Mihajlović otkrio zašto je ostao u Bolonji...

Srpski trener i definitivno produžio ugovor sa Bolonjom. "Želimo da rastemo, a to ćemo najbolje raditi uz Mihu", smatra predsednik Đuzepe Saputo.  Mihajlović posle potpisa: Udarili smo temelj za još bolje rezultate.  Sad i zvanično – još tri sezone u Bolonji.

Fudbal 08.06.2019 | 18:31
Mihajlović otkrio zašto je ostao u Bolonji...
Jedini srpski trener u italijanskoj Seriji A i naredne sezone će sedeti na klupi Bolonje. Ono o čemu se priča već danima, ove subote je dobilo i zvaničnu potvrdu: Siniša Mihajlović je produžio ugovor sa Bolonjom.

"Zadovoljan sam. Izabrao sam Bolonju jer je to ambiciozan klub. Prethodnih meseci izgradili smo fantastičnu grupu i vratili poverenje navijača. Odlično smo sinhronizovani sa klupskim rukovodstvom i radimo na jačanju tima. Imamo temlje za velike rezultate", smatra Mihajlović koji je novi ugovor potpisao do juna 2022, a navodno će godišnje zarađivati 2.000.000 evra.

Putem klupskog sajta oglasio se i predsednik Đuzepe "Džoji" Saputo.

"Ugovor sa Sinišom je baza za ambiciozan tehnički projekat. Želimo da rastemo, a to ćemo najbolje raditi uz Mihu. Sada krećemo u formiranje tima koji će donositi radosti našim navijačima", najavio je Saputo.

Mihajlović je preuzeo Bolonju krajem januara od Pipa Inzagija. Ekipa je tada bila u zoni ispadanja, a završila je kao 10. na tabeli.

Pominjalo se da bi Srbin tokom leta mogao da preuzme Romu, ali ništa od toga...

Tamo gde je sve počelo tu se i nastavlja. Prvi samostalni trenerski posao dobio je Siniša Mihajlović u Bolonji, da bi ovog popodneva ozvaničio nastavak saradnje sa klubom iz okrajine Emilio Romanja i stavio tačku na spekulacije da bi mogao da promeni sredinu.

Ugovor je potpisan na tri godine, važiće do juna 2022, a prema informacijama iz Italije, bivši selektor Srbije će zarađivati 2.000.000 evra po sezoni. Neto, dakle, kad se odbiju doprinosi na ime poreza. Početna ponuda rukovodilaca bila je 1.500.000 evra, međutim, činjenica da je Miha odradio sjajni ddrugi deo sezone i saznanje da na tržištu ne bi mogli da nađu bolje rešenje, nateraili su ih da podignu lestvicu i snašeg stručnjaka nagrade bogatijom platom.

Podsetimo, na klupu Bolonje stigao je krajem januara umesto Pipa Inzagija. Delovalo je u tom trenutku da klubu sa Del’Are sledi selidba u Seriju B, međutim, usledio je izvanredan finiš, od devet trijumfa, tri remija i samo pet poraza, uz čak sedam pobeda na domaćem terenu, tako da je nastavak saradnje bio očekivan i logičan.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar