ЛН: Могу ли ослабљени Орлови до прве побједе?

У Отави српски одбојкаши против аутсајдера Аустралије траже прва три бода у Лиги нација.

Остали спортови 08.06.2019 | 15:42
ЛН: Могу ли ослабљени Орлови до прве побједе?
Јасно је било већ првог викенда Лиге нација у Новом Саду да Србију не занима ово такмичење, да селецтор Никола Грбић жели најбоље и најискусније одбојкаше да одмори за напорно лето и важније квалификације за Олимпијске игре у Токију и Европско првенство.

Четири меча – четири пораза, али трачак наде за нашу репрезентацију су освојени по бод против Русије и Немачке. Наредни ривал је Аустралија, аутсајдер овог такмичења која као и Србије нема још победу, уз само један бод. Кенгури су и прошле године године умели да изненаде, играју у најјачем саставу.

Србија је непознаница. У односу на прва три меча Лиге нација у Новом Саду када је освојен само бод (три пораза) уместо Мирана Кујунџића и Стефана Ковачевића прилику су добили одбојкаши Црвене звезде Данило Павловић и Немања Машуловић (ове недеље прешао у шампиона Србије Војводину).

Нема у Лиги нација наших најбољих играча: Александра Атанасијевића, Уроша Ковачевића, Срећка Лисинца, Марка Подрашчанина, Марка Ивовића... У односу на Светско првенство у Италији и Бугарској ту су само четворица – примач сервиса Милан Катић, либеро Невен Мајсторовић и средњи блокери Петар Крсмановић и Александар Околић.

Традиција је на страни наше репрезентације. Од осам мечева против Аустралијанаца Србије има седам победа. Прошле сезоне у премијерном издању Лиге нација било је 3:1 за изабранике Николе Грбића.

Дерби дана се игра у Уфи где Русија дочекује САД. Зборнаја брани круну у овом такмичењу. И даље у тиму нема одбојкаша Зенита из Казања Максима Михајлова, Александра Бутка, Артјема Волвича и Алексеја Вербова. Нема ни горостосног средњег блокера Дмитрија Мусерског, али пред домаћом публиком Руси су у јаком саставу са двојицом примача сервиса Факела из Новог Уренгоја Дмитијем Волковим и Јегором Кљуком. Ту је и коректор сензационалног шампиона Кузбаса из Кемерова Виктор Полетаев.

Американци се комплетирају. У односи на први викенд капитену Тејлору Сандеру су се прикључили играчи Модене, техничар Мајка Кристенсон и средњи блокер Макс Холт. Од познатијих играча у селекцији нема још Мета Андеерона и Арона Расела. Ослабљена Италија је победила САД у петак првог дана другог викенда. Очекује се неизвестан сусрет, а домаћи терен је предност Русије.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар