РГ: Барти право ниоткуда до гренд слем титуле!

Доминантна представа Ешли Барти за прву титулу на Ролан Гаросу! У финалу женског дела Ролан Гароса састале су се Ешли Барти и Маркета Вондрушова, а Бартијева је после победе од 2-0 у сетовима освојила турнир.  Барти девета шампионка у последњих десет година!

Тенис 08.06.2019 | 18:50
РГ: Барти право ниоткуда до гренд слем титуле!
Бартијева је на путу до финала Отвореног турнира у Паризу изгубила само два сета док је Маркета Вондрушова без изгубљеног сета била у финалном мечу.

Водрушова је велико изненађење овог турнира, она је тренутно пласирана на 38. позицији на светској ранг листи, док је аустралијска тренисерка Ешли Барти 8. на WТА листи.

Први сет је прошао у апсолутној доминацији Ешли Барти. Направила је чак три брејка, додуше и дозволила један, али је то није претерано угрозило, пошто је тај један брејк који је дозволила Вондрушовој био и једини који је Чехиња освојила.

Други сет је додуше био знатно интересантнији, борба је била љућа, Вондрушова је почела да се буди, али је све то било премало и прекасно. Бартијева је дошла до брејка веома брзо, потврдила га на свом сервису и тада је Вондрушова послала одговор.

Прво је било 2:1, па 3:2, па онда и 4:3, али је при резултату 5:3 у корист Ешли Барти искочила је прилика да се направи брејк и ту меч лопту Ешли није пропустила. Вондрушова је "наместила" лоптицу на смеч Бартијевој која је освојила најлакши поен када је то било најпотребније и са 6:1, 6:3, постала нова шампионка Ролан Гароса.

Ешли Барти у великом стилу је освојила прву гренд слем титулу у каријери!

Двадесеттрогодишња тенисерка из Аустралије у финалу је потпуно надиграла три године млађу Чехињу Маркету Вондрушову - 6:1, 6:3.

Обема је ово било прво финале на неком од најзначајнијих турнира, а Барти се далеко боље снашла на стадиону "Филип Шатрије" - иако противница претходно није испустила ниједан сет - и њен тријумф након почетних 4:0 ниједног тренутка није дошао у питање.

Барти је највећи успех до Ролан Гароса остварила зимус, пласманом у четвртфинале Аустралијан опена, док је у Паризу на претходних пет наступа имала две елиминације у другом колу и три на старту такмичења!

Она ће у понедељак са осме позиције на WТА листи скочити чак на другу, иза Наоми Осаке.

Вондрушова је у сениорској конкуренцији дебитовала на гренд слем турнирима пре две године и најдаље отишла на последњем УС опену - до осмине финала. И за њу је ово финале сјајан, истовремено и потпуно неочекиван резултат, пошто је на турнир дошла као 38. на свету.

Последња Аустралијанка која је освојила Ролан Гарос била је Маргарет Корт, далеке 1973. године.

ШАМПИОНКЕ РГ У ОВОМ ВЕКУ

2018. Симона Халеп (Румунија)
2017. Јелена Остапенко (Летонија)
2016. Гарбиње Мугуруза (Шпанија)
2015. Серена Вилијамс (САД)
2014. Марија Шарапова (Русија)
2013. Серена Вилијамс (САД)
2012. Марија Шарапова (Русија)
2011. На Ли (Кина)
2010. Франческа Скјавоне (Италија)
2009. Светлана Кузњецова (Русија)
2008. АНА ИВАНОВИЋ (СРБИЈА)
2007. Жистин Енан (Белгија)
2006. Жистин Енан (Белгија)
2005. Жистин Енан (Белгија)
2004. Анастасија Мискина (Русија)
2003. Жистин Енан (Белгија)
2002. Серена Вилијамс (САД)
2001. Џенифер Капријати (САД)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар