Видео: Меси освојио први трофеј с Аргентином!

У пријатељској утакмици! Гаучоси добили Никарагву и освојили пехар, уз победничко постоље, конфете. . .

Фудбал 08.06.2019 | 16:18
Видео: Меси освојио први трофеј с Аргентином!
После свега што је дао светском фудбалу, Лионел Меси није заслужио да буде мета подругљивих коментара, али тешко да је избећи коментаре у којима се истиче да је један од највећих асова свих времена освојио први трофеј у дресу Аргентине и то у пријатељској утакмици. Ради се о пехару Копа Сан Хуан, на чији би се помен обичан свет вероватно почешао по глави и добро запитао о чему се ради...

Аргентина је савладала Никарагву са 5:1 (2:0) на аргентинском стадиону Сан Хуан дел Бисентенарио, после чега је уприличена додела пехара, уз конфете и делимично слављеничку атмосферу. Наравно, тај моменат дао је материјал критичарима лика и дела Лионела Месија, тачније оном што је дао репрезентацији, да се нашале како сада има исти број репрезентативних трофеја као Кристијано Роналдо. С тим што Португалац ипак у својој збирци успеха има пехар европског шампиона...

Меси је утакмицу отворио маестрално, с два поготка у размаку од 105 секунди, што му је најбржи блицкриг у репрезентативној каријери. Гол којим је пробио баријеру Никарагве био је право ремек дело. Нанизао је Меси противничке играче у свом препознатљивом галопу по линији шеснаестерца пре него што је боцнуо лопту тако да голман Никарагве није знао шта га је снашло... Само неколико тренутака касније одбитак после шута Серхија Агуера претворио је у гол за 2:0, да би касније светла позорнице била усмерена ка голгетеру Интера Лаутару Мартинезу. Меси је тада акцију посматрао са клупе за резерве, као и његов кум Агуеро, док су Дибала и Мартинез били у навали Гаучоса.

Млади нападач Неразура ушао је с клупе и у другом полувремену с два поготка разбио одбрану Никарагве, пре него што је Роберто Переира дописао пети гол на мечу, пре него што је Хуан Барера у надокнади времена постигао утешни гол.

Логично, Аргентина је доминирала од првих тактова сусрета и само се чекао моменат када ће пробити лед. Могао је то да уради Агуеро већ у раној фази, пре него што је Меси промашио златну прилику у 12. минуту на одлично додавање Ђованија Ло Селса. Следећи велики покушај имао је Матијас Суарез тачно пола часа по отварању меча, пре него што је Меси просуо магију по терену и начео ривала.

Аргентина је с убедљивом победом завршила припреме за предстојећи Копа Америка, који се од 14. јуна игра у Бразилу. Селектор Лионел Скалони нашпановао је екипу за турнир на којем су Гаучоси последњих година два пута били вицешампиони (2015, 2016), са жељом да се екипа коначно и заиста окити једним великим пехаром.

А, да ли ће тако стварно и бити, остаје да видимо у Бразилу...



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар