Video: Mesi osvojio prvi trofej s Argentinom!

U prijateljskoj utakmici! Gaučosi dobili Nikaragvu i osvojili pehar, uz pobedničko postolje, konfete. . .

Fudbal 08.06.2019 | 16:18
Video: Mesi osvojio prvi trofej s Argentinom!
Posle svega što je dao svetskom fudbalu, Lionel Mesi nije zaslužio da bude meta podrugljivih komentara, ali teško da je izbeći komentare u kojima se ističe da je jedan od najvećih asova svih vremena osvojio prvi trofej u dresu Argentine i to u prijateljskoj utakmici. Radi se o peharu Kopa San Huan, na čiji bi se pomen običan svet verovatno počešao po glavi i dobro zapitao o čemu se radi...

Argentina je savladala Nikaragvu sa 5:1 (2:0) na argentinskom stadionu San Huan del Bisentenario, posle čega je upriličena dodela pehara, uz konfete i delimično slavljeničku atmosferu. Naravno, taj momenat dao je materijal kritičarima lika i dela Lionela Mesija, tačnije onom što je dao reprezentaciji, da se našale kako sada ima isti broj reprezentativnih trofeja kao Kristijano Ronaldo. S tim što Portugalac ipak u svojoj zbirci uspeha ima pehar evropskog šampiona...

Mesi je utakmicu otvorio maestralno, s dva pogotka u razmaku od 105 sekundi, što mu je najbrži blickrig u reprezentativnoj karijeri. Gol kojim je probio barijeru Nikaragve bio je pravo remek delo. Nanizao je Mesi protivničke igrače u svom prepoznatljivom galopu po liniji šesnaesterca pre nego što je bocnuo loptu tako da golman Nikaragve nije znao šta ga je snašlo... Samo nekoliko trenutaka kasnije odbitak posle šuta Serhija Aguera pretvorio je u gol za 2:0, da bi kasnije svetla pozornice bila usmerena ka golgeteru Intera Lautaru Martinezu. Mesi je tada akciju posmatrao sa klupe za rezerve, kao i njegov kum Aguero, dok su Dibala i Martinez bili u navali Gaučosa.

Mladi napadač Nerazura ušao je s klupe i u drugom poluvremenu s dva pogotka razbio odbranu Nikaragve, pre nego što je Roberto Pereira dopisao peti gol na meču, pre nego što je Huan Barera u nadoknadi vremena postigao utešni gol.

Logično, Argentina je dominirala od prvih taktova susreta i samo se čekao momenat kada će probiti led. Mogao je to da uradi Aguero već u ranoj fazi, pre nego što je Mesi promašio zlatnu priliku u 12. minutu na odlično dodavanje Đovanija Lo Selsa. Sledeći veliki pokušaj imao je Matijas Suarez tačno pola časa po otvaranju meča, pre nego što je Mesi prosuo magiju po terenu i načeo rivala.

Argentina je s ubedljivom pobedom završila pripreme za predstojeći Kopa Amerika, koji se od 14. juna igra u Brazilu. Selektor Lionel Skaloni našpanovao je ekipu za turnir na kojem su Gaučosi poslednjih godina dva puta bili vicešampioni (2015, 2016), sa željom da se ekipa konačno i zaista okiti jednim velikim peharom.

A, da li će tako stvarno i biti, ostaje da vidimo u Brazilu...



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar