Čelsi neće da stoji na Sarijevom putu ka Juventusu!

Sledeće sedmice postaje trener Juventusa, piše Skaj.  Sari dobio "zeleno svjetlo", odlazi u Juventus! Klub iz Londona na ljeto će proživjeti velike promjene, nakon najboljeg fudbalera odlazi i šef struke. . .

Fudbal 08.06.2019 | 15:59
Čelsi neće da stoji na Sarijevom putu ka Juventusu!
Mauricio Sari je dobio dozvolu da napusti Čelsi i sledeće sedmice će postati trener Juventusa, piše Skaj Sport.

Već danima se najavljuje ovaj transfer, čak je i Sari dao izjave koje idu u tom smeru, deluje da je gotovo i da samo treba da se ozvaniči, a sada je izgleda pala i poslednja prepreka na tom putu.

Skaj Sport piše da je Sari rekao Čelsiju da želi da se vrati u Italiju posle jedne sezone u Engleskoj i klub mu je poručio da ne želi da mu stoji na putu.

Italijan ima još godinu dana ugovora sa Čelsijem, sa opcijom na još jednu dodatnu sezonu, ali nikako se, od samog početka, nije osećao ugodno živeći i radeći u Engleskoj. Frustriralo ga je i to što nije imao baš blizak odnos sa upravom Čelsija.

Zanimljivo je što Skaj piše da Čelsi nije imao plan da otpusti Sarija ovog leta, ali da jednostavno ne želi da zadrži nekog ko nije zadovoljan. Sari je vodio Čelsi do pobede nad Arsenalom od 4:1 u Ligi Evrope i tako došao do prvog trofeja u svojoj trenerskoj karijeri. Tako je "zaslužio" da ostane u Čelsiju, ali se ispostavilo da on to ne želi.

Ipak, posle toga, ali i osvojenog trećeg mesta u Premijer ligi, Italijan sada oseća da može da ode sa uzdignutom glavom jer je Čelsi ozbezbedio igranje sledeće sezone u Ligi šampiona.

Tako da je sada sve spremno da Sari postane novi trener Juventusa, zameniće na tom mestu Masimilijana Alegrija koji je otišao sa čela Stare dame na kraju sezone posle pet godina mandata.

Od sledeće sedmice prvi trener Juventusa biće Mauricio Sari, čovek koji je sa Napolijem zadavao velike glavobolje Staroj dami prethodnih godina. Sada će biti na njenoj klupi.

Čelsi će u narednu sezonu ući u potpuno izmijenjenom sastavu, makar kad su u pitanju glavni činioci ovogodišnjeg uspjeha. 

Nakon odlaska Edena Azara u redove Real Madrida, sljedeći koji je na izlaznim vratima jeste Mauricio Sari. Prema pisanjima britanskog "Skaj sportsa", Italijan je dogovorio uslove sa Juventusom još prethodne nedjelje, a danas je dobio i zvanično odobrenje od "plavaca" da može da napusti klub.

Taj posao bi trebalo da bude završen sljedeće nedjelje, iskusni stručnjak i šampion Italije će privesti dogovor kraju nakon reprezentativne pauze i tako ispuniti želje obje strane.

Uprkos uspješnoj sezoni koju je imao na "Stamford bridžu", nekadašnji trener Napolija nije zadovoljio zahtjevnu upravu londonskog tima, najviše zbog svog pristupa igri i željama koje su bile vezane za čuvanje najboljih igrača i dovođenje atraktivnijih pojačanja.

Ipak, čini se da Roman Abramovič nije ni razmatrao da ispuni Sarijeve namjere, te da je još od zimus odlučio da će se po završetku sezone rastati sa Italijanom. Ponuda Juventusa je iz tog ugla stigla u pravom trenutku, pa će se i sam trener rado vratiti u domovinu, s obzirom da je i on nagovještavao da nije zadovoljan u Engleskoj.

Čelsiju se sprema period turbulencija, nije jasno kako će tim izgledati u narednoj sezoni niti ko će biti na klupi ekipe. 

Jedan od trenera koji ne mogu da se ne spomenu u ovakvim situacijama jeste i Žoze Murinjo,on bi sigurno zahtijevao potpunu promjenu igračke garniture, ali treba sačekati sa predviđanjima dok posao Juventusa i Sarija ne bude i zvanično dogovoren.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar