Михајловић открио зашто је остао у Болоњи...

Српски тренер и дефинитивно продужио уговор са Болоњом. "Желимо да растемо, а то ћемо најбоље радити уз Миху", сматра председник Ђузепе Сапуто.  Михајловић после потписа: Ударили смо темељ за још боље резултате.  Сад и званично – још три сезоне у Болоњи.

Фудбал 08.06.2019 | 18:31
Михајловић открио зашто је остао у Болоњи...
Једини српски тренер у италијанској Серији А и наредне сезоне ће седети на клупи Болоње. Оно о чему се прича већ данима, ове суботе је добило и званичну потврду: Синиша Михајловић је продужио уговор са Болоњом.

"Задовољан сам. Изабрао сам Болоњу јер је то амбициозан клуб. Претходних месеци изградили смо фантастичну групу и вратили поверење навијача. Одлично смо синхронизовани са клупским руководством и радимо на јачању тима. Имамо темље за велике резултате", сматра Михајловић који је нови уговор потписао до јуна 2022, а наводно ће годишње зарађивати 2.000.000 евра.

Путем клупског сајта огласио се и председник Ђузепе "Џоји" Сапуто.

"Уговор са Синишом је база за амбициозан технички пројекат. Желимо да растемо, а то ћемо најбоље радити уз Миху. Сада крећемо у формирање тима који ће доносити радости нашим навијачима", најавио је Сапуто.

Михајловић је преузео Болоњу крајем јануара од Пипа Инзагија. Екипа је тада била у зони испадања, а завршила је као 10. на табели.

Помињало се да би Србин током лета могао да преузме Рому, али ништа од тога...

Тамо где је све почело ту се и наставља. Први самостални тренерски посао добио је Синиша Михајловић у Болоњи, да би овог поподнева озваничио наставак сарадње са клубом из окрајине Емилио Ромања и ставио тачку на спекулације да би могао да промени средину.

Уговор је потписан на три године, важиће до јуна 2022, а према информацијама из Италије, бивши селектор Србије ће зарађивати 2.000.000 евра по сезони. Нето, дакле, кад се одбију доприноси на име пореза. Почетна понуда руководилаца била је 1.500.000 евра, међутим, чињеница да је Миха одрадио сјајни ддруги део сезоне и сазнање да на тржишту не би могли да нађу боље решење, натераили су их да подигну лествицу и снашег стручњака награде богатијом платом.

Подсетимо, на клупу Болоње стигао је крајем јануара уместо Пипа Инзагија. Деловало је у том тренутку да клубу са Дел’Аре следи селидба у Серију Б, међутим, уследио је изванредан финиш, од девет тријумфа, три ремија и само пет пораза, уз чак седам победа на домаћем терену, тако да је наставак сарадње био очекиван и логичан.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар