Маљковић: Покушаћемо да направимо чудо и сад!

Селекторка кошаркашица Србије говорила је данас о шансама своје екипе на предстојећем шампионату Европе.

Кошарка 08.06.2019 | 21:22
Маљковић: Покушаћемо да направимо чудо и сад!
Три недеље пре почетка Европског првенства за жене, селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић изјавила је данас да тим није у најбољој ситуацији, али да ће се на предстојећем Европском првенству борити као и претходних година.

"Увек је светиња носити тај дрес, а посебно када играш у Србији пред домаћом публиком. Важно је да се зна значај тог дреса, и да ти у глави буду великани и легенде из прошлости који су тај дрес носили. С дозом најпозитивније енергије и с нашом публиком, надам се да ћемо да будемо најбољи могући и да се боримо за ову земљу као и увек", рекла је селекторка после промоције нових гарнитура дресова.

Она је рекла да су се ствари промениле, и да ово није иста она екипа која је у прошлости бележила велике успехе али да ће дати све од себе да остваре што бољи резултат.

"Девојке су остариле, две кошаркасице су се скоро породиле, све су то лепе и природне ствари. Нисмо у фантастичној ситуацији, али смо од првог дана кренули да радимо све како бисмо земљу представиле у најбољем светлу и да покушамо да направимо оно што смо урадили 2015. и 2016. године", рекла је Маљковићева.

Селекторка је истакла да су припреме на Златибору биле најтежи део и додала да још увек има много простора за рад.  Нашу репрезентацију пре почетка ЕП очекује контролни меч против Словачке, а после тога своју форму косааркашице ће проверити и на турниру у Француској.

''Тај турнир ће нам највише показати, јер ће ту бити и директан ривал из групе Русија, као и Турска и Француска. Имамо старије играчице, доста девојака игра на сопствену одговорност. Ставиле су ЕП испред својих каријера, по цену да после ЕП никад више не играју кошарку".

Селекторка је нагласила да верује да ова екипа има праве наследнике унутар својих редова и да је у питању захтевно такмичење на ком је све могуће.

"Европско првенство је тешко такмичење, неретко теже и од Олимпијских игара и Светског шампионата, али ме радују младе играчице и то да дефинитвно има материјала за будућност", рекла је Марина Маљковић.

Репрезентација Србије ће групну фазу играти у Зрењанину у групи Д, с Белгијом, Русијом и Белорусијом, која је протумачена као једна од најтежих група на Првенству.

"Ми немамо проблем с тим што играмо против јаких екипа. Потребна је доза одговорности и то је оно чему их учим. Као и увек, могу да гарантујем да ћемо се борити и да ће бити изабрано 12 правих девојака“.

Она се осврнула и на свој повратак на чело репрезентације после три године.

"Доживели смо много лепих тренутака. То су јаке емоције. Сви смо имали жељу да се опет скупимо и да радимо, да покушамо да направимо неко чудо и овај пут", закључила је Маљковићева.

Европско првенство за жене одржаће се од 27. јуна до 7. јула, а за његову организацију ове године задужене су управо наша држава и Летонија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар