"То није био тенис, већ преживљавање!"

Новак Ђоковић је у обраћању медијима после пораза у полуфиналу Ролан Гароса рекао да није никад играо по таквим условима, али је био коректан и према Тиму.

Тенис 09.06.2019 | 08:42
"То није био тенис, већ преживљавање!"
Честитао је Аустријанцу на победи и додао да му је свакако тешко због пораза, али је указао и да није било добро за тенис што се играло по тако тешким условима.

"Честитам Доминику, играо је сјајно, посебно у тим важним тренуцима. Одиграо је неке добре слајс ударце и пасинг шотове. Успевао је да одигра додатни ударац на крају меча. Те јаке форхенде уз ветар са једне стране му је било лакше да игра цео меч. Када смо се последњи пут вратили на терен, било је мање ветра, али и даље је била предност играти са те стране. Ипак, честитке. Играо је сјајан тенис. Показао је зашто је један од најбољих на свету и свакако да му желим све најбоље у финалу", коректан је Ђоковић.

Новак је такође негирао да је напустио у петак меч пре одлуке организатора, рекавши да не зна кад је тачно отишао, али свакако да је то било после одлуке организатора о прекиду.

На питање, да ли је то што је у игри био велики улог, покушај да по други пут оствари такозвани "Новак слем", имало утицаја на његову игру, рекао је да није било велике разлике.

"Мислим, увек је нешто велико улог када сте на врху и играте са најбољим играчима на свету на највећим турнирима. Ништа другачије није било ни овог пута", рекао је Ђоковић.

Ветар је стварао велики проблем играчима тако што је дизао прашину, а како новак носи контактна сочива, свакако да му је и то сметало.

"Када играте по орканском ветру и таквим условима тешко је приказати своју најбољу игру. Све се сводило на преживљавање и покушај да задржите сервису и одиграте ударац више од противника. То је што је. Играо сам добар тенис током већег дела сезоне на шљаци. И овде нисам испустио сет до полуфинала. Играо сам са Домиником, не можете очекивати да га победите у три сета, вероватније је да ће се завршити како се завршило. Не желим да тражим узроке пораза, победио је, честитам му и идемо даље", додао је српски тенисер.

Новак није био расположен да одговарфа на питања о томе зашто су организатори прекинули меч у петак, рекао је само - "питајте њих".

Још једном када су га питали да упореди услове за игру од петка и суботе, кратко је одговорио.

"Ово су били можда и најгори условим под коијима сам икад играо. То је све што могу да кажем. Када смо се вратили последњих пет шест гемова да одиграмо, да, било је мало боље", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар