Челси неће да стоји на Саријевом путу ка Јувентусу!

Следеће седмице постаје тренер Јувентуса, пише Скај.  Сари добио "зелено свјетло", одлази у Јувентус! Клуб из Лондона на љето ће проживјети велике промјене, након најбољег фудбалера одлази и шеф струке. . .

Фудбал 08.06.2019 | 15:59
Челси неће да стоји на Саријевом путу ка Јувентусу!
Маурицио Сари је добио дозволу да напусти Челси и следеће седмице ће постати тренер Јувентуса, пише Скај Спорт.

Већ данима се најављује овај трансфер, чак је и Сари дао изјаве које иду у том смеру, делује да је готово и да само треба да се озваничи, а сада је изгледа пала и последња препрека на том путу.

Скај Спорт пише да је Сари рекао Челсију да жели да се врати у Италију после једне сезоне у Енглеској и клуб му је поручио да не жели да му стоји на путу.

Италијан има још годину дана уговора са Челсијем, са опцијом на још једну додатну сезону, али никако се, од самог почетка, није осећао угодно живећи и радећи у Енглеској. Фрустрирало га је и то што није имао баш близак однос са управом Челсија.

Занимљиво је што Скај пише да Челси није имао план да отпусти Сарија овог лета, али да једноставно не жели да задржи неког ко није задовољан. Сари је водио Челси до победе над Арсеналом од 4:1 у Лиги Европе и тако дошао до првог трофеја у својој тренерској каријери. Тако је "заслужио" да остане у Челсију, али се испоставило да он то не жели.

Ипак, после тога, али и освојеног трећег места у Премијер лиги, Италијан сада осећа да може да оде са уздигнутом главом јер је Челси озбезбедио играње следеће сезоне у Лиги шампиона.

Тако да је сада све спремно да Сари постане нови тренер Јувентуса, замениће на том месту Масимилијана Алегрија који је отишао са чела Старе даме на крају сезоне после пет година мандата.

Од следеће седмице први тренер Јувентуса биће Маурицио Сари, човек који је са Наполијем задавао велике главобоље Старој дами претходних година. Сада ће бити на њеној клупи.

Челси ће у наредну сезону ући у потпуно измијењеном саставу, макар кад су у питању главни чиниоци овогодишњег успјеха. 

Након одласка Едена Азара у редове Реал Мадрида, сљедећи који је на излазним вратима јесте Маурицио Сари. Према писањима британског "Скај спортса", Италијан је договорио услове са Јувентусом још претходне недјеље, а данас је добио и званично одобрење од "плаваца" да може да напусти клуб.

Тај посао би требало да буде завршен сљедеће недјеље, искусни стручњак и шампион Италије ће привести договор крају након репрезентативне паузе и тако испунити жеље обје стране.

Упркос успјешној сезони коју је имао на "Стамфорд бриџу", некадашњи тренер Наполија није задовољио захтјевну управу лондонског тима, највише због свог приступа игри и жељама које су биле везане за чување најбољих играча и довођење атрактивнијих појачања.

Ипак, чини се да Роман Абрамович није ни разматрао да испуни Саријеве намјере, те да је још од зимус одлучио да ће се по завршетку сезоне растати са Италијаном. Понуда Јувентуса је из тог угла стигла у правом тренутку, па ће се и сам тренер радо вратити у домовину, с обзиром да је и он наговјештавао да није задовољан у Енглеској.

Челсију се спрема период турбуленција, није јасно како ће тим изгледати у наредној сезони нити ко ће бити на клупи екипе. 

Један од тренера који не могу да се не спомену у оваквим ситуацијама јесте и Жозе Мурињо,он би сигурно захтијевао потпуну промјену играчке гарнитуре, али треба сачекати са предвиђањима док посао Јувентуса и Сарија не буде и званично договорен.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар