Fener poslao zvaničnu ponudu za Mitrovića!

Fulam tražio vreme da razmisli. . .

Fudbal 08.06.2019 | 18:12
Fener poslao zvaničnu ponudu za Mitrovića!
Luka Jović karijeru nastavlja u madridskom Realu posle transfera karijere, Aleksandar Prijović se lepo opario transferom u Al Itihad, a Aleksandar Mitrović mogao bi i sam da promeni sredinu, te da se preseli u Istanbul.

Posle inicijalne vesti o interesovanju posrnulog turskog giganta za srpskog napadača, sa Bosfora stižu informacije da je Fenerbahče dostavio zvaničnu ponudu za najboljeg strelca Srbije u poslednjih godinu i po dana. Ona glasi - 2.000.000 evra za pozajmicu na godinu dana. Iako je ta suma daleko ispod realne Mitrovićeve vrednosti, čak i u situaciji kada je njegova cena pala zbog Fulamove eliminacije u Čempionšip, Fenerbahče nijednog trenutka nije ni ciljao na to da otkupi Mitrovića jer jednostavno za to nema finansijska sredstva. Klub sa Krejven Kotidža je navodno zatražio od Fenera malo vremena da razmisli, verovatno nadajući se da će uj sledećem periodu na adresu doći ponuda koja ne može da se odbije. 

Prema tvrdnjama iz Turske, Mitrovićev agent već je obavio preliminarne razgovore s ljudima iz Fenera. Podsetimo, Fenerbahče u planu ima da se reši Roberta Soldada i Islama Slimanija i gradi novu ofanzivu upravo oko Mitrovića. U ovom trenutku nije jasno da li je Fenerbahče u prvu zvaničnu ponudu stavio i klauzulu opcije ili obaveze otkupa ugovora na kraju sezone, ali činjenica je da bi Fulam pre zadržao Mitrovića i s njim probao da se vrati nazad u Premijer ligu, ako u London ne bude stigla neka jača ponuda. Opet, pitanje je da li Mitrović želi ponovo da igra u Čempionšipu, s obzirom da je u Premijer ligi ostavio solidan utisak. 

Mitrović s Fulamom ima aktivni ugovor do juna 2023. godine, a tržišna vrednost procenjena mu je na 25.000.000 evra. Fenerbahče bi, navodno, za novog golgetera mogao da izdvoji najviše 10.000.000 evra, što je u Mitrovićevom slučaju premalo. 

Podsetimo, u narednim danima Fenerbahče bi trebalo da objavi transfer Ljubomira Fejse iz Benfike, na radaru je i Aleksandar Kolarov.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar