LŠ: Srbi iz Ferencvaroša protiv Hrvata iz Olimpijakosa!

Bitka za tron Evrope! Klub iz Pireja u Hanoveru brani krunu šampiona Starog kontinenta iz Đenove, dok mađarski prvak igra za premijernu titulu

Ostali sportovi 08.06.2019 | 17:34
LŠ: Srbi iz Ferencvaroša protiv Hrvata iz Olimpijakosa!
Ko će do vaterpolo trona Evrope?

Prštaće u bazenu u Hanoveru. Olimpijakos brani krunu šampiona Starog kontinenta iz Đenove prošle godine, dok je Ferencvaroš izazivač. Od 2013. godine šest različitih klubova bilo je na pobedničkom postolju. Titule su osvajali: Crvena zvezda, Barseloneta, Pro Reko, Jug, Solnok i Olimpijakos.

Atinski velikan će imati priliku da odbrani krunu. Pro Reko, večiti favorit na završnim turnirima, pao je u petak pred Olimpijakosom koji će i u finalu imati podršku frenetičnih navijača koji su iz Grčke stigli da bodre svolje miljenike.

Biće to duel i Srba i Hrvata u bazenu. Naime, kapicu mađarskog šampiona brane naši reprezentativci Nikola Jakšić i Stefan Mitrović. U timu je i iskusni centar Slobodan Nikić, ali njega nije bilo u sastavu u polufinalu kada je srušena Barseloneta.

S druge strane, Olimpijakos je reprezentacija Grčke u malom, pojačana sa trojicom hrvatskih asova, golmanom Josipom Pavićem, a tu su i Andro Bušlje i Paolo Obradović. Junak pobede Olimpijakosa protiv strašnog Pro Reka koji je do petka imao svih 15 pobeda u Ligi šampiona bio je Konstantinos Genidunias.

On je na 38 sekundi pre kraja postigao sjajan gol iz velike udaljenosti za konačnih 12:11. Ferencvaroš je gubio tri četvrtine, ali je u poslednjoj na krilima Deneša Varge napravio seriju 4:0 i stigao do istorijskog finala.

Olimpijakos je na putu do Hanovera izgubio ove sezone dva meča u Ligi šampiona, dok Ferencvaroš nije briljirao u grupnoj fazi kada je imao čak pet neuspeha. Ipak, odlično je tempirao formu pred F8 u Hanoveru. Posle drame je izbačen prvo Jug u četvrtfinalu, a onda i Barseloneta.

Ekipa iz Budimpešte je osvojila već domaću titulu. Na početku sezone su osvojili i Superkup Evrope upravo pobedom protiv Olimpijakosa u finalu i to posle boljeg izvođenja peteraca. Posle 32 minuta je bilo 7:7, a posle penala - 11:9. Nijanse će da odluče, nema favorita. Očekuje se tvrd meč sa malo golova.

LIGA ŠAMPIONA (HANOVER)

Nedelja

FINALE

20.30: Olimpijakos - Ferencvaroš 

ZA 3. MESTO

19.00: Pro Reko - Barseloneta 

Izvor: mozzartspor

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar