ЕП: Пуки ''пукао змајеве'' у Финској!

Репрезентација Босне и Херцеговине уписала је први пораз у квалификацијама за ЕУРО 2020. Бољи од "змајева" у Тампереу била је селекција Финске са 2:0 (0:0) погоцима Темуа Пукија.  Рафал који не стаје! Пуки покосио и Робијеве изабранике, Финска уз раме Италији! Фантастични голгетер Норича постигао оба поготка у великом слављу своје селекције - 2:0!

Фудбал 08.06.2019 | 20:18
ЕП: Пуки ''пукао змајеве'' у Финској!
"Змајеви" нису могли без Миралема Пјанића да стигну до повољног резултата у Тампереу.

Заслужену побједу и три велика бода освојили су Финци захваљујући сјајном нападачу Норича, Темуу Пукију, који је са два поготка у другом полувремену срушио изабранике Роберта Просинечког.

Први у 56. минуту постигао је мајсторски након што је преварио Тонија Шуњића и са 16 метара погодио мрежу Ибрахима Шехића, да би у 68. минуту ставио тачку на велики тријумф након што је "лобовао" голмана БиХ.

ФИНСКА - БиХ 2:0 (0:0)

Изабраници Роберта Просинечког нису у суботу били ни сјенка екипе из прва два кола квалификација, посебно у везном реду, гдје се видјело колико је недостајао Пјанић. 

Упркос томе, "змајеви" су успјели да креирају неколико солидних шанси, посебно по десној страни гдје је добру партију пружио Един Вишћа стварајући вишак и дајући употребљиве лопте у напад, гдје је најчешће усамљен био капитен Един Џеко.

Џеко је и пропустио најбољу шансу за БиХ у 77. минуту када је, након центаршута Елдара Чивића, главом са пет метара шутирао изнад пречке.

Али, ваља нагласити да је најбољи актер "змајева" на терену ипак био голман Ибрахим Шехић, чије су одбране спријечиле да БиХ доживи катастрофу у Тампереу и то је оно што треба посебно да забрине селектора пред одлазак у Торино на мегдан "азурима".

Каква голгетерска форма Темуа Пукија! Најбољи стрелац енглеског Чемпионшипа са два поготка је срушио бледу репрезентацију Босне и Херцеговине у Тампереу, па се Финска пробила на деобу прве позиције у груп Ј са Италијом, са освојених шест бодова, али и утакмицом више од Азура - 2:0 (0:0).

Сјајни нападач Норича, који је прошлог лета желела и Црвена звезда, искористио је две лоше интервенције одбране селекције Роберта Просинечког. Прво је у 56. минуту сјајно преварио Шуњића и прецизним ударцем матирао Шехића, док је 12 минута касније још хладнокрвније крунисао контранапад домаћина и "боцнуо" лопту преко голмана турског Ерзурма.

Гости су као фаворити стигли у Тампере, али нису успевали да то да покажу на терену. Тек у неколико наврата припретили су преко Дуљевића и Џека, али их је у потпуности исекла ситуација код првог гола. Тада су потпуно нерезонски све линије тима кренуле превише напред, па је спори Шуњић дошао у ситуацију "један на један" са Пукијем, који је то без проблема решио. Слична ситуација је била и код другог поготка, када се одличном голгетеру отворио простор између Шуњића и Зукановића.

Босанци су себи закомпликовали ситуацију у овој групи, пошто им сада следи гостовање Италији У торину (уторак 20.45), док гостује Лихтенштајну где мора да освоји три бода и потврди сјајан почетак квалификација.

ГРУПА Ј

Финска - БиХ 2:0 (0:0)
/Пуки 56, 68/

Јерменија - Лихтенштајн 3:0 (2:0)
/Газаријан 2, Карапетијан 15, Барсегијан 90+1/

Грчка - Италија (20.45)

ТАБЕЛА: Италија 6 бодова (-1), Финска 6, Грчка 4 (-1), БиХ 4, Јерменија 3, Лихтенштајн 0.

Финска: Храдецки, Арајури, Гранлунд (од 37. Раитала), Тоивио, Камара, Лод, Пуки, Спарв, Скраб (од 84. Шилер), Уронен, Форсел (од 63. Лапалаинен). Селектор: Марку Канерва.

Босна и Херцеговина: Шехић, Бичакчић, Шуњић, Зукановић, Чивић, Цимирот, Бешић (од 79. Гојак), Сарић, Вишћа, Дуљевић (од 70. Бајић), Џеко. Селектор: Роберт Просинечки.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар