I crkva protiv Pravde za Davida

Ozren Perduv, član grupe Pravda za Davida oglasio se sinoć u vezi sa zabranom okupljanja ove grupe ispred Hrama u Banjaluci napisavši kako je bio u Policijskoj upravi Banjaluka te da je vidio papir iz crkve.

Republika Srpska 08.06.2019 | 17:36
I crkva protiv Pravde za Davida
"SPC ZABRINUTA ZBOG OKUPLJANJA GRADJANA ISPRED HRAMA. IZDAJTE ZVANIČNO SAOPŠTENJE O ZABRANI OKUPLJANJA", napisao je Davor Dragičević na FB grupi Pravda za Davida.

Podsjetimo da su tokom paljenja svijeća u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci građanima prišla dvojica pripadnika MUP Republike Srpske i rekli da od danas više neće biti dozvoljeno okupljanja. Oni su okupljenim građanima rekli da se više ne mogu okupljati u porti hrama Hrista Spasitelja, kažu iz grupe „Pravda za Davida“, navodno na zahtjev crkve.

Ozren Perduv, član grupe Pravda za Davida oglasio se sinoć u vezi sa zabranom okupljanja ove grupe ispred hrama u Banjaluci napisavši kako je bio u Policijskoj upravi Banjaluka te da je vidio papir iz crkve.

"Nisu mi dali da ga nosim, niti da slikam. Uglavnom, crkva između ostalog moli policiju da im omogući nesmetan rad i vršenje poslova. Ja samo ne znam kako smo mi to stajanjem smetali ili ometali bilo koga. Kako god, sutra ( danas, op. BUKA) ću doći u 19.30 da zapalim svijeću za ubijenog Davida, a onda ću da sjednem na klupu i ćaskam sa svojim kolegom. Baš kao što mnogo roditelja sa svojom djecom radi. Nadam se da neću na taj način ometati rad sveštenstva", napisao je on na grupi Pravda za Davida.

Podsjetimo, Davidovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banjaluke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a manji broj građana svako veče pali svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

(Buka)

Komentari / 112

Ostavite komentar
Name

!!!

08.06.2019 15:40

starsno i sramno od SPC! odrodili se od naroda i priklonili djavolu

ODGOVORITE
Name

POSMATRAČ

08.06.2019 16:38

Nakon upokojenja Patrijarha Pavla veliki broj sveštenika se priklanja političarima na vlasti i tako postaju saučesnici u zločinu prema sopstvenom narodu.Nevjerovatno je i nedopustivo da SPC nema kritički odnos prema razbojnicima na vlasti.Nisam primjetio ni da su se oglasili povodom brutalnog ubistva Davida Dragičevića.

Name

Zašto ?

08.06.2019 16:46

Ako je ovo istina, Crkva se stavila na stranu nepravde, a protiv svog naroda. Ovo je sramota, odbiće narod od crkve, jer je njima narod izgleda dobro došao, samo kad se uzimaju pare, što je licemjerno... Zašto neko od njih nije izašao pred ove ljude, da im saopšti tu zabranu stajanja u crkvenom dvorištu, takođe da odgovori na uzvratna pitanja i istrpi sve komentare? Crkve, manastiri pripadaju vjerujućem narodu, nisu vlasništvo popova i vladika, pogotovo ne, vlasti i stranaka, oni su naše "vjekovno duhovno i kolektivno nasljeđe".

Name

Crkva za pare

08.06.2019 16:46

Crkva je samo za pare.Od 1992 su se nauzimali i nakrali dobro.Besramno.

Name

jeste li vidjeli vi ovo

08.06.2019 16:49

e moja crkvo i moja vjero,ovo ni jedna bogomolja na svijetu ne bi uradila,crkva umijesto da sabira crkva razjedinjuje,sjetite se samo Patrijarha Pavla sa studentima na demonstracijama,u grobu se jadnik okreće ,posle ovog Milomira Gavrilovića crkav će se teško vratiti na pravi put,jedina nada da se Dodikov lubeničar otjera što prije sa te funkcije da vrati narodu bar trunku vjere.Kroz vijekove crkav je bila stanipšte i spas,a sada je produžena ruka režima i diktatora i sve to za šaku dolara,za novog audija i ostale benefite.Bruka šta dočekasmo.Meni više ne pada na pamet da ulazim u nju dok se nešto ne promijeni.Mnogi će reći nije pop ili vladika crkva,nije,al nije ni sudija sud,al ga nečasni obeščastiše,pa pravda postade nepravda,tako i u crkvi,na žalost,od vejer do nevjere i pljačke,ako su oni predvodinici stada,ako smo stado,nismo svi ovce.

Name

Re!!! ,

08.06.2019 17:20

nemoj da se praviš lud, kad si vec lud.

Name

Re zasto

08.06.2019 17:32

Mozda ti se crkva i njeni postupci ne svidjalu ali crkva ima pravo. Crkva vjeruje samo u jedinu istinitu pravdu. Boziju. Za crkvu ljudska pravda nije pravda. To nije nista novo. Tako je sa crkvom od kad postoji. Ni meni se ne svidja ovaj potez crkve svidja ali ne mogu im zamjeriti. Oni ocigledno ne zele da budu dio ove price jer je ovo sukob ljudi. To je njihova uobicajena praksa.

Name

!!!

08.06.2019 17:40

Ajde bolan goveda jedna, sta vi znate, vi bi da osudjujete crkvu i nekoga a niste dostojni toga, vodite racuna o svome zivotu, a crkvu nam pustite na miru!

Name

Re !!!

08.06.2019 18:46

Tvoja kultura pokazuje gdje je danas crkva

Name

TITO

08.06.2019 19:25

SVESTENSTVO SRAM DAVAS BUDE JEL LEPE PARE OD VLASTI OTETE OD NAS BORACA CRKVENE SOTONE

Name

ROMANIJA

08.06.2019 19:26

Mafijasi u crnim mantijama i olos pijana u skupim autima, sta je crkva za narod uradila??? Treba u svaku crkvu ubaciti po 7 vreca bijelog luka protiv sotone jer se uvukla u crkvu , to nisu popovi , to su vampiri poput Vlad Tepesa i grofa Krvosrka . Crkvo srami se.

Name

Za !!!

09.06.2019 12:07

To što dobiju od nas (sirotinje, raje), su mrvice, sitnice, ma ništa u odnosu na njihove apetite! Mislim na pare, naravno! A apetiti naših vjerskih "radnika", svih vjera, i njihovih "ljepših" polovina postali su ogromni - želi se sve i to odmah! I stančuga, i kućerina, i vikendica, jedna u planini, a druga na moru, i auto za svakog, što bolje i što skuplje...a ono što sirotinja da kao Prilog : marku, dvije, ne može pokriti ništa, zato su se slizali s vlašću, i to su njihovi stvarni šefovi, oni u stvari rade za njih! Znam jer imam jednog takvog u familiji - on, žena i dvoje ćerke imaju svako po stan u našem glavnom gradu, i po jedan takođe svako u matičnoj državi - to se sve naravno izdaje, a svi žive u ogromnoj porodičnoj kući gdje svi imaju po veče stanove, sa garažama koje su pune auta! Imaju i dvije vikendice, jednu u selu, a jednu na moru! Pa ja vas pitam jel jedan čovjek to može sam i pošteno zaraditi, pa makar bio i vjerski radnik, i makar živio od priloga građana? Ne može brate, jer "rade" za vlast, koja ih za vjernost i odanost bogato nagrađuje! Našim parama, naravno!

Name

SVAKA ČAST ZA ROMANIJU

10.06.2019 10:45

SVAKA TI JE NA MJESTU JEDINO SVAKA ČAST CRKVI KAO CRKVI A ZA POPOVE, VLADIKE I OSTALE NEMAM RIJEČI, ČAST IZUZECIMA NE DAO DRAGI BOG DA SU SVI ISTI. MOŽDA SVI BUDETE UNAPRIJEĐENI KOJI STE URADILI TAKVO ZLO I ZABRANILI STAJANJA U CRKVENOM DVORIŠTU.

Name

Re re zašto

10.06.2019 13:08

Jedno je crkva, a drugo su ovi što su donjeli odluku. Ljudi se tu i sakupljaju tražeći pravdu božiju , a i ovozemaljsku. Kakvu istinu zastupaju jajare nije ni čudo što se SPV cijepa na Crnogorsku i Makedonsku. ,,Ti sveštenici upućuju narod na nebesko bogastvo, a grabe sve što im padne na zemlji pod ruku.“ Čast izuzecima koji se manje pitaju, jer i tu postoje zlotvori i ljudi.

Name

nebitno

11.06.2019 10:00

Ad hoc, 26.08.2011. 20:46:17 [12469] У читавом низу сизифовских покушаја, видим да сте ријешили и Цркву да реформишете. За почетак бисте требали разумјети да је Црква профитна организације под маском тражења пута Божијег. Свака озбиљна корпрације има свој бизнис план, свој бренд, своје тржиште, клијенте, приход, расход и све остало од чега се живи, па тако и Црква. Од ваздуха и ријечи Божије се не би опстало

Name

izraelac

08.06.2019 15:46

Štaće vam crkva, ganjajte sudove... crkva služi da uči narod pokornosti, pokajanju, prihvatanju sudbine, ljubavi prema svim, praštanju svega svemu i svakom ... vama treba osveta na neki način tj pravda na način koji nema veze s relogijom Božijom pravdom, ljudsku pravdu ganjajte na ljudski način svim pravnim mehanizmima.. ne treba vama popularnost nit navijačka atmosfera... treba vam živaca i strpljenja, tako je uvijek sa ljudskim pravdama.. i da stvari ne padnu u zaborav povremeno podsjetiti ljude...

ODGOVORITE
Name

Dora

08.06.2019 18:41

Ništa se ne događa bez razloga.

Name

Cn

08.06.2019 22:03

FUJ FUJ

Name

mislim

10.06.2019 15:02

A gdje su ti ti pravni mehanizmi u zemlji gde su i popovi lopovi.PRAVNI MEHANIZAMA IMA U PRAVNIM DRZAVAMA

Name

Willspark

11.06.2019 07:42

Bravo, Izeaelac. Mucno mi je gledati ovaj narod. Ali crkva stvarno ide u tom pravcu. Ona nudi vecni zivot. Kad bi svi dosli u crkvu "anonimno" i iz srca uznijeli molitvu ka Bogu. Nesto bi bilo. Vjeruj mi

Name

Drr mrr

08.06.2019 15:48

Pa crkvu interesuje samo ovce koje ce im donositi pare da bi oni uzivali.Nista taj narod nema od tog izmisljenog boga osim sto popadija ima nema nista dok sam ne pljunes u sake nema nista dok ti sam ne pocnes razmisljat svojom glavom a ne drugi.

ODGOVORITE
Name

borac

10.06.2019 15:03

Narod je gluplji sad nego prije 100 godina.

Name

l

08.06.2019 15:49

Ajde Perduv kao da ne znaš da je Jefrem u dogovoru sa Lukacem (preko jednog inspektora) uputila MUP u taj zahtjev.

ODGOVORITE
Name

re I

08.06.2019 20:04

Vladika Jefrem je na celu eparhije Banjalucke duze od 30 godina. Meni je malo cudno da taj papir ovjeren crkvenim pecatom nije on licno potpisao? Davne 1941 krajem aprila stolovao je velikomucenik vladika Platon koji je rodom iz Srbije. Tog nesretnog aprilskog dana mu je dosao biskup Banjalucki u pratnji nekoliko saboraca Peje Marica i toplo mu savjetovao da radi licnog zivota napusti B. Luku, sto je vladika odbio. Nakon 2 ili 3 dana nadjen je negdje u rijeci Vrbanji vidno unakazen od strane onih koji su u tom vaktu istu vojsku sluzili kjao pomenuti Maric. E sad zasto ovo potenciram? Kad neko bude izabran i postavljen na mjesto episkopa mnogo stradalne eparhije kakva je Banjalucka stradala od ustasa, od komunista posle 1945 dugi niz godina morao bi da bude mudar kao zmija. a bezazlen kao jagnje. S tim u vezi ako su clanovi grupe svojim prisustvom remetili red koji crkva podrazumijeva, upadali svestenicima u bogosluzenje ili cinili kakva neprimjerena djela logicno je bilo da je preosveceni vladika pozvao nekog poboznog iz grupe pa mu skrenuo na probleme. U eri mesetarenja raznih sekti ja kao istinski vjernik SPC ako je ovo od vladike Jefrema bojim se da se ne izrodi u autogol crkve. Taj ko je kreirao papir bez prethodne komunikacije sa zivim ljudima koji su se navodno ogrijesili o crkvu da li je imao na umu da je Davidova smrt proizvela na milione upaljenih svijeca vostanica kupljenih u crkvama sirom planete? To sto kazu David nije bio krsten mi malo zvuci surovo obzirom da sam prije 30 i vise godina procitao u jevandjeljima da je nas gospod Isus Hristos krsten u 32 godini zivota, znaci imao je 11 godina vise nego ubijeni David u vrijeme smrti. Crkveni autoriteti su se u ovom slucaju trebali postaviti iznad sujete, licnih simpatija prema bilo kome i pozvati institucije da sto hitnije saopste istinu o svemu ovome, pa do svega ovoga i nebi ni doslo. Nekad je u vrijeme Hranislava Djorica to jest patrijarha Germana i njegova 2 prethodnika Vikentija i Gavrila Dozica crkva se grcevito borila protiv komunistickog mraka, da bi Irinejev prethodnik patrijarh Pavle ili svetac koji je hodao po zemlji za svojih 19 godina vodjenja SPC uspio da iscijeli sve one rane koje su crkvi nanosili razni crveni ideolozi. Obzirom da se preosveceni vladika Jefrem jos uvjek nije oglasio o ovome, bojim se da ga neki ne zloupotrebljavaju.

Name

Lendrin Mlin

09.06.2019 00:21

Svaka cast, sacuvacu Vas komentar

Name

re re I

09.06.2019 13:56

Crkva je izgleda zaboravila komuniste i ovakvim činjenjem i ona i vlast tjeraju narod u ateiste. Naravno da će ovo biti samo jedan od auto golova, a ima ih mnogo. Komunisti će se, ako se ovako nastavi, vratiti ne na mala vrata već na velika i kad pojedini izrodi počnu ugoniti konje u crkve neće im pomoć ni kuknjava, a nii ovaj narod kao ni oni njemu sad. Đavo niti ore niti kopa, već čeka svoj momenat. Da su tako revnosni kada sami skrnave crkve i okreću ih prema sjeveru i mole se okrenuti deda mrazu, a ne Gospodu dasleko bi smo dogurali, Ovako su samo pokriće pljačakaškoj, mafijaškoj vlasti i vlasti koja debelo srlja u fašizam.

Name

PD

08.06.2019 16:00

LJUDI I ŽENE I DJECO SVI NA ULICU OVO JE NEMOGUĆE

ODGOVORITE
Name

Sulz

08.06.2019 16:39

Kakva je ta crkva i vjera kad je protiv osoba koji traze pravdu,a boziji sluzbenici valjda treba da su za boziju pravdu.Znaci u crkvu ne treba ici,jer je i crkva ta koja slijedi politiku,pa i ako ta politika nije na strani naroda vec protiv naroda,u dosluhu sa policijom koja je krivo usmjerena.Niko vise ne cijeni i ne voli policiju,tako ce i crkva izgubiti ugled i povjerenje,a tesko je to povratila.

Name

Re PD

08.06.2019 16:46

Ko će ti na ulice kad smo govno od naroda!

Name

синип

08.06.2019 17:44

Имате моју пуну подршку за дизање револуције, а ја ћу канту кокица и лагано... :-)))

Name

re

08.06.2019 20:57

a ti ces doc kasnije sugo

Name

синип

09.06.2019 08:48

Ја нећу доћ' никако, јер од ових интернет дизача револуције нема ништа. :-)

Name

Nostradamus

08.06.2019 16:06

Boze sacuvaj dokle smo dosli.Crkva stiti ubice?

ODGOVORITE
Name

синип

08.06.2019 17:45

Одмах се види да ти је логика баш оно јака, ал' скроз.

Name

Luminara

08.06.2019 18:32

E vala kad ti mlatnes nista ti nije ravno...

Name

Nostradamus

08.06.2019 18:35

Ne ide se to nikakvom logikom,ali ovo nije crkva kao sto je neko napisao poslije patrijarha Pavla nestala je crkva.Narod je to shvatio,ali neke uz crkvu veze strah,a druge kriminal.Bog ce da kazni budite sigurni nece bog uslisiti molitvu nevjernika koji se kriju iza Krsta i drugih obiljezja.

Name

синип

08.06.2019 19:03

Ето, онда нема проблема. Све пет, Бог ће то да посложи, чему фрка-паника...

Name

Direkt

09.06.2019 14:44

Bog sve vidi, dok pravda ce ocigledno doci tek kasnije.

Name

Milan

08.06.2019 16:09

I svestenstvo se svrstalo na jednu stranu. Gospodo, ko je pravio hramove - narod? I tako gospodo vjerski sluzbenici čudite se što narod sve manje posjecuje crkvu - odgovor vam je tu. Razmislite nije narod slijep niti toliko lud.......

ODGOVORITE
Name

...RE

10.06.2019 10:12

Žalosno, tužno!

Name

Jad

08.06.2019 16:16

popovi vladike svi korumpirani imaju kuce,stanove dzipove imo vinu po srbiji treba dici ruke od lopova pa vidite valjdada cemo jos malo imati popova koliko i policije.

ODGOVORITE
Name

Za JAD

08.06.2019 16:38

NAPRAVITE JAVNI WC U PORTI CRKVE NAREDBA JE SNSD. VLADIKE I POPOVI PRIHOD OD TOALETA UPLATITE NA RAČUN VLADE. U OTOMANSKOJ IMPERIJI DATI SU FERMANI DA SE CRKVE GRADE A VI MEDATE NAMA PRED CRKVU. JEBEMO I RUSKO SRPSKI I RUSKO JEVREJSKI CENTAR. VLADIKO PBRIJ BRADU I NOSAJ BARJAK SNSD. POPOVI NE DOLAZOTE NAM U KUĆE I STANOVE.

Name

Re Jad

08.06.2019 16:54

Neka mi neko nabroji kome je SPC pomogla? U ratu je Karitas i katolicka crkva pomagala i Srbima. A ove nase lopine udarile tarifu i na vazduh u crkvi.Svrstali se uz huntu, okoristili se, nema sta nemaju, zovu pedofila Kacavendu ( pozlaćena mu kuca) na osvestenje, voze mercedesa...Sramotno u najmanju ruku.

Name

Re Jad

09.06.2019 13:40

Ono što je Caritas u Katoličkoj crkvi, to je Kolo srpskih sestara u Pravoslavnoj crkvi, ako slučajno nisi znao?! Kolo srpskih sestara je i te kako pomagalo narodu, ko god je došao nisu ga odbili - ako su imali, dali su! A o pomoći koju su slali braća Rusi, a posebno Grci, neću ovom prilikom pričati, osim - Hvala im brate, do neba!

Name

Jad

08.06.2019 16:17

popovi vladike svi korumpirani imaju kuce,stanove dzipove imo vinu po srbiji treba dici ruke od lopova pa vidite valjdada cemo jos malo imati popova koliko i policije.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac prilila

08.06.2019 16:18

Crkva je trebala biti sa narodom, ali nije. Zna se za koga je ona. ZAR TREBA PODRŽAVATI MAFIJU A NE NARO? Ovim činom crkva samo gubi, ali šta je njih briga. Velika bijeda, nemoral i jad je zahvatila naše društvo. NIKADA NISMO BILI U ISTORIJI U VEĆOJ OPASNOSTI, NAŠ OPSTANAK JE U PITANJU!

ODGOVORITE
Name

Re

09.06.2019 14:22

Odavno Crkveni vrh nije uz svoj narod! Ta praksa je bila prekinuta za vrijeme Svetog Patrijarha Pavla, ali od kad se on preseli u Raj, i pristigoše ovi dođoši, sve se okrenu naglavačke, tako da mogu reći da nikad gore nije bilo!

Name

BL

09.06.2019 19:34

A zasto se vas 25-30,svrastavate u "narod"?U BL ima preko 250 000 stanovnika.

Name

Re bl

10.06.2019 04:56

Pa šta su, ako nisu narod? Crkveni vrh (pošto dotični nikako ne spadaju pod termin "Crkva"), nije trebao zabraniti okupljanje naroda, pogotovo što ne bude puno ljudi, i paljenje svijeća u porti Hrama, jer oni nikom ne smetaju!

Name

Vele

08.06.2019 16:22

Sta drugo ocekivati od pohlepnih aktivnih udbasa u mantijama. Sluge sotonske...

ODGOVORITE
Name

O

08.06.2019 17:11

OKUPLJANJE PRED FERHADIJOM. TO NEĆEMO DOŽIVJETI, A TI VLADIKO SI POTKOVAN.

Name

Zivka

08.06.2019 16:26

pa dajte shvatite da za sve postoji red obicaji i sl.Pa tuzno je sto je djecko mlad stradao alu nemoze se ni od cije smrti praviti vasariste.Zar to nekom nije jasno.Svaka smrt je teska tuzna bolna i ta tuga bol se u miru upraznjava.Kompleksi se lijece u bolnici u Banja luci a ne na trgu pred.crkvom ili na grobu umrlog.Otkud tim ljudima pravo da od smrti prave vasar.Pa ako neslusaju vjerske sluzbenije nikakvo cudo sto nepostuju vlast.A nepistuju ni dusu tog mladog Davida pustite neka pociva u miru dodjite ljudi pameti.

ODGOVORITE
Name

Čekaj Živka

09.06.2019 14:26

Ne vidim kome smeta da ljudi u porti Crkve (dakle, gdje je i mjesto), zapale svijeće, za pokoj duše, jednog nedužno stradalig mladića! Ne galame, ne prave probleme? Šta je problem, kome smetaju?

Name

Direkt

09.06.2019 14:53

Ko pravi vasar, onih nekoliko ljudi sto se okupe ispred crkve i ne budu tu citav dan, vec uvrh glave pola sata - sat, na istom mjestu, u isto vrijeme ili onih nekoliko desetina policajaca sto su dosli na nekoliko ljudi, a real no, nije bilo potrebe za vise od jednog policajaca. Toliko policajaca MUP RS ne salje ni kad je neka opasna situacija, a zato nasli da salju tolike policajce na saku ljudi. Iz ovog se jasno vidi da je rezim u teskoj banani.

Name

Nenad

08.06.2019 16:35

Najbolje bi bilo kolektivno svi koji podrzavaju PzD traze blagoslov Katolicke Crkve i da se organizuje kolektivno prekrstavanje.Znam da i u toj Crkvi ima svega i svacega ali barem koliko toliko drze do svojih vjernika.

ODGOVORITE
Name

Re

09.06.2019 14:31

A što se vi katolici, svi kolektivno ne vratite tamo od kud ste otpali u 11 vijeku? Koliko vaši popovi drže do vjernika, ne znam, ali znam da do malih dječaka, drže i te kako!!! E zato ja NIKADA, ALI NIKADA neću prijeći na vašu vjeru, pa makar morao ići u pećinu da živim, i jedem korijenje i šišarke!

Name

za re

09.06.2019 21:03

eh ti znas ko je od koga otisao u 11 vijeku?????da nisi neki istoričar???ti saznao da si pravoslavac i Srbin 1992......jednog naseg narodnog poslanika,kcerka mene pita pred sam rat a zar mi nismo katolici????nije znala ni kojoj vjeri pripada ,pravoslavnoj,tata se slihtao komunistma,a sad faca u narodnoj skupisti RS

Name

Ss

08.06.2019 16:42

To vise nije crkva vec leglo sotona i ubica

ODGOVORITE
Name

re

10.06.2019 06:08

I onda se ti kao nadaš dobrom

Name

Rum plocica

08.06.2019 16:43

Sluge rezimske a ne Bozije. Fuuuuj.....

ODGOVORITE
Name

Aa

08.06.2019 16:47

Svestenik Maksimović koji je potpisao taj zahtjev sveti vodicu u mom stanu. I dalje će to raditi, jer su moji roditelji primali svestenika kad ga je većina vraćala sa svog praga. Isto tako ću i dalje podržavati Davora u njegovoj borbi za istinu.

ODGOVORITE
Name

Ratko

08.06.2019 16:50

Bio sam na osvestanju temelja ovog Hrama, to je osvestao pokojni Patrijarh Pavle. Ljudi su mu mogli normalno prici, nije imao ni obezbedjenje niti se vozio dzipom, milina ga je bila slusati. Od kako vise njega nema medju nama svestenstvo SPC (pravim razliku izmedju svestenstva i SPC), svestenstvo najvise lici danasnjoj vlasti. Ja kod kuce se pomolim i dok ne bude kao nekad s Pavlom u crkvene objekte ne idem. Pokoj dusi pok. Patrijarhu i nadam se da ce nekad biti proglasen za Sveca a ova danasnja bagra kako na vlasti tako i u Crkvi bi barem malo trebali da se ugledaju na njega.

ODGOVORITE
Name

Re

09.06.2019 14:40

Svaka čast za komentar, sve mislim tako, s tim što našeg pokojnog Patrijarha Pavla ja smatram za sveca, bez obzira da li ga oni proglasili ili ne! Kad sam ja imao problema s jednim popićem fićfirićem, kako ga, inače zovem, tražio sam od našeg Vladike samo da me sasluša, ali on čim je čuo o čemu se radi (jer je on u taj problem bio, i te kako upućen), bez riječi se okrenuo i otišao, bez komentara, i bez pozdrava! Toliko o kulturi, dobroti i pobožnosti!

Name

Misa

08.06.2019 17:04

Mogu raditi sta hoce, narod se takmici u trpljenju. .

ODGOVORITE
Name

Slava

08.06.2019 17:07

Ej Boze spasi nas od nevidene bijede.Znaci ubijaju mladost i nema pravde ni sa kakve strane pa ni od crkve nikakve pomoci. Tuzno.....

ODGOVORITE
Name

ja sam otisao

08.06.2019 17:08

Okucani,,,Slovenia,,Austrija,,,Njemacka....... neka ide ko gdje moze jer ovo je strasno ofe negdje i slavi slavu i bozic budi srbin i dalje ali zbribi svoju porodicu ----samo bjezite narode

ODGOVORITE
Name

синип

08.06.2019 17:48

Подржавам... Нек иде ко год може и зна да ће му бити боље.

Name

Психологика

08.06.2019 17:13

У Холандији је крајем прошле године једној јерменској, дакле православној, породици пријетила депортација из неких бирократских разлога. Холандска црква, протестантска, дакле не православна, примила их је у заштиту у свој храм, и онда 2 мјесеца, без престанка, држала службу у славу свевишњег, јер док траје служба, полиција не смије улазити. Из читаве земље долазили су пастори да служе, да нема прекида. У међувремену је бирократски проблем ријешен и Јермени су остали у земљи. Па ви сами упоредите и закључите по својој памети. А ако вам је добро, онда ништа...

ODGOVORITE
Name

Brzi

08.06.2019 17:37

Naj vise svetaca na svetu imaju srbi Boziji narod.

Name

Nostradamus

08.06.2019 17:44

Bravo Psihologika.Nasa pravoslavna crkva vise lici na javnu kucu.Mozemo ocekivati Boziju kaznu bog ce to kazniti.

Name

stara lola

08.06.2019 17:23

Kaka pravda sve je prslo granice !

ODGOVORITE
Name

Direkt

09.06.2019 14:55

Tacno. Nepravda je bolji termin.

Name

pravda

08.06.2019 17:30

banjalucki vladiko stidise svoga zvanja akosi podnijo zahtev policiji da zabrani narodu dase okuplja pred crkvom jelito tvoje vlasnistvo ili crkva pripada svom narodu vladiko crkvaje narod a zgrada je gradjevina djabati gradjevina ako nema naroda u njoj stiditese svi vi svestenici banjalucki

ODGOVORITE
Name

синип

08.06.2019 18:33

Не знам да ли се Владика стиди нечега, али ја бих се стидио таквог правописа. Искрено.

Name

Direkt

08.06.2019 17:43

Koji se UDBAS medju popovima zalio policiji? Otisla UDBA, a neki popovi i dalje misle da crvenima moraju polagati racune.

ODGOVORITE
Name

синип

08.06.2019 18:34

Зато си ти ту да нам очи отвориш и кажеш коју паметну... :-)

Name

Direkt

09.06.2019 14:57

Znas mene, lozim narod i pratim im pravopis. :)))

Name

Mišo

08.06.2019 17:48

Crkva,Džamija i sve religije ovog svijeta su jedne od većih zabluda ljudske civilizacije. Napravljena samo sa JEDNIM ciljem-UPRAVLJANJEM I MANIPULACIJOM u svrhu vladanja "stadom i krdom" Milijarde ljudi u zadnjih 2 hiljade godina su stradali direktno ili indirektno ZBOG RELIGIJE I PRIPADNOSTI istoj. Kao takva, često pomislim da je sam đavo učestvovao u pravljenju iste. Srećom, sve više ljudi uviđa da je riječ o laži i manipulaciji koja se vješto prikriva a kod nas se čak i ne trudi da to sakrije.

ODGOVORITE
Name

Istina

08.06.2019 19:21

BRAVO!!

Name

@Роки

08.06.2019 17:50

И то је по закону ,највише пара цркви даје Додик и по његовом закону црква ради. Тендер ,

ODGOVORITE
Name

Ja

08.06.2019 17:51

Vjerski objekti i svestena lica sluze za zaglupljivanje naroda. Meni nikad nisu bili potrebni. Vjerujem sebi

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

08.06.2019 18:00

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA JE VEC DUŽI VREMENSKI PERIOD SVOJIM POSTUPANJEM PROTIV SVOG NARODA I KOJA JE IZAŠLA IZ OKVIRA SVOGA DJELOVANJA I POSTONANJA. SRAMOTNO JE PONAŠANJE TZV. PATRIJARHA ALI I OSTALIH EPISKOPA KOJI RADE NA SISTEMSKOM UNIŠTAVANJU SRPSKOG NARODA I PRAVOSLAVLJA. BOG ĆE IH KAZNITI ZA PREVARE, IZDAJE I SKRNAVLJENJE VJERE. SRAMOTA....

ODGOVORITE
Name

16 krajiska

08.06.2019 18:08

Zamislite svesteno lice a vozi najnoviji model pasata zatamljenih sajbi a na instrumental tabli ima 20×20 cm velicine znak policija i gdje mi zivimo pa taj se nezna ni prekrstiti

ODGOVORITE
Name

Vb

08.06.2019 18:32

Boze oprosti im

Name

Zasto se cudite???

08.06.2019 18:47

Zasto se cudite sto Milo Djukanović u Crnoj gori nipodastava "nasu" crkvu.Pa odrodila se od naroda. Zato je pred propascu srpski narod. Crkva se udruzilasa djavolom. Djavo je i odnio. Nije cudo stose narod opokrstava: Crkva i politicari tjeraju narodna to. Narod bjezi od zla.

ODGOVORITE
Name

Realan

08.06.2019 22:03

Neistina teska.Dajte ljudi malo se informisite pa pisite.SPC u Crnoj Gori drzi jos ono srba na okupu a Mili se sve zna vec odavno...

Name

Arena

08.06.2019 18:50

Pravoslavna Srpska Crkvo i sotonski ,potkovani popovi,da li se tako u Boga vjeruje?Da Bog da vam Bog sudio prokleti i pohlepni nevjernici.

ODGOVORITE
Name

Xx

08.06.2019 19:26

SPC ce.ovim cinom otjerati mnoge vjernike iz crkve. Crkva je stala na stranu ubica i zlocinaca. To je strasno.Od sad se molim u svojoj kuci. Svo moje okruzenje vjerujucih ljudi je ogorceno! Pravda!!!

ODGOVORITE
Name

re XIX

10.06.2019 06:17

Nisi se ti ni ranije u crkvi molio! Ne izmišljaj

Name

Православац

08.06.2019 19:35

Ђубрад похлепна...банда црвена,то су наши попови.Увијек уз власт...само на своје дебеле гузице мисле.Смрадови.

ODGOVORITE
Name

Vjernik

09.06.2019 07:08

Nije mi jasno zašto tolika vika na sveštenstvo i crkvu. Naša sveta crkva i većina sveštenstva je uvijek bila uz svoj narod, pogledajte kroz istoriju. Ne može se osuditi kompletna crkva kroz stav nekoliko pojedinaca pa makar oni bili i na najvišim položajima. Poznajem dosta časnih sveštenika , a nadam se da ih ima više od polovine koji zaista časno i čestito služe Bogu i narodu.

Name

Re vjernik

09.06.2019 11:35

Nikada uz narod. Uvijek je crkvena hijerarhija bila uz vlast, uz vlastodršce, pogotovo uz samodršce. SPC je inače poznata kao socijalno neosjetljiva prema svom vjerničkom stadu. I to ne od juče, vijekovima već. Uzimaj, guli, deri..

Name

Komsija

09.06.2019 06:42

Hvala svima na komentarima i sad bi bilo za ocekivati da se oglasi netko od jadne crkve jer vlada se vec javila zabranom,

ODGOVORITE
Name

???

09.06.2019 07:41

A kad je to,na balkanu (ne znam u drugim dijelovima svijeta),bilo koja vjerska zajednica,stala na stranu obicnog covjeka,ma koliko da je u pravu. A da te iste,obicne ljude "nabrije"protiv drugih vjera,to je sto procentno,pa ja sad pitam? Do koga je,do nas ili do vjerskih zajednica???

ODGOVORITE
Name

Marko

09.06.2019 08:21

Ako dijete ne ide u crkvu u kojoj obavlja dužnost sveštenik vjeroučitelj - ocjena je manja. Ti mladi pastiri dođu na prvo radno mjesto bez ijedne marke - pas ih nem za šta da ujede, a nakon 10 godina sagrađena kuća, bijesno auto, 3-4 djece, pun džep para. Kad pitaš koliko košta neki obred kaže daj šta daš ne bi li uzeo više nego što takse propisuju. Fond časova vjeronauke je duplo veći od fonda časova informatike, pa kažite da živimo u diitalnom dobu. PDV ne plaćaju a uzimaju pare od građana. Vjeroučitelji ne drže časove u školi već djecu izvode u dvorište - časovi u prirodi a djeca igraju odbojku. Sveštenici bacaju vodicu kad oni hoće - ti ručaš on zvoni na vrata, a čekaš ga 2 mjeseca da se sjeti da dođe.

ODGOVORITE
Name

Neko

09.06.2019 21:51

Marko malo je reći da si malouman!!!

Name

Миа

09.06.2019 15:10

Срамота и црква подржава убиства а што би требала да осуди свако насиље и убуство дјеце. Ужас!!!

ODGOVORITE
Name

strasno

09.06.2019 17:26

STRAHOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ODGOVORITE
Name

crkva nije vjerski zatucana kao vi

09.06.2019 19:16

Uvijek cu biti na strani Crkve, a ne na strani vjerujuceg naroda. Jer se gotovi svi komentatori u svojoj nemoci i kukavicluku pozivaju na Bozju pravdu i sud. A tako zatucanima vama i od vas jednstavno nema pomoci. Crkva bar zna da Boga nema, i da ih nikakva kazna nece stici ni na ovom ni na onom svijetu.

ODGOVORITE
Name

Lažov

09.06.2019 19:39

SPC će biti proterana iz hrvatske,crne a i gore,nort makedonije.kosova i metohije i u zadnjem koraku iz bih i vojvodine.Sa crkvom i vjerujući narod će postradati.Ovo nisu prvi koraci da se narod okrene od svoje crkve.Peta kolona ,strane agenture rade punom parom.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

09.06.2019 20:48

Ovo je velika provokacija da se narod zavađa.Niko ne konta da Pejinoj unuci smrdi tamjan ispod prozora..Ako je dobila u Rusiji onaj "veliki" možda će se smiriti!

Name

Re lažov

10.06.2019 09:09

Pa šta popovi i Vladike čine da do tog ne dođe, tj da se narod ne okrene od Crkve! Bio je jedan period iza nas, dug 45 - 50 godina, pa je crkva opstala, isključivo zahvaljujući šačici baba koje su išle na Molitvu! Vjeruje da ako se to, ne daj Bože, još jednom desi, pomoći nam nema, jer nema više ni baba koje bi donosile spas!

Name

Miromo

09.06.2019 20:36

Može biti da je tako ali dobila je SPC naredbu od vlstodršca da to napišu i crkva okreče leđa narodu onda Netreba ni da se ide Bogu se mogu pomoliti i kod kuče odo u federaciju tamo nas niko ne ometa animal i rodbine koji nikakvi problema nemaju samo naši političari nas lažu i prave tenzije

ODGOVORITE
Name

Lejkers

10.06.2019 07:42

Sramota velika

ODGOVORITE
Name

Crkva otima

10.06.2019 08:53

Kad vjeruju samo u Boziju pravdu, neka se onda odreknu priloga jer "Dace Bog'.

ODGOVORITE
Name

Grunf

10.06.2019 15:22

Ta je već jednom bila dole. Ima tu nešto.

ODGOVORITE
Name

Sinisa

10.06.2019 15:41

Bravo za Crkvu!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.06.2019 00:01

Bravo za rezimske popove!

Name

Стефан

10.06.2019 20:56

Црква против псеудорелигиозно- политичке секте. Ништа ту није необично, напротив, однос Цркве према тој секти је логично и оправдано.

ODGOVORITE
Name

Direkt

11.06.2019 09:28

Valjda "logican i opravdan", kad vec pises gluposti. Crkva po svojim pravilima ne smije da radi ovakve stvari (da vrsi diskriminaciju).

Name

Čovjek

11.06.2019 02:36

Mislim se samo, šta bi Isus na sve ovo rekao?

ODGOVORITE
Name

PAPA FRANJO

11.06.2019 04:31

Dolazim pod hitno da istjeram djavole iz popova.Ima tu posla godinu dana.

ODGOVORITE