И црква против Правде за Давида

Озрен Пердув, члан групе Правда за Давида огласио се синоћ у вези са забраном окупљања ове групе испред Храма у Бањалуци написавши како је био у Полицијској управи Бањалука те да је видио папир из цркве.

Република Српска 08.06.2019 | 17:36
И црква против Правде за Давида
"СПЦ ЗАБРИНУТА ЗБОГ ОКУПЉАЊА ГРАДЈАНА ИСПРЕД ХРАМА. ИЗДАЈТЕ ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ О ЗАБРАНИ ОКУПЉАЊА", написао је Давор Драгичевић на ФБ групи Правда за Давида.

Подсјетимо да су током паљења свијећа у порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци грађанима пришла двојица припадника МУП Републике Српске и рекли да од данас више неће бити дозвољено окупљања. Они су окупљеним грађанима рекли да се више не могу окупљати у порти храма Христа Спаситеља, кажу из групе „Правда за Давида“, наводно на захтјев цркве.

Озрен Пердув, члан групе Правда за Давида огласио се синоћ у вези са забраном окупљања ове групе испред храма у Бањалуци написавши како је био у Полицијској управи Бањалука те да је видио папир из цркве.

"Нису ми дали да га носим, нити да сликам. Углавном, црква између осталог моли полицију да им омогући несметан рад и вршење послова. Ја само не знам како смо ми то стајањем сметали или ометали било кога. Како год, сутра ( данас, оп. БУКА) ћу доћи у 19.30 да запалим свијећу за убијеног Давида, а онда ћу да сједнем на клупу и ћаскам са својим колегом. Баш као што много родитеља са својом дјецом ради. Надам се да нећу на тај начин ометати рад свештенства", написао је он на групи Правда за Давида.

Подсјетимо, Давидови посмртни остаци су, на захтјев породице, 12. марта ове године ексхумирани и измјештени у Аустрију, гдје су три дана послије поново сахрањени.

Окупљања у центру Бањалуке, на којима је тражена истина о страдању тог младића, прекинута су крајем прошле године, а мањи број грађана свако вече пали свијеће у кругу бањалучке православне цркве.

(Бука)

Коментари / 112

Оставите коментар
Name

!!!

08.06.2019 15:40

старсно и срамно од СПЦ! одродили се од народа и приклонили дјаволу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ

08.06.2019 16:38

Након упокојења Патријарха Павла велики број свештеника се приклања политичарима на власти и тако постају саучесници у злочину према сопственом народу.Невјероватно је и недопустиво да СПЦ нема критички однос према разбојницима на власти.Нисам примјетио ни да су се огласили поводом бруталног убиства Давида Драгичевића.

Name

Зашто ?

08.06.2019 16:46

Ако је ово истина, Црква се ставила на страну неправде, а против свог народа. Ово је срамота, одбиће народ од цркве, јер је њима народ изгледа добро дошао, само кад се узимају паре, што је лицемјерно... Зашто неко од њих није изашао пред ове људе, да им саопшти ту забрану стајања у црквеном дворишту, такође да одговори на узвратна питања и истрпи све коментаре? Цркве, манастири припадају вјерујућем народу, нису власништво попова и владика, поготово не, власти и странака, они су наше "вјековно духовно и колективно насљеђе".

Name

Црква за паре

08.06.2019 16:46

Црква је само за паре.Од 1992 су се наузимали и накрали добро.Бесрамно.

Name

јесте ли видјели ви ово

08.06.2019 16:49

е моја цркво и моја вјеро,ово ни једна богомоља на свијету не би урадила,црква умијесто да сабира црква разједињује,сјетите се само Патријарха Павла са студентима на демонстрацијама,у гробу се јадник окреће ,после овог Миломира Гавриловића цркав ће се тешко вратити на прави пут,једина нада да се Додиков лубеничар отјера што прије са те функције да врати народу бар трунку вјере.Кроз вијекове цркав је била станипште и спас,а сада је продужена рука режима и диктатора и све то за шаку долара,за новог аудија и остале бенефите.Брука шта дочекасмо.Мени више не пада на памет да улазим у њу док се нешто не промијени.Многи ће рећи није поп или владика црква,није,ал није ни судија суд,ал га нечасни обешчастише,па правда постаде неправда,тако и у цркви,на жалост,од вејер до невјере и пљачке,ако су они предводиници стада,ако смо стадо,нисмо сви овце.

Name

Ре!!! ,

08.06.2019 17:20

немој да се правиш луд, кад си вец луд.

Name

Ре засто

08.06.2019 17:32

Мозда ти се црква и њени поступци не свидјалу али црква има право. Црква вјерује само у једину истиниту правду. Бозију. За цркву људска правда није правда. То није ниста ново. Тако је са црквом од кад постоји. Ни мени се не свидја овај потез цркве свидја али не могу им замјерити. Они оцигледно не зеле да буду дио ове прице јер је ово сукоб људи. То је њихова уобицајена пракса.

Name

!!!

08.06.2019 17:40

Ајде болан говеда једна, ста ви знате, ви би да осудјујете цркву и некога а нисте достојни тога, водите рацуна о своме зивоту, а цркву нам пустите на миру!

Name

Ре !!!

08.06.2019 18:46

Твоја култура показује гдје је данас црква

Name

ТИТО

08.06.2019 19:25

СВЕСТЕНСТВО СРАМ ДАВАС БУДЕ ЈЕЛ ЛЕПЕ ПАРЕ ОД ВЛАСТИ ОТЕТЕ ОД НАС БОРАЦА ЦРКВЕНЕ СОТОНЕ

Name

РОМАНИЈА

08.06.2019 19:26

Мафијаси у црним мантијама и олос пијана у скупим аутима, ста је црква за народ урадила??? Треба у сваку цркву убацити по 7 вреца бијелог лука против сотоне јер се увукла у цркву , то нису попови , то су вампири попут Влад Тепеса и грофа Крвосрка . Цркво срами се.

Name

За !!!

09.06.2019 12:07

То што добију од нас (сиротиње, раје), су мрвице, ситнице, ма ништа у односу на њихове апетите! Мислим на паре, наравно! А апетити наших вјерских "радника", свих вјера, и њихових "љепших" половина постали су огромни - жели се све и то одмах! И станчуга, и кућерина, и викендица, једна у планини, а друга на мору, и ауто за сваког, што боље и што скупље...а оно што сиротиња да као Прилог : марку, двије, не може покрити ништа, зато су се слизали с влашћу, и то су њихови стварни шефови, они у ствари раде за њих! Знам јер имам једног таквог у фамилији - он, жена и двоје ћерке имају свако по стан у нашем главном граду, и по један такође свако у матичној држави - то се све наравно издаје, а сви живе у огромној породичној кући гдје сви имају по вече станове, са гаражама које су пуне аута! Имају и двије викендице, једну у селу, а једну на мору! Па ја вас питам јел један човјек то може сам и поштено зарадити, па макар био и вјерски радник, и макар живио од прилога грађана? Не може брате, јер "раде" за власт, која их за вјерност и оданост богато награђује! Нашим парама, наравно!

Name

СВАКА ЧАСТ ЗА РОМАНИЈУ

10.06.2019 10:45

СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ ЈЕДИНО СВАКА ЧАСТ ЦРКВИ КАО ЦРКВИ А ЗА ПОПОВЕ, ВЛАДИКЕ И ОСТАЛЕ НЕМАМ РИЈЕЧИ, ЧАСТ ИЗУЗЕЦИМА НЕ ДАО ДРАГИ БОГ ДА СУ СВИ ИСТИ. МОЖДА СВИ БУДЕТЕ УНАПРИЈЕЂЕНИ КОЈИ СТЕ УРАДИЛИ ТАКВО ЗЛО И ЗАБРАНИЛИ СТАЈАЊА У ЦРКВЕНОМ ДВОРИШТУ.

Name

Ре ре зашто

10.06.2019 13:08

Једно је црква, а друго су ови што су доњели одлуку. Људи се ту и сакупљају тражећи правду божију , а и овоземаљску. Какву истину заступају јајаре није ни чудо што се СПВ цијепа на Црногорску и Македонску. ,,Ти свештеници упућују народ на небеско богаство, а грабе све што им падне на земљи под руку.“ Част изузецима који се мање питају, јер и ту постоје злотвори и људи.

Name

небитно

11.06.2019 10:00

Ад хоц, 26.08.2011. 20:46:17 [12469] У читавом низу сизифовских покушаја, видим да сте ријешили и Цркву да реформишете. За почетак бисте требали разумјети да је Црква профитна организације под маском тражења пута Божијег. Свака озбиљна корпрације има свој бизнис план, свој бренд, своје тржиште, клијенте, приход, расход и све остало од чега се живи, па тако и Црква. Од ваздуха и ријечи Божије се не би опстало

Name

израелац

08.06.2019 15:46

Штаће вам црква, гањајте судове... црква служи да учи народ покорности, покајању, прихватању судбине, љубави према свим, праштању свега свему и сваком ... вама треба освета на неки начин тј правда на начин који нема везе с релогијом Божијом правдом, људску правду гањајте на људски начин свим правним механизмима.. не треба вама популарност нит навијачка атмосфера... треба вам живаца и стрпљења, тако је увијек са људским правдама.. и да ствари не падну у заборав повремено подсјетити људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора

08.06.2019 18:41

Ништа се не догађа без разлога.

Name

Цн

08.06.2019 22:03

ФУЈ ФУЈ

Name

мислим

10.06.2019 15:02

А гдје су ти ти правни механизми у земљи где су и попови лопови.ПРАВНИ МЕХАНИЗАМА ИМА У ПРАВНИМ ДРЗАВАМА

Name

Wиллспарк

11.06.2019 07:42

Браво, Изеаелац. Муцно ми је гледати овај народ. Али црква стварно иде у том правцу. Она нуди вецни зивот. Кад би сви досли у цркву "анонимно" и из срца узнијели молитву ка Богу. Несто би било. Вјеруј ми

Name

Дрр мрр

08.06.2019 15:48

Па цркву интересује само овце које це им доносити паре да би они узивали.Ниста тај народ нема од тог измисљеног бога осим сто попадија има нема ниста док сам не пљунес у саке нема ниста док ти сам не поцнес размисљат својом главом а не други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.06.2019 15:03

Народ је глупљи сад него прије 100 година.

Name

л

08.06.2019 15:49

Ајде Пердув као да не знаш да је Јефрем у договору са Лукацем (преко једног инспектора) упутила МУП у тај захтјев.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре И

08.06.2019 20:04

Владика Јефрем је на целу епархије Бањалуцке дузе од 30 година. Мени је мало цудно да тај папир овјерен црквеним пецатом није он лицно потписао? Давне 1941 крајем априла столовао је великомуценик владика Платон који је родом из Србије. Тог несретног априлског дана му је досао бискуп Бањалуцки у пратњи неколико сабораца Пеје Марица и топло му савјетовао да ради лицног зивота напусти Б. Луку, сто је владика одбио. Након 2 или 3 дана надјен је негдје у ријеци Врбањи видно унаказен од стране оних који су у том вакту исту војску слузили кјао поменути Мариц. Е сад засто ово потенцирам? Кад неко буде изабран и постављен на мјесто епископа много страдалне епархије каква је Бањалуцка страдала од устаса, од комуниста после 1945 дуги низ година морао би да буде мудар као змија. а безазлен као јагње. С тим у вези ако су цланови групе својим присуством реметили ред који црква подразумијева, упадали свестеницима у богослузење или цинили каква непримјерена дјела логицно је било да је преосвецени владика позвао неког побозног из групе па му скренуо на проблеме. У ери месетарења разних секти ја као истински вјерник СПЦ ако је ово од владике Јефрема бојим се да се не изроди у аутогол цркве. Тај ко је креирао папир без претходне комуникације са зивим људима који су се наводно огријесили о цркву да ли је имао на уму да је Давидова смрт произвела на милионе упаљених свијеца востаница купљених у црквама сиром планете? То сто казу Давид није био крстен ми мало звуци сурово обзиром да сам прије 30 и висе година процитао у јевандјељима да је нас господ Исус Христос крстен у 32 години зивота, знаци имао је 11 година висе него убијени Давид у вријеме смрти. Црквени ауторитети су се у овом слуцају требали поставити изнад сујете, лицних симпатија према било коме и позвати институције да сто хитније саопсте истину о свему овоме, па до свега овога и неби ни досло. Некад је у вријеме Хранислава Дјорица то јест патријарха Германа и његова 2 претходника Викентија и Гаврила Дозица црква се грцевито борила против комунистицког мрака, да би Иринејев претходник патријарх Павле или светац који је ходао по земљи за својих 19 година водјења СПЦ успио да исцијели све оне ране које су цркви наносили разни црвени идеолози. Обзиром да се преосвецени владика Јефрем јос увјек није огласио о овоме, бојим се да га неки не злоупотребљавају.

Name

Лендрин Млин

09.06.2019 00:21

Свака цаст, сацувацу Вас коментар

Name

ре ре И

09.06.2019 13:56

Црква је изгледа заборавила комунисте и оваквим чињењем и она и власт тјерају народ у атеисте. Наравно да ће ово бити само један од ауто голова, а има их много. Комунисти ће се, ако се овако настави, вратити не на мала врата већ на велика и кад поједини изроди почну угонити коње у цркве неће им помоћ ни кукњава, а нии овај народ као ни они њему сад. Ђаво нити оре нити копа, већ чека свој моменат. Да су тако ревносни када сами скрнаве цркве и окрећу их према сјеверу и моле се окренути деда мразу, а не Господу даслеко би смо догурали, Овако су само покриће пљачакашкој, мафијашкој власти и власти која дебело срља у фашизам.

Name

ПД

08.06.2019 16:00

ЉУДИ И ЖЕНЕ И ДЈЕЦО СВИ НА УЛИЦУ ОВО ЈЕ НЕМОГУЋЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сулз

08.06.2019 16:39

Каква је та црква и вјера кад је против особа који тразе правду,а бозији слузбеници ваљда треба да су за бозију правду.Знаци у цркву не треба ици,јер је и црква та која слиједи политику,па и ако та политика није на страни народа вец против народа,у дослуху са полицијом која је криво усмјерена.Нико висе не цијени и не воли полицију,тако це и црква изгубити углед и повјерење,а теско је то повратила.

Name

Ре ПД

08.06.2019 16:46

Ко ће ти на улице кад смо говно од народа!

Name

синип

08.06.2019 17:44

Имате моју пуну подршку за дизање револуције, а ја ћу канту кокица и лагано... :-)))

Name

ре

08.06.2019 20:57

а ти цес доц касније суго

Name

синип

09.06.2019 08:48

Ја нећу доћ' никако, јер од ових интернет дизача револуције нема ништа. :-)

Name

Нострадамус

08.06.2019 16:06

Бозе сацувај докле смо досли.Црква стити убице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.06.2019 17:45

Одмах се види да ти је логика баш оно јака, ал' скроз.

Name

Луминара

08.06.2019 18:32

Е вала кад ти млатнес ниста ти није равно...

Name

Нострадамус

08.06.2019 18:35

Не иде се то никаквом логиком,али ово није црква као сто је неко написао послије патријарха Павла нестала је црква.Народ је то схватио,али неке уз цркву везе страх,а друге криминал.Бог це да казни будите сигурни неце бог услисити молитву невјерника који се крију иза Крста и других обиљезја.

Name

синип

08.06.2019 19:03

Ето, онда нема проблема. Све пет, Бог ће то да посложи, чему фрка-паника...

Name

Директ

09.06.2019 14:44

Бог све види, док правда це оцигледно доци тек касније.

Name

Милан

08.06.2019 16:09

И свестенство се сврстало на једну страну. Господо, ко је правио храмове - народ? И тако господо вјерски слузбеници чудите се што народ све мање посјецује цркву - одговор вам је ту. Размислите није народ слијеп нити толико луд.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

...РЕ

10.06.2019 10:12

Жалосно, тужно!

Name

Јад

08.06.2019 16:16

попови владике сви корумпирани имају куце,станове дзипове имо вину по србији треба дици руке од лопова па видите ваљдада цемо јос мало имати попова колико и полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ЈАД

08.06.2019 16:38

НАПРАВИТЕ ЈАВНИ WЦ У ПОРТИ ЦРКВЕ НАРЕДБА ЈЕ СНСД. ВЛАДИКЕ И ПОПОВИ ПРИХОД ОД ТОАЛЕТА УПЛАТИТЕ НА РАЧУН ВЛАДЕ. У ОТОМАНСКОЈ ИМПЕРИЈИ ДАТИ СУ ФЕРМАНИ ДА СЕ ЦРКВЕ ГРАДЕ А ВИ МЕДАТЕ НАМА ПРЕД ЦРКВУ. ЈЕБЕМО И РУСКО СРПСКИ И РУСКО ЈЕВРЕЈСКИ ЦЕНТАР. ВЛАДИКО ПБРИЈ БРАДУ И НОСАЈ БАРЈАК СНСД. ПОПОВИ НЕ ДОЛАЗОТЕ НАМ У КУЋЕ И СТАНОВЕ.

Name

Ре Јад

08.06.2019 16:54

Нека ми неко наброји коме је СПЦ помогла? У рату је Каритас и католицка црква помагала и Србима. А ове насе лопине удариле тарифу и на ваздух у цркви.Сврстали се уз хунту, окористили се, нема ста немају, зову педофила Кацавенду ( позлаћена му куца) на освестење, возе мерцедеса...Срамотно у најмању руку.

Name

Ре Јад

09.06.2019 13:40

Оно што је Царитас у Католичкој цркви, то је Коло српских сестара у Православној цркви, ако случајно ниси знао?! Коло српских сестара је и те како помагало народу, ко год је дошао нису га одбили - ако су имали, дали су! А о помоћи коју су слали браћа Руси, а посебно Грци, нећу овом приликом причати, осим - Хвала им брате, до неба!

Name

Јад

08.06.2019 16:17

попови владике сви корумпирани имају куце,станове дзипове имо вину по србији треба дици руке од лопова па видите ваљдада цемо јос мало имати попова колико и полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилила

08.06.2019 16:18

Црква је требала бити са народом, али није. Зна се за кога је она. ЗАР ТРЕБА ПОДРЖАВАТИ МАФИЈУ А НЕ НАРО? Овим чином црква само губи, али шта је њих брига. Велика биједа, неморал и јад је захватила наше друштво. НИКАДА НИСМО БИЛИ У ИСТОРИЈИ У ВЕЋОЈ ОПАСНОСТИ, НАШ ОПСТАНАК ЈЕ У ПИТАЊУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 14:22

Одавно Црквени врх није уз свој народ! Та пракса је била прекинута за вријеме Светог Патријарха Павла, али од кад се он пресели у Рај, и пристигоше ови дођоши, све се окрену наглавачке, тако да могу рећи да никад горе није било!

Name

БЛ

09.06.2019 19:34

А засто се вас 25-30,свраставате у "народ"?У БЛ има преко 250 000 становника.

Name

Ре бл

10.06.2019 04:56

Па шта су, ако нису народ? Црквени врх (пошто дотични никако не спадају под термин "Црква"), није требао забранити окупљање народа, поготово што не буде пуно људи, и паљење свијећа у порти Храма, јер они ником не сметају!

Name

Веле

08.06.2019 16:22

Ста друго оцекивати од похлепних активних удбаса у мантијама. Слуге сотонске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

08.06.2019 17:11

ОКУПЉАЊЕ ПРЕД ФЕРХАДИЈОМ. ТО НЕЋЕМО ДОЖИВЈЕТИ, А ТИ ВЛАДИКО СИ ПОТКОВАН.

Name

Зивка

08.06.2019 16:26

па дајте схватите да за све постоји ред обицаји и сл.Па тузно је сто је дјецко млад страдао алу немозе се ни од ције смрти правити васаристе.Зар то неком није јасно.Свака смрт је теска тузна болна и та туга бол се у миру упразњава.Комплекси се лијеце у болници у Бања луци а не на тргу пред.црквом или на гробу умрлог.Откуд тим људима право да од смрти праве васар.Па ако неслусају вјерске слузбеније никакво цудо сто непостују власт.А непистују ни дусу тог младог Давида пустите нека поцива у миру додјите људи памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекај Живка

09.06.2019 14:26

Не видим коме смета да људи у порти Цркве (дакле, гдје је и мјесто), запале свијеће, за покој душе, једног недужно страдалиг младића! Не галаме, не праве проблеме? Шта је проблем, коме сметају?

Name

Директ

09.06.2019 14:53

Ко прави васар, оних неколико људи сто се окупе испред цркве и не буду ту цитав дан, вец уврх главе пола сата - сат, на истом мјесту, у исто вријеме или оних неколико десетина полицајаца сто су досли на неколико људи, а реал но, није било потребе за висе од једног полицајаца. Толико полицајаца МУП РС не саље ни кад је нека опасна ситуација, а зато насли да саљу толике полицајце на саку људи. Из овог се јасно види да је резим у теској банани.

Name

Ненад

08.06.2019 16:35

Најбоље би било колективно сви који подрзавају ПзД тразе благослов Католицке Цркве и да се организује колективно прекрставање.Знам да и у тој Цркви има свега и свацега али барем колико толико дрзе до својих вјерника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 14:31

А што се ви католици, сви колективно не вратите тамо од куд сте отпали у 11 вијеку? Колико ваши попови држе до вјерника, не знам, али знам да до малих дјечака, држе и те како!!! Е зато ја НИКАДА, АЛИ НИКАДА нећу пријећи на вашу вјеру, па макар морао ићи у пећину да живим, и једем коријење и шишарке!

Name

за ре

09.06.2019 21:03

ех ти знас ко је од кога отисао у 11 вијеку?????да ниси неки историчар???ти сазнао да си православац и Србин 1992......једног насег народног посланика,кцерка мене пита пред сам рат а зар ми нисмо католици????није знала ни којој вјери припада ,православној,тата се слихтао комунистма,а сад фаца у народној скуписти РС

Name

Сс

08.06.2019 16:42

То висе није црква вец легло сотона и убица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.06.2019 06:08

И онда се ти као надаш добром

Name

Рум плоцица

08.06.2019 16:43

Слуге резимске а не Бозије. Фууууј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.06.2019 16:47

Свестеник Максимовић који је потписао тај захтјев свети водицу у мом стану. И даље ће то радити, јер су моји родитељи примали свестеника кад га је већина враћала са свог прага. Исто тако ћу и даље подржавати Давора у његовој борби за истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

08.06.2019 16:50

Био сам на освестању темеља овог Храма, то је освестао покојни Патријарх Павле. Људи су му могли нормално прици, није имао ни обезбедјење нити се возио дзипом, милина га је била слусати. Од како висе њега нема медју нама свестенство СПЦ (правим разлику измедју свестенства и СПЦ), свестенство највисе лици данасњој власти. Ја код куце се помолим и док не буде као некад с Павлом у црквене објекте не идем. Покој дуси пок. Патријарху и надам се да це некад бити прогласен за Свеца а ова данасња багра како на власти тако и у Цркви би барем мало требали да се угледају на њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 14:40

Свака част за коментар, све мислим тако, с тим што нашег покојног Патријарха Павла ја сматрам за свеца, без обзира да ли га они прогласили или не! Кад сам ја имао проблема с једним попићем фићфирићем, како га, иначе зовем, тражио сам од нашег Владике само да ме саслуша, али он чим је чуо о чему се ради (јер је он у тај проблем био, и те како упућен), без ријечи се окренуо и отишао, без коментара, и без поздрава! Толико о култури, доброти и побожности!

Name

Миса

08.06.2019 17:04

Могу радити ста хоце, народ се такмици у трпљењу. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава

08.06.2019 17:07

Еј Бозе спаси нас од невидене биједе.Знаци убијају младост и нема правде ни са какве стране па ни од цркве никакве помоци. Тузно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам отисао

08.06.2019 17:08

Окуцани,,,Словениа,,Аустрија,,,Њемацка....... нека иде ко гдје мозе јер ово је страсно офе негдје и слави славу и бозиц буди србин и даље али збриби своју породицу ----само бјезите народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.06.2019 17:48

Подржавам... Нек иде ко год може и зна да ће му бити боље.

Name

Психологика

08.06.2019 17:13

У Холандији је крајем прошле године једној јерменској, дакле православној, породици пријетила депортација из неких бирократских разлога. Холандска црква, протестантска, дакле не православна, примила их је у заштиту у свој храм, и онда 2 мјесеца, без престанка, држала службу у славу свевишњег, јер док траје служба, полиција не смије улазити. Из читаве земље долазили су пастори да служе, да нема прекида. У међувремену је бирократски проблем ријешен и Јермени су остали у земљи. Па ви сами упоредите и закључите по својој памети. А ако вам је добро, онда ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

08.06.2019 17:37

Нај висе светаца на свету имају срби Бозији народ.

Name

Нострадамус

08.06.2019 17:44

Браво Психологика.Наса православна црква висе лици на јавну куцу.Моземо оцекивати Бозију казну бог це то казнити.

Name

стара лола

08.06.2019 17:23

Кака правда све је прсло границе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2019 14:55

Тацно. Неправда је бољи термин.

Name

правда

08.06.2019 17:30

бањалуцки владико стидисе свога звања акоси поднијо захтев полицији да забрани народу дасе окупља пред црквом јелито твоје власниство или црква припада свом народу владико цркваје народ а зграда је градјевина дјабати градјевина ако нема народа у њој стидитесе сви ви свестеници бањалуцки

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.06.2019 18:33

Не знам да ли се Владика стиди нечега, али ја бих се стидио таквог правописа. Искрено.

Name

Директ

08.06.2019 17:43

Који се УДБАС медју поповима залио полицији? Отисла УДБА, а неки попови и даље мисле да црвенима морају полагати рацуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.06.2019 18:34

Зато си ти ту да нам очи отвориш и кажеш коју паметну... :-)

Name

Директ

09.06.2019 14:57

Знас мене, лозим народ и пратим им правопис. :)))

Name

Мишо

08.06.2019 17:48

Црква,Џамија и све религије овог свијета су једне од већих заблуда људске цивилизације. Направљена само са ЈЕДНИМ циљем-УПРАВЉАЊЕМ И МАНИПУЛАЦИЈОМ у сврху владања "стадом и крдом" Милијарде људи у задњих 2 хиљаде година су страдали директно или индиректно ЗБОГ РЕЛИГИЈЕ И ПРИПАДНОСТИ истој. Као таква, често помислим да је сам ђаво учествовао у прављењу исте. Срећом, све више људи увиђа да је ријеч о лажи и манипулацији која се вјешто прикрива а код нас се чак и не труди да то сакрије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

08.06.2019 19:21

БРАВО!!

Name

@Роки

08.06.2019 17:50

И то је по закону ,највише пара цркви даје Додик и по његовом закону црква ради. Тендер ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.06.2019 17:51

Вјерски објекти и свестена лица слузе за заглупљивање народа. Мени никад нису били потребни. Вјерујем себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

08.06.2019 18:00

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ ВЕЦ ДУЖИ ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД СВОЈИМ ПОСТУПАЊЕМ ПРОТИВ СВОГ НАРОДА И КОЈА ЈЕ ИЗАШЛА ИЗ ОКВИРА СВОГА ДЈЕЛОВАЊА И ПОСТОНАЊА. СРАМОТНО ЈЕ ПОНАШАЊЕ ТЗВ. ПАТРИЈАРХА АЛИ И ОСТАЛИХ ЕПИСКОПА КОЈИ РАДЕ НА СИСТЕМСКОМ УНИШТАВАЊУ СРПСКОГ НАРОДА И ПРАВОСЛАВЉА. БОГ ЋЕ ИХ КАЗНИТИ ЗА ПРЕВАРЕ, ИЗДАЈЕ И СКРНАВЉЕЊЕ ВЈЕРЕ. СРАМОТА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајиска

08.06.2019 18:08

Замислите свестено лице а вози најновији модел пасата затамљених сајби а на инструментал табли има 20×20 цм велицине знак полиција и гдје ми зивимо па тај се незна ни прекрстити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вб

08.06.2019 18:32

Бозе опрости им

Name

Засто се цудите???

08.06.2019 18:47

Засто се цудите сто Мило Дјукановић у Црној гори ниподастава "насу" цркву.Па одродила се од народа. Зато је пред пропасцу српски народ. Црква се удрузиласа дјаволом. Дјаво је и однио. Није цудо стосе народ опокрстава: Црква и политицари тјерају народна то. Народ бјези од зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

08.06.2019 22:03

Неистина теска.Дајте људи мало се информисите па писите.СПЦ у Црној Гори дрзи јос оно срба на окупу а Мили се све зна вец одавно...

Name

Арена

08.06.2019 18:50

Православна Српска Цркво и сотонски ,потковани попови,да ли се тако у Бога вјерује?Да Бог да вам Бог судио проклети и похлепни невјерници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

08.06.2019 19:26

СПЦ це.овим цином отјерати многе вјернике из цркве. Црква је стала на страну убица и злоцинаца. То је страсно.Од сад се молим у својој куци. Сво моје окрузење вјерујуцих људи је огорцено! Правда!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре XИX

10.06.2019 06:17

Ниси се ти ни раније у цркви молио! Не измишљај

Name

Православац

08.06.2019 19:35

Ђубрад похлепна...банда црвена,то су наши попови.Увијек уз власт...само на своје дебеле гузице мисле.Смрадови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерник

09.06.2019 07:08

Није ми јасно зашто толика вика на свештенство и цркву. Наша света црква и већина свештенства је увијек била уз свој народ, погледајте кроз историју. Не може се осудити комплетна црква кроз став неколико појединаца па макар они били и на највишим положајима. Познајем доста часних свештеника , а надам се да их има више од половине који заиста часно и честито служе Богу и народу.

Name

Ре вјерник

09.06.2019 11:35

Никада уз народ. Увијек је црквена хијерархија била уз власт, уз властодршце, поготово уз самодршце. СПЦ је иначе позната као социјално неосјетљива према свом вјерничком стаду. И то не од јуче, вијековима већ. Узимај, гули, дери..

Name

Комсија

09.06.2019 06:42

Хвала свима на коментарима и сад би било за оцекивати да се огласи нетко од јадне цркве јер влада се вец јавила забраном,

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

09.06.2019 07:41

А кад је то,на балкану (не знам у другим дијеловима свијета),било која вјерска заједница,стала на страну обицног цовјека,ма колико да је у праву. А да те исте,обицне људе "набрије"против других вјера,то је сто процентно,па ја сад питам? До кога је,до нас или до вјерских заједница???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.06.2019 08:21

Ако дијете не иде у цркву у којој обавља дужност свештеник вјероучитељ - оцјена је мања. Ти млади пастири дођу на прво радно мјесто без иједне марке - пас их нем за шта да уједе, а након 10 година саграђена кућа, бијесно ауто, 3-4 дјеце, пун џеп пара. Кад питаш колико кошта неки обред каже дај шта даш не би ли узео више него што таксе прописују. Фонд часова вјеронауке је дупло већи од фонда часова информатике, па кажите да живимо у дииталном добу. ПДВ не плаћају а узимају паре од грађана. Вјероучитељи не држе часове у школи већ дјецу изводе у двориште - часови у природи а дјеца играју одбојку. Свештеници бацају водицу кад они хоће - ти ручаш он звони на врата, а чекаш га 2 мјесеца да се сјети да дође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

09.06.2019 21:51

Марко мало је рећи да си малоуман!!!

Name

Миа

09.06.2019 15:10

Срамота и црква подржава убиства а што би требала да осуди свако насиље и убуство дјеце. Ужас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсно

09.06.2019 17:26

СТРАХОТААААААААААААААААААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

црква није вјерски затуцана као ви

09.06.2019 19:16

Увијек цу бити на страни Цркве, а не на страни вјерујуцег народа. Јер се готови сви коментатори у својој немоци и кукавицлуку позивају на Бозју правду и суд. А тако затуцанима вама и од вас једнставно нема помоци. Црква бар зна да Бога нема, и да их никаква казна неце стици ни на овом ни на оном свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажов

09.06.2019 19:39

СПЦ ће бити протерана из хрватске,црне а и горе,норт македоније.косова и метохије и у задњем кораку из бих и војводине.Са црквом и вјерујући народ ће пострадати.Ово нису први кораци да се народ окрене од своје цркве.Пета колона ,стране агентуре раде пуном паром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

09.06.2019 20:48

Ово је велика провокација да се народ завађа.Нико не конта да Пејиној унуци смрди тамјан испод прозора..Ако је добила у Русији онај "велики" можда ће се смирити!

Name

Ре лажов

10.06.2019 09:09

Па шта попови и Владике чине да до тог не дође, тј да се народ не окрене од Цркве! Био је један период иза нас, дуг 45 - 50 година, па је црква опстала, искључиво захваљујући шачици баба које су ишле на Молитву! Вјерује да ако се то, не дај Боже, још једном деси, помоћи нам нема, јер нема више ни баба које би доносиле спас!

Name

Миромо

09.06.2019 20:36

Може бити да је тако али добила је СПЦ наредбу од влстодршца да то напишу и црква окрече леђа народу онда Нетреба ни да се иде Богу се могу помолити и код куче одо у федерацију тамо нас нико не омета анимал и родбине који никакви проблема немају само наши политичари нас лажу и праве тензије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејкерс

10.06.2019 07:42

Срамота велика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црква отима

10.06.2019 08:53

Кад вјерују само у Бозију правду, нека се онда одрекну прилога јер "Даце Бог'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грунф

10.06.2019 15:22

Та је већ једном била доле. Има ту нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

10.06.2019 15:41

Браво за Цркву!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.06.2019 00:01

Браво за резимске попове!

Name

Стефан

10.06.2019 20:56

Црква против псеудорелигиозно- политичке секте. Ништа ту није необично, напротив, однос Цркве према тој секти је логично и оправдано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.06.2019 09:28

Ваљда "логицан и оправдан", кад вец писес глупости. Црква по својим правилима не смије да ради овакве ствари (да врси дискриминацију).

Name

Човјек

11.06.2019 02:36

Мислим се само, шта би Исус на све ово рекао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПА ФРАЊО

11.06.2019 04:31

Долазим под хитно да истјерам дјаволе из попова.Има ту посла годину дана.

ОДГОВОРИТЕ