ЛШ: Срби из Ференцвароша против Хрвата из Олимпијакоса!

Битка за трон Европе! Клуб из Пиреја у Хановеру брани круну шампиона Старог континента из Ђенове, док мађарски првак игра за премијерну титулу

Остали спортови 08.06.2019 | 17:34
ЛШ: Срби из Ференцвароша против Хрвата из Олимпијакоса!
Ко ће до ватерполо трона Европе?

Прштаће у базену у Хановеру. Олимпијакос брани круну шампиона Старог континента из Ђенове прошле године, док је Ференцварош изазивач. Од 2013. године шест различитих клубова било је на победничком постољу. Титуле су освајали: Црвена звезда, Барселонета, Про Реко, Југ, Солнок и Олимпијакос.

Атински великан ће имати прилику да одбрани круну. Про Реко, вечити фаворит на завршним турнирима, пао је у петак пред Олимпијакосом који ће и у финалу имати подршку френетичних навијача који су из Грчке стигли да бодре своље миљенике.

Биће то дуел и Срба и Хрвата у базену. Наиме, капицу мађарског шампиона бране наши репрезентативци Никола Јакшић и Стефан Митровић. У тиму је и искусни центар Слободан Никић, али њега није било у саставу у полуфиналу када је срушена Барселонета.

С друге стране, Олимпијакос је репрезентација Грчке у малом, појачана са тројицом хрватских асова, голманом Јосипом Павићем, а ту су и Андро Бушље и Паоло Обрадовић. Јунак победе Олимпијакоса против страшног Про Река који је до петка имао свих 15 победа у Лиги шампиона био је Константинос Генидуниас.

Он је на 38 секунди пре краја постигао сјајан гол из велике удаљености за коначних 12:11. Ференцварош је губио три четвртине, али је у последњој на крилима Денеша Варге направио серију 4:0 и стигао до историјског финала.

Олимпијакос је на путу до Хановера изгубио ове сезоне два меча у Лиги шампиона, док Ференцварош није бриљирао у групној фази када је имао чак пет неуспеха. Ипак, одлично је темпирао форму пред Ф8 у Хановеру. После драме је избачен прво Југ у четвртфиналу, а онда и Барселонета.

Екипа из Будимпеште је освојила већ домаћу титулу. На почетку сезоне су освојили и Суперкуп Европе управо победом против Олимпијакоса у финалу и то после бољег извођења петераца. После 32 минута је било 7:7, а после пенала - 11:9. Нијансе ће да одлуче, нема фаворита. Очекује се тврд меч са мало голова.

ЛИГА ШАМПИОНА (ХАНОВЕР)

Недеља

ФИНАЛЕ

20.30: Олимпијакос - Ференцварош 

ЗА 3. МЕСТО

19.00: Про Реко - Барселонета 

Извор: моззартспор

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар