Kup prijateljstva: Bijeljinac odveo Partizan u finale!

Partizan igra glavom: Stanojlović odveo crno-bele u finale „Kupa prijateljstva“! U nedelju borba za trofej sa Vojvodinom.

Fudbal 08.06.2019 | 15:25
Kup prijateljstva: Bijeljinac odveo Partizan u finale!
Ostala je još samo jedna stepenica. Došao je Partizan na Zlatibor s namerom da osvoji „Kup prijateljstva 2019“, a imajući u vidu šta je sve prikazao ove sedmice deluje da je spreman za trofej. Crno-beli su u reprizi lanjskog finala iz Bijeljine savladali Sarajevo, revanširali mu se za poraz posle jedanaestraca, osiguravši plasman u završnu borbu, gde će im rival biti Vojvodina – 2:0 (1:0).

Još jednom se pokazalo koliko je tim Nenada Brnovića motivisan i kako igra lepo za oko, a pritom efikasno i kako maltene na svakoj utakmici na različite načine razoružava protivnika. Ovoga puta iz vazduha. Oba gola Beograđana pala su posle centaršuteva, ponajviše zahvaljujući Slobodanu Stanojloviću. Prvo je u 20. minutu „osmica“ Parnog valjka centrirala sa strane, da bi se Nikša Vujanovićfino snašao i temenom prevario golmana Sirča, da bi početkom durgog dela posle kornera Raškovića sjajno skočio pomenuti Stanojlović i krunisao odličnu partiju.

Trijumf Partizana mogao je da bude i ubedljiviji, pogotovo zbog načina igre, guranja lopte napred, stvaranja prilika, a samo je nedostajala bolja realizacija, o čemu svedoče ziceri Đorkovića i Arambašića, da bi Pejović u završnici uzdrmao stativu. S druge strane, golman Bondžić praktično nije ni imao poslao, te je tim iz Humske i četvrti meč na turniru okončao bez primljenog gola.

Dovoljno za status blagog favorita u nedeljnom finalu sa Vojvodinom (13 časova).

Sarajevo – Partizan 0:2 (0:1)
/Vujanović 20, Stanojlović 38/

Sarajevo: Sirčo, Gusinjac, Mulaosmanović, Gušo, Čičkušić, Tabak, Šuvalija, Hasančić, Djuderija, Konjalić, Nargalić. Rezerve: Stanić, Fetahović, Sabljica, Makić, Kadrić, Obuća, Dževlan, Behmen, Kečanović.

Partizan: Bondžić, Radmanovac, Ćorković, Momčilović, Smiljković, Cvetojević, Stanojlović, Đorđević, Arambašić, Rašković, Vujanović. Rezerve: Kašić, Đurković, Čubra, Čolić, Pejović, Gajić, Tejić, Šimun.

Izvor: mozzartsport

FOTO: ecfc.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar