Фенер послао званичну понуду за Митровића!

Фулам тражио време да размисли. . .

Фудбал 08.06.2019 | 18:12
Фенер послао званичну понуду за Митровића!
Лука Јовић каријеру наставља у мадридском Реалу после трансфера каријере, Александар Пријовић се лепо опарио трансфером у Ал Итихад, а Александар Митровић могао би и сам да промени средину, те да се пресели у Истанбул.

После иницијалне вести о интересовању посрнулог турског гиганта за српског нападача, са Босфора стижу информације да је Фенербахче доставио званичну понуду за најбољег стрелца Србије у последњих годину и по дана. Она гласи - 2.000.000 евра за позајмицу на годину дана. Иако је та сума далеко испод реалне Митровићеве вредности, чак и у ситуацији када је његова цена пала због Фуламове елиминације у Чемпионшип, Фенербахче ниједног тренутка није ни циљао на то да откупи Митровића јер једноставно за то нема финансијска средства. Клуб са Крејвен Котиџа је наводно затражио од Фенера мало времена да размисли, вероватно надајући се да ће уј следећем периоду на адресу доћи понуда која не може да се одбије. 

Према тврдњама из Турске, Митровићев агент већ је обавио прелиминарне разговоре с људима из Фенера. Подсетимо, Фенербахче у плану има да се реши Роберта Солдада и Ислама Слиманија и гради нову офанзиву управо око Митровића. У овом тренутку није јасно да ли је Фенербахче у прву званичну понуду ставио и клаузулу опције или обавезе откупа уговора на крају сезоне, али чињеница је да би Фулам пре задржао Митровића и с њим пробао да се врати назад у Премијер лигу, ако у Лондон не буде стигла нека јача понуда. Опет, питање је да ли Митровић жели поново да игра у Чемпионшипу, с обзиром да је у Премијер лиги оставио солидан утисак. 

Митровић с Фуламом има активни уговор до јуна 2023. године, а тржишна вредност процењена му је на 25.000.000 евра. Фенербахче би, наводно, за новог голгетера могао да издвоји највише 10.000.000 евра, што је у Митровићевом случају премало. 

Подсетимо, у наредним данима Фенербахче би требало да објави трансфер Љубомира Фејсе из Бенфике, на радару је и Александар Коларов.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар