Maljković: Pokušaćemo da napravimo čudo i sad!

Selektorka košarkašica Srbije govorila je danas o šansama svoje ekipe na predstojećem šampionatu Evrope.

Košarka 08.06.2019 | 21:22
Maljković: Pokušaćemo da napravimo čudo i sad!
Tri nedelje pre početka Evropskog prvenstva za žene, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković izjavila je danas da tim nije u najboljoj situaciji, ali da će se na predstojećem Evropskom prvenstvu boriti kao i prethodnih godina.

"Uvek je svetinja nositi taj dres, a posebno kada igraš u Srbiji pred domaćom publikom. Važno je da se zna značaj tog dresa, i da ti u glavi budu velikani i legende iz prošlosti koji su taj dres nosili. S dozom najpozitivnije energije i s našom publikom, nadam se da ćemo da budemo najbolji mogući i da se borimo za ovu zemlju kao i uvek", rekla je selektorka posle promocije novih garnitura dresova.

Ona je rekla da su se stvari promenile, i da ovo nije ista ona ekipa koja je u prošlosti beležila velike uspehe ali da će dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.

"Devojke su ostarile, dve košarkasice su se skoro porodile, sve su to lepe i prirodne stvari. Nismo u fantastičnoj situaciji, ali smo od prvog dana krenuli da radimo sve kako bismo zemlju predstavile u najboljem svetlu i da pokušamo da napravimo ono što smo uradili 2015. i 2016. godine", rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je istakla da su pripreme na Zlatiboru bile najteži deo i dodala da još uvek ima mnogo prostora za rad.  Našu reprezentaciju pre početka EP očekuje kontrolni meč protiv Slovačke, a posle toga svoju formu kosaarkašice će proveriti i na turniru u Francuskoj.

''Taj turnir će nam najviše pokazati, jer će tu biti i direktan rival iz grupe Rusija, kao i Turska i Francuska. Imamo starije igračice, dosta devojaka igra na sopstvenu odgovornost. Stavile su EP ispred svojih karijera, po cenu da posle EP nikad više ne igraju košarku".

Selektorka je naglasila da veruje da ova ekipa ima prave naslednike unutar svojih redova i da je u pitanju zahtevno takmičenje na kom je sve moguće.

"Evropsko prvenstvo je teško takmičenje, neretko teže i od Olimpijskih igara i Svetskog šampionata, ali me raduju mlade igračice i to da definitvno ima materijala za budućnost", rekla je Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije će grupnu fazu igrati u Zrenjaninu u grupi D, s Belgijom, Rusijom i Belorusijom, koja je protumačena kao jedna od najtežih grupa na Prvenstvu.

"Mi nemamo problem s tim što igramo protiv jakih ekipa. Potrebna je doza odgovornosti i to je ono čemu ih učim. Kao i uvek, mogu da garantujem da ćemo se boriti i da će biti izabrano 12 pravih devojaka“.

Ona se osvrnula i na svoj povratak na čelo reprezentacije posle tri godine.

"Doživeli smo mnogo lepih trenutaka. To su jake emocije. Svi smo imali želju da se opet skupimo i da radimo, da pokušamo da napravimo neko čudo i ovaj put", zaključila je Maljkovićeva.

Evropsko prvenstvo za žene održaće se od 27. juna do 7. jula, a za njegovu organizaciju ove godine zadužene su upravo naša država i Letonija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar