Куп пријатељства: Бијељинац одвео Партизан у финале!

Партизан игра главом: Станојловић одвео црно-беле у финале „Купа пријатељства“! У недељу борба за трофеј са Војводином.

Фудбал 08.06.2019 | 15:25
Куп пријатељства: Бијељинац одвео Партизан у финале!
Остала је још само једна степеница. Дошао је Партизан на Златибор с намером да освоји „Куп пријатељства 2019“, а имајући у виду шта је све приказао ове седмице делује да је спреман за трофеј. Црно-бели су у репризи лањског финала из Бијељине савладали Сарајево, реванширали му се за пораз после једанаестраца, осигуравши пласман у завршну борбу, где ће им ривал бити Војводина – 2:0 (1:0).

Још једном се показало колико је тим Ненада Брновића мотивисан и како игра лепо за око, а притом ефикасно и како малтене на свакој утакмици на различите начине разоружава противника. Овога пута из ваздуха. Оба гола Београђана пала су после центаршутева, понајвише захваљујући Слободану Станојловићу. Прво је у 20. минуту „осмица“ Парног ваљка центрирала са стране, да би се Никша Вујановићфино снашао и теменом преварио голмана Сирча, да би почетком дургог дела после корнера Рашковића сјајно скочио поменути Станојловић и крунисао одличну партију.

Тријумф Партизана могао је да буде и убедљивији, поготово због начина игре, гурања лопте напред, стварања прилика, а само је недостајала боља реализација, о чему сведоче зицери Ђорковића и Арамбашића, да би Пејовић у завршници уздрмао стативу. С друге стране, голман Бонџић практично није ни имао послао, те је тим из Хумске и четврти меч на турниру окончао без примљеног гола.

Довољно за статус благог фаворита у недељном финалу са Војводином (13 часова).

Сарајево – Партизан 0:2 (0:1)
/Вујановић 20, Станојловић 38/

Сарајево: Сирчо, Гусињац, Мулаосмановић, Гушо, Чичкушић, Табак, Шувалија, Хасанчић, Дјудерија, Коњалић, Наргалић. Резерве: Станић, Фетаховић, Сабљица, Макић, Кадрић, Обућа, Џевлан, Бехмен, Кечановић.

Партизан: Бонџић, Радмановац, Ћорковић, Момчиловић, Смиљковић, Цветојевић, Станојловић, Ђорђевић, Арамбашић, Рашковић, Вујановић. Резерве: Кашић, Ђурковић, Чубра, Чолић, Пејовић, Гајић, Тејић, Шимун.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ецфц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар