ФС Црне Горе потврдио: Тумбаковић је бивши!

Одмах послије меча са Косовом, Фудбалски савез Црне Горе и званично је саопштио јавности да је селектор смијењен.

Фудбал 08.06.2019 | 13:57
ФС Црне Горе потврдио: Тумбаковић је бивши!
Много прашине подигло се уочи меча Црне Горе и тзв. Косова у квалификацијама за ЕУРО 2020, а због огромног притиска који су имали селектор Љубиша Тумбаковић и фудбалери Црвене звезде Мирко Иванић и Филип Стојковић одлучили су да не буду на том мечу.

Челници Фудбалског савеза Црне Горе нису имали разумијевање за такву одлуку, па су још прије дуела у Подгорици донијели одлуку о смјени, која је потврђена након ремија (1:1).

"Чланови Извршног одбора донијели су једногласну одлуку о смјени досадашњег селектора националне селекције Љубише Тумбаковића због одлуке да не води екипу на утакмици са Косовом, што представља непријатно изненађење и кршење професионалних обавеза дефинисаних уговором", написано је у саопштењу ФС Црне Горе, уз напомену да је непосредно пред меч одлучено да национални тим води тандем Миодраг Џудовић - Драгоје Лековић.

Тумбаковић је тако изненада напустио клупу Црне Горе на коју је сјео у фебруару 2016. године.

"Чланови Извршног одбора изразили су огромно жаљење што су притисци из појединих кругова учинили да у овом важном мечу за национални тим не наступе Филип Стојковић и Мирко Иванић, и што су неспортске ствари у овом случају побиједиле фудбал и спорт",наведено је у саопштењу након ванредне сједнице у Подгорици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар