LN: Mogu li oslabljeni Orlovi do prve pobjede?

U Otavi srpski odbojkaši protiv autsajdera Australije traže prva tri boda u Ligi nacija.

Ostali sportovi 08.06.2019 | 15:42
LN: Mogu li oslabljeni Orlovi do prve pobjede?
Jasno je bilo već prvog vikenda Lige nacija u Novom Sadu da Srbiju ne zanima ovo takmičenje, da selector Nikola Grbić želi najbolje i najiskusnije odbojkaše da odmori za naporno leto i važnije kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo.

Četiri meča – četiri poraza, ali tračak nade za našu reprezentaciju su osvojeni po bod protiv Rusije i Nemačke. Naredni rival je Australija, autsajder ovog takmičenja koja kao i Srbije nema još pobedu, uz samo jedan bod. Kenguri su i prošle godine godine umeli da iznenade, igraju u najjačem sastavu.

Srbija je nepoznanica. U odnosu na prva tri meča Lige nacija u Novom Sadu kada je osvojen samo bod (tri poraza) umesto Mirana Kujundžića i Stefana Kovačevića priliku su dobili odbojkaši Crvene zvezde Danilo Pavlović i Nemanja Mašulović (ove nedelje prešao u šampiona Srbije Vojvodinu).

Nema u Ligi nacija naših najboljih igrača: Aleksandra Atanasijevića, Uroša Kovačevića, Srećka Lisinca, Marka Podraščanina, Marka Ivovića... U odnosu na Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj tu su samo četvorica – primač servisa Milan Katić, libero Neven Majstorović i srednji blokeri Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić.

Tradicija je na strani naše reprezentacije. Od osam mečeva protiv Australijanaca Srbije ima sedam pobeda. Prošle sezone u premijernom izdanju Lige nacija bilo je 3:1 za izabranike Nikole Grbića.

Derbi dana se igra u Ufi gde Rusija dočekuje SAD. Zbornaja brani krunu u ovom takmičenju. I dalje u timu nema odbojkaša Zenita iz Kazanja Maksima Mihajlova, Aleksandra Butka, Artjema Volviča i Alekseja Verbova. Nema ni gorostosnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog, ali pred domaćom publikom Rusi su u jakom sastavu sa dvojicom primača servisa Fakela iz Novog Urengoja Dmitijem Volkovim i Jegorom Kljukom. Tu je i korektor senzacionalnog šampiona Kuzbasa iz Kemerova Viktor Poletaev.

Amerikanci se kompletiraju. U odnosi na prvi vikend kapitenu Tejloru Sanderu su se priključili igrači Modene, tehničar Majka Kristenson i srednji bloker Maks Holt. Od poznatijih igrača u selekciji nema još Meta Andeerona i Arona Rasela. Oslabljena Italija je pobedila SAD u petak prvog dana drugog vikenda. Očekuje se neizvestan susret, a domaći teren je prednost Rusije.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar