Чудотворни Миха вјерује у "пројекат Болоња"!

Синиша Михајловић, српски фудбалски тренер, постипсаће нови, трогодишњи уговор са Болоњом.  Михајловић данас добија признање - продужетак уговора! Српски тренер је на корак од продужетка сарадње са клубом са севера Италије.

Фудбал 08.06.2019 | 14:54
Чудотворни Миха вјерује у "пројекат Болоња"!
Према писању италијанских медија Михајловић ће инкасирати два милиона евра по сезони.

Он је дошао у Болоњу 28. јануара када је тај тим био дубоко у зони испадања, а на крају их извео на импресивну 10. позицију Серије А.

Током свог мандата у повратку у Италију бивши селектор репрезентације Србије остварио је девет победа, три ремија и пет пораза, укључујући и седам узастопних тријумфа код куће.

Михајловић је по окончању сезоне повезиван са Јувентусом и Ромом, али је управа Болоње успела да га задржи причом о пројекту који је испланирала.

Подсетимо, Синиша је Болоњу водио и током сезоне 2008/09, што му је био први посао као шеф стручног штаба.

Према наводима италијанских медија, Синиша Михајловић би данас требало да потпише нови уговор са екипом Болоње. Он би тиме зарађивао два милиона евра по сезони и био награђен за одличан посао који је урадио откако је зимус преузео клуб.

Србин је на крају јануара поново сео на клупу Болоње у којој је и отпочео самосталну тренерску каријеру пре десет сезона. Његовим доласком екипа је почела да ређа добре резултате, драстично је поправила приступ и веома лако се издигла из зоне испадања и "сачувала се" у најјачем рангу Италије.

На крају сезоне, бордо-плави су завршили на високом десетом месту, а то је дало јасан знак челницима тог клуба да му понуде нови уговор и наставе са заједничким пројектом.

Михајловић је услед добрих резултата спомињан као потенцијални наследник Масимилијана Алегрија, који је напустио Јувентус након што им је обезбедио осму узастопну титулу, али и као могући будући тренер Роме након одласка Клаудија Ранијерија.

И великани попут Милана и Интера су били опција за његов наставак каријере, поготово због актуелне ситуације у тим клубовима, али делује да до промене средине неће доћи, макар не у овом прелазном року.

Спортски директор Болоње Валтер Сабатини је пре неколико дана наговестио да ће клуб и у наредну сезону ући са истим тренером, а данашња писања новинара са „Чизме“ са подацима о вредности уговора требало би да одбију друге екипе од идеје да приволе Србина на своје клупе.

Некадашњи селектор Србије би требало да потпише вишегодишњи уговор, а верује се да то значи да ће његов тим бити веома активан у наредном прелазном року.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар