Голден Стејт је испуштао 3-1, али је и стизао!

"Били смо у обе ситуације. Знамо шта би требало да радимо", поручују шампиони.

Кошарка 08.06.2019 | 20:54
Голден Стејт је испуштао 3-1, али је и стизао!
За многе изненадно, Торонто Репторси повели су у великом НБА финалу 3:1 и вративши серију у Канаду омогућили себи "меч лопте" за освајање историјске, прве титуле.

У деветој узастопној утакмици без Кевина Дурента, МВП-а претходна два финала, бранилац титуле остао је без решења за Каваија Ленарда и можда се поразом опростио од "Оракл арене", хале у којој у континуитету игра од 1997. године.

Екипа Стива Кера, освајач три од последње четири титуле, сада је прибијена уз зид и мораће да понови подвиг из маја 2016, када је финалу конференције против Оклахоме губио 1:3, па преокренуо и ушао у финале у "мајсторици" (4:3).

У наставку истог плеј-офа, Голден Стејт је повео у финалу против Кливленда 3:1, па онда доживео исто што и Тандери - изгубио три меча у низу и остао без титуле (3:4).

Са таквим искуством, "ратници" знају у каквој су ситуацији и шта их очекује. 

"Није готово. Није добар осећај сада, очигледно. Били смо на обе стране такве ситуације и сада имамо шансу да окренемо читаву серију наглавачке", рекао је после трећег пораза Стеф Кари (31).

Иако Дурент још није спреман. опорављени Клеј Томпсон се вратио, убацио 28 поена и наступио стиснувши зубе, као и резервни центар Кевон Луни, за кога је било предвиђано да је завршио серију.

Кари каже да читав тим зна шта би сада требало урадити...

"Звучи као клише, али заиста је за нас једини начин да играмо утакмицу по утакмицу. Да у петом мечу дамо све од себе. У свлачионици причамо о вери. Сви верујемо да можемо то да урадимо. Можемо да учимо из тих искустава и да видимо шта ће се догодити", додао је шутер са три шампионска прстена.

Следећа, пета утакмица финала биће одиграна у понедељак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар