"To nije bio tenis, već preživljavanje!"

Novak Đoković je u obraćanju medijima posle poraza u polufinalu Rolan Garosa rekao da nije nikad igrao po takvim uslovima, ali je bio korektan i prema Timu.

Tenis 09.06.2019 | 08:42
"To nije bio tenis, već preživljavanje!"
Čestitao je Austrijancu na pobedi i dodao da mu je svakako teško zbog poraza, ali je ukazao i da nije bilo dobro za tenis što se igralo po tako teškim uslovima.

"Čestitam Dominiku, igrao je sjajno, posebno u tim važnim trenucima. Odigrao je neke dobre slajs udarce i pasing šotove. Uspevao je da odigra dodatni udarac na kraju meča. Te jake forhende uz vetar sa jedne strane mu je bilo lakše da igra ceo meč. Kada smo se poslednji put vratili na teren, bilo je manje vetra, ali i dalje je bila prednost igrati sa te strane. Ipak, čestitke. Igrao je sjajan tenis. Pokazao je zašto je jedan od najboljih na svetu i svakako da mu želim sve najbolje u finalu", korektan je Đoković.

Novak je takođe negirao da je napustio u petak meč pre odluke organizatora, rekavši da ne zna kad je tačno otišao, ali svakako da je to bilo posle odluke organizatora o prekidu.

Na pitanje, da li je to što je u igri bio veliki ulog, pokušaj da po drugi put ostvari takozvani "Novak slem", imalo uticaja na njegovu igru, rekao je da nije bilo velike razlike.

"Mislim, uvek je nešto veliko ulog kada ste na vrhu i igrate sa najboljim igračima na svetu na najvećim turnirima. Ništa drugačije nije bilo ni ovog puta", rekao je Đoković.

Vetar je stvarao veliki problem igračima tako što je dizao prašinu, a kako novak nosi kontaktna sočiva, svakako da mu je i to smetalo.

"Kada igrate po orkanskom vetru i takvim uslovima teško je prikazati svoju najbolju igru. Sve se svodilo na preživljavanje i pokušaj da zadržite servisu i odigrate udarac više od protivnika. To je što je. Igrao sam dobar tenis tokom većeg dela sezone na šljaci. I ovde nisam ispustio set do polufinala. Igrao sam sa Dominikom, ne možete očekivati da ga pobedite u tri seta, verovatnije je da će se završiti kako se završilo. Ne želim da tražim uzroke poraza, pobedio je, čestitam mu i idemo dalje", dodao je srpski teniser.

Novak nije bio raspoložen da odgovarfa na pitanja o tome zašto su organizatori prekinuli meč u petak, rekao je samo - "pitajte njih".

Još jednom kada su ga pitali da uporedi uslove za igru od petka i subote, kratko je odgovorio.

"Ovo su bili možda i najgori uslovim pod koijima sam ikad igrao. To je sve što mogu da kažem. Kada smo se vratili poslednjih pet šest gemova da odigramo, da, bilo je malo bolje", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar