0 (2:0)
/Ћеволи 25аг, Дзјуба 31п, 74, 76, 88, Кудрјашов 36, Миранчук 41, Смолов 77, 83/

Белгија - Казахстан 20.45
Шкотска - Кипар 20.45

ТАБЕЛА: Белгија (2 утакмице) 6 бодова, Русија (3) 6, Кипар (2) 3, Казахстан (2) 3, Шкотска (2) 3, Сан Марино (3) 0.
11. јун: Казахстан - Сан Марино, Русија - Кипар, Белгија - Шкотска.

Група Ј

Јерменија - Лихтенштајн 3:0 (2:0)
/Газарјан 2, Карапетијан 18, Барсегјан 90+1/

Финска - БиХ 2:0 (0:0)
/Пуки 56, 68/

Грчка - Италија 20.45

ТАБЕЛА: Италија (2 утакмице) 6 бодова, Финска (3) 6, Грчка (2) 4, БиХ (3) 4, Јерменија (3) 3, Лихтенштајн (3) 0.
11. јун: Лихтенштајн - Финска, Италија - БиХ, Грчка - Јерменија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар