Čudotvorni Miha vjeruje u "projekat Bolonja"!

Siniša Mihajlović, srpski fudbalski trener, postipsaće novi, trogodišnji ugovor sa Bolonjom.  Mihajlović danas dobija priznanje - produžetak ugovora! Srpski trener je na korak od produžetka saradnje sa klubom sa severa Italije.

Fudbal 08.06.2019 | 14:54
Čudotvorni Miha vjeruje u "projekat Bolonja"!
Prema pisanju italijanskih medija Mihajlović će inkasirati dva miliona evra po sezoni.

On je došao u Bolonju 28. januara kada je taj tim bio duboko u zoni ispadanja, a na kraju ih izveo na impresivnu 10. poziciju Serije A.

Tokom svog mandata u povratku u Italiju bivši selektor reprezentacije Srbije ostvario je devet pobeda, tri remija i pet poraza, uključujući i sedam uzastopnih trijumfa kod kuće.

Mihajlović je po okončanju sezone povezivan sa Juventusom i Romom, ali je uprava Bolonje uspela da ga zadrži pričom o projektu koji je isplanirala.

Podsetimo, Siniša je Bolonju vodio i tokom sezone 2008/09, što mu je bio prvi posao kao šef stručnog štaba.

Prema navodima italijanskih medija, Siniša Mihajlović bi danas trebalo da potpiše novi ugovor sa ekipom Bolonje. On bi time zarađivao dva miliona evra po sezoni i bio nagrađen za odličan posao koji je uradio otkako je zimus preuzeo klub.

Srbin je na kraju januara ponovo seo na klupu Bolonje u kojoj je i otpočeo samostalnu trenersku karijeru pre deset sezona. Njegovim dolaskom ekipa je počela da ređa dobre rezultate, drastično je popravila pristup i veoma lako se izdigla iz zone ispadanja i "sačuvala se" u najjačem rangu Italije.

Na kraju sezone, bordo-plavi su završili na visokom desetom mestu, a to je dalo jasan znak čelnicima tog kluba da mu ponude novi ugovor i nastave sa zajedničkim projektom.

Mihajlović je usled dobrih rezultata spominjan kao potencijalni naslednik Masimilijana Alegrija, koji je napustio Juventus nakon što im je obezbedio osmu uzastopnu titulu, ali i kao mogući budući trener Rome nakon odlaska Klaudija Ranijerija.

I velikani poput Milana i Intera su bili opcija za njegov nastavak karijere, pogotovo zbog aktuelne situacije u tim klubovima, ali deluje da do promene sredine neće doći, makar ne u ovom prelaznom roku.

Sportski direktor Bolonje Valter Sabatini je pre nekoliko dana nagovestio da će klub i u narednu sezonu ući sa istim trenerom, a današnja pisanja novinara sa „Čizme“ sa podacima o vrednosti ugovora trebalo bi da odbiju druge ekipe od ideje da privole Srbina na svoje klupe.

Nekadašnji selektor Srbije bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor, a veruje se da to znači da će njegov tim biti veoma aktivan u narednom prelaznom roku.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar