Golden Stejt je ispuštao 3-1, ali je i stizao!

"Bili smo u obe situacije. Znamo šta bi trebalo da radimo", poručuju šampioni.

Košarka 08.06.2019 | 20:54
Golden Stejt je ispuštao 3-1, ali je i stizao!
Za mnoge iznenadno, Toronto Reptorsi poveli su u velikom NBA finalu 3:1 i vrativši seriju u Kanadu omogućili sebi "meč lopte" za osvajanje istorijske, prve titule.

U devetoj uzastopnoj utakmici bez Kevina Durenta, MVP-a prethodna dva finala, branilac titule ostao je bez rešenja za Kavaija Lenarda i možda se porazom oprostio od "Orakl arene", hale u kojoj u kontinuitetu igra od 1997. godine.

Ekipa Stiva Kera, osvajač tri od poslednje četiri titule, sada je pribijena uz zid i moraće da ponovi podvig iz maja 2016, kada je finalu konferencije protiv Oklahome gubio 1:3, pa preokrenuo i ušao u finale u "majstorici" (4:3).

U nastavku istog plej-ofa, Golden Stejt je poveo u finalu protiv Klivlenda 3:1, pa onda doživeo isto što i Tanderi - izgubio tri meča u nizu i ostao bez titule (3:4).

Sa takvim iskustvom, "ratnici" znaju u kakvoj su situaciji i šta ih očekuje. 

"Nije gotovo. Nije dobar osećaj sada, očigledno. Bili smo na obe strane takve situacije i sada imamo šansu da okrenemo čitavu seriju naglavačke", rekao je posle trećeg poraza Stef Kari (31).

Iako Durent još nije spreman. oporavljeni Klej Tompson se vratio, ubacio 28 poena i nastupio stisnuvši zube, kao i rezervni centar Kevon Luni, za koga je bilo predviđano da je završio seriju.

Kari kaže da čitav tim zna šta bi sada trebalo uraditi...

"Zvuči kao kliše, ali zaista je za nas jedini način da igramo utakmicu po utakmicu. Da u petom meču damo sve od sebe. U svlačionici pričamo o veri. Svi verujemo da možemo to da uradimo. Možemo da učimo iz tih iskustava i da vidimo šta će se dogoditi", dodao je šuter sa tri šampionska prstena.

Sledeća, peta utakmica finala biće odigrana u ponedeljak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar